HunHír.info

2019. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

Kábítószer-fogyasztásra buzdító óriásplakátok Budapesten

2005. szeptember 26.
G. Kirkovits István - HunHír.Hu

A méregdrága óriásplakátokon úgy látszik, ezentúl már nemcsak a multinacionális bevásárlóközpontokat reklámozzák, hanem burkolt felhívást is közzétesznek a hollandiai kábítószer-fogyasztás dicsőítésére. Tekerj egyet Amszterdamban! - olvasható az egyik óriásplakáton. Mint ismert, a tekerés szó a narkótartalmú cigaretta sodrását jelenti.

Mindenki előtt nyilvánvaló, hogy a liberális holland törvények értelmében ez az ország, illetve fővárosa az az ideális helyszín, ahol a kábítószer-élvezők, alkalmi kipróbálók, és a lágyabb drogok szerelmesei randevút adhatnak egymásnak. Az úgynevezett coffe shopokban, kávézókban, bárokban minden retorzió nélkül lehet beleolvadni a narkófüstbe, és azt se bánja a hatóság, ha bódult fiatalok töltik meg a tereket.

Amszterdami kirándulásra invitál az egyik óriásplakát, amelyen látható a jellegzetes hollandiai utcakép, a közkedvelt közlekedési eszköz, a kerékpár, s itt jön a meghökkentő felirat: Tekerj egyet Amszterdamban! Burkoltan ez a felhívás, leszámítva a grafikai hátteret, egyértelműen azt jelzi, hogy fiatalok, gyertek már Hollandiába egy kis jó marihuánás kirándulásra. Rafinált a plakát, meg kell hagyni, s nem lehet belekötni. Nem kötelessége tudni az átlagpolgárnak a kábítószer-élvezők által használt szavakat.

Ha a plakátokat megterveztető cégtől megkérdeznénk, mi volt a cél ezzel a műalkotással, természetesen azt a választ kapnánk, hogy csupán egy utazásra invitál a mamutreklám, s rosszindulatú az, aki rosszra gondol, sőt, visszautasítandó feltételezése.

Az egyik ellenzéki hetilapban az év elején egy hargitai téli pillanatképet megörökítve a szerkesztő "Száll a sí a Hargitán" képaláírást adta a hófedte csúcsról lesikló fiatalokról készült fényképhez. A liberális gőzhenger azonnal beindult, fasizmussal, rasszizmussal, nácizmussal vádolva meg az újságírókat. Az amszterdami tekerésre biztos nem lesz liberális reakció, hiszen ők a könnyű drogok legalizálását támogatják.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ne bántsd a magyart! - Szájer JózsefNe bántsd a magyart!
Könyv - Bolti ár: 3 950 Ft
Internetes ár: 3 674 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat