HunHír.info

2018. Szelek hava 27. nap, Dancs napja.

Kábítószer-fogyasztásra buzdító óriásplakátok Budapesten

2005. szeptember 26.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A méregdrága óriásplakátokon úgy látszik, ezentúl már nemcsak a multinacionális bevásárlóközpontokat reklámozzák, hanem burkolt felhívást is közzétesznek a hollandiai kábítószer-fogyasztás dicsőítésére. Tekerj egyet Amszterdamban! - olvasható az egyik óriásplakáton. Mint ismert, a tekerés szó a narkótartalmú cigaretta sodrását jelenti.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Mindenki előtt nyilvánvaló, hogy a liberális holland törvények értelmében ez az ország, illetve fővárosa az az ideális helyszín, ahol a kábítószer-élvezők, alkalmi kipróbálók, és a lágyabb drogok szerelmesei randevút adhatnak egymásnak. Az úgynevezett coffe shopokban, kávézókban, bárokban minden retorzió nélkül lehet beleolvadni a narkófüstbe, és azt se bánja a hatóság, ha bódult fiatalok töltik meg a tereket.

Amszterdami kirándulásra invitál az egyik óriásplakát, amelyen látható a jellegzetes hollandiai utcakép, a közkedvelt közlekedési eszköz, a kerékpár, s itt jön a meghökkentő felirat: Tekerj egyet Amszterdamban! Burkoltan ez a felhívás, leszámítva a grafikai hátteret, egyértelműen azt jelzi, hogy fiatalok, gyertek már Hollandiába egy kis jó marihuánás kirándulásra. Rafinált a plakát, meg kell hagyni, s nem lehet belekötni. Nem kötelessége tudni az átlagpolgárnak a kábítószer-élvezők által használt szavakat.

Ha a plakátokat megterveztető cégtől megkérdeznénk, mi volt a cél ezzel a műalkotással, természetesen azt a választ kapnánk, hogy csupán egy utazásra invitál a mamutreklám, s rosszindulatú az, aki rosszra gondol, sőt, visszautasítandó feltételezése.

Az egyik ellenzéki hetilapban az év elején egy hargitai téli pillanatképet megörökítve a szerkesztő "Száll a sí a Hargitán" képaláírást adta a hófedte csúcsról lesikló fiatalokról készült fényképhez. A liberális gőzhenger azonnal beindult, fasizmussal, rasszizmussal, nácizmussal vádolva meg az újságírókat. Az amszterdami tekerésre biztos nem lesz liberális reakció, hiszen ők a könnyű drogok legalizálását támogatják.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat