2020.03.29.

Nem érti a zsidó a maradj otthont

A koronavírus-korlátozásokat be nem tartóknak súlyos szankciókat helyezett kilátásba Bill de Blasio, miközben Trump elvetette a New York-i karantén bevezetésének ötletét.
2020.03.26.

Palesztinok gyújtottak fel egy menekülttábort Leszboszon

A görög hatóságok letartóztattak három palesztint, amiért gyújtogattak Leszbosz szigetén — írta a Jerusalem Post.
2020.03.23.

Merkelt már rég el kellett volna zárni

Angela Merkel karanténba vonult, de nincs olyan szerencsénk, hogy visszavonuljon.
2020.03.20.

Veszik a fegyvert, mint a cukrot

Nemcsak az élelmiszerboltok, hanem a fegyverüzletek is kiürültek az Egyesült Államokban. Egy évek óta kint élő magyar férfi úgy érezte: most érkezett el az a pillanat, amikor neki is fegyvert kell vásárolnia.
2020.03.17.

Kijárási tilalmat vezettek be Macronék – “Háborúban állunk”

A koronavírus-járvány terjedésének fékezésére Franciaországban kijárási korlátozások lépnek életbe kedd déltől legalább két hétre, az Európai Unió pedig lezárja a külső határait harminc napra - jelentette be Emmanuel Macron.
2020.03.17.

Leállnak a Volkswagen-gyárak

A koronavírus-járvány miatt felfüggeszti a termelést európai üzemeinek többségében a német Volkswagen-csoport, a világ legnagyobb autógyártó társasága - jelentették kedden német hírportálok Herbert Diess vezérigazgatóra hivatkozva.
2020.03.17.

Karanténban a fél lengyel kormány

Karanténba vonult a lengyel kormány egy része, miután Michal Wos környezetvédelmi miniszter pozitívnak bizonyult az új koronavírusra. Ezért elhalasztják az államfő által összehívott, a gazdaságélénkítő intézkedéscsomagról szóló kabinettanács szerdai ülését - közölte rendkívüli sajtóértekezletén Andrzej Duda elnök.
2020.03.13.

Ukrajna és Csehország lezárja határait

Ukrajna lezárja határait minden külföldi előtt március 15-29. között, a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésül - jelentette be pénteken Olekszij Danyilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára.
2020.03.13.

Karantén alatt Tirol egy része

Karantén alá helyezik az ausztriai Tirol tartomány egy részét, valamint visszaállítják az ellenőrzést a svájci-osztrák határon - jelentette be pénteken Sebastian Kurz kancellár, és emellett több más óvintézkedést is ismertetett.
2020.03.11.

Kijevben bezárnak az iskolák

Átmenetileg szüneteltetik az oktatást, és korlátozzák a tömegrendezvényeket csütörtöktől az ukrán fővárosban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében - jelentette be szerdán Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester.
2020.03.11.

Izraeli rabbi: A koronavírus büntetés a Pride-ért

Meir Mazuz izraeli ultraortodox rabbi szerint “a pride felvonulás a természet ellen való. Amikor valaki a természet ellen megy, kihívja annak alkotójának haragját.”
2020.03.10.

Egész Olaszország karanténban

Városát kedd reggeltől csak az hagyhatja el majd munkavégzés kapcsán vagy egészségügyi okból, aki erre engedélyt kap – jelentette be Giuseppe Conte miniszterelnök.
2020.03.10.

Karantén vár mindenkire, aki Izraelbe megy

Hétfő estétől minden Izraelbe érkezőre 14 nap karantén vár a koronavírus miatt.
2020.03.09.
A kép illusztráció

1500 migráns gyereket osztanának szét

A német kormánypártok hétfői bejelentése szerint európai uniós országok egy csoportja arra készül, hogy a túlzsúfolt görögországi menekülttáborokból befogadjon 1000-1500, humanitárius segítségre szoruló gyermeket.
2020.03.09.

Győzött a rettegés: Idén nem lesz Élet Menete

A koronavírus-járvány miatt elhalasztják idén az április 21-én megtartani tervezett hagyományos auschwitzi Élet menetét.
2020.03.08.

Eszméletlen: Lenin szobrot kap Németországban

Gelsenkirchen hatóságainak ellenkezését legyűrve egy kis kommunista párt elérte, hogy ilyen módon is tisztelegjen a hírhedt tömeggyilkos előtt.
2020.03.06.

Leszbi mesefigura vadítja a gyerekeket – Tiltakozzunk a manipuláció ellen!

Mától vetítik az amerikai mozikban a Disney és a Pixar legújabb agycsonkítóját, az Előre című animációs filmet. A CitizenGo petíciógyűjtő oldalon megjelent a konzervatív identitás ezzel kapcsolatos ellenérzése. A petíciót több mint 630 ezren írták alá.
2020.03.06.

Az ausztrálok óvszerrel védekeznek a koronavírus ellen

A koronavírus világméretű járvánnyá terebélyesedésével megjelentek a védekezés és kúrálás alternatív módjai is. Ausztráliában tarol az óvszerfelvásárlási láz.
2020.03.05.

“A zsidók gyűlölete vallási kötelezettség”

Juszuf Makharzah jeruzsálemi prédikációjában beszélt erről, amit egy libanoni TV-csatorna is közvetített.
2020.03.03.
A kép illusztráció

Allahot éltetik, közben gyújtogatnak a görög határon (videó)

Orestieda térségét kiürítik, a szállodákból, motelekből mindenkit elküldenek, érkezik a katonaság - jelentette a Pressio helyszíni tudósítója a görög határról.
2020.03.02.

Leszbosz partjainál már lőnek

A “Η Ελλάδα ξυπνάει” oldal mai videója, amikor a görög vizekre érkező csónakra lőnek.
2020.03.02.

Özönlenek a migránsok (tudósítás a helyszínről!)

a görög és török oldal is elküldte a sajtót a határról, valamint hozzátette, hogy a médiában megjelent hírekkel szemben a görög határőrök és rendőrök már alig bírják feltartóztatni a migránsokat Kastaniesnél.
2020.02.28.

A lengyelek tesznek az EU-ra

Dacára annak, hogy az Európai Parlament tavaly decemberben elítélte Lengyelország úgynevezett “LMBT mentes zónáit”, egyre több helyi önkormányzat csatlakozik a kezdeményezéshez, amellyel kinyílvánítják, hogy az ő településük mentes az LMBTQ-közösség ideológiájától.
2020.02.20.

Kiállt a pápa a normalitás mellett – Már hápognak odaát

A melegséget betegségnek tekintő püspököt nevezett ki Ferenc pápa, ami felháborította az LMBTQ-közösséget.
2020.02.20.

Minden ötödik német egyetemi tanár zsidó-, minden negyedik iszlámellenes

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) által fenntartott Konrad Adenauer Alapítvány által végzett kutatás során 1106 egyetemi oktatót kérdeztek meg a felsőoktatási intézményekben megvalósuló szólásszabadságról. A megkérdezett professzorok és oktatók ötöde elutasítja Izrael létezését, 27 százaléka iszlámellenes nézeteinek adna hangot a katedrán.
2020.02.20.

Lövöldözés Németországban

Legkevesebb nyolcan meghaltak, és többen életveszélyesen megsebesültek, amikor két helyszínen is lövöldözés volt a németországi Hanauban szerda éjjel.
2020.02.13.

Bombenholocaust: Drezda, a krematóriumváros

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945. február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.
2020.02.07.

Már a bécsi Operabál sem a régi

Nem lehet mondani, hogy nem halad a korral Bécs. Eltekintve attól, hogy echte osztrák gyereknévvel már lassan csak elvétve lehet találkozni, muszlim asszonyok gondoskodnak a népességnövekedésről, s hogy a bécsi újévi koncert egy meghatározó darabját kiherélték, azért az már mégiscsak kijárt, hogy azonos neműek is táncolhassanak az Operabálon.
2020.02.03.

Diszkriminációval vádolják a főügyészt, mert kiállt az anyakönyvvezető mellett, aki nem ad össze melegeket

Az USA-beli Texas államban esik meg a történet, miszerint Dianne Hensley anyakönyvvezetőt megrovásban részesített a helyi jogi etikai bizottság, mert Hensley kijelentette: Isten számára sértőek az azonos nemű házasságok. Kiállt amellett, hogy ő csak heteroszexuális párokat esket meg. Az etikai bizottság döntését az anyakönyvvezető 100 ezer dollárra perelte a bizottságot, mert megsértették jogait.
2020.02.03.

Beperelték, mert nem sütött tortát a szerelmes férfipár esküvőjére

Harsog a magyar Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mert a toleranciabajnokoknak nem sikerült elérni, hogy megbélyegezzenek egy amerikai cukrászt, aki vallásos meggyőződése miatt utasított vissza egy felkérést. Az LMBTQ-világ újabb felháborodását az váltotta ki, hogy micsoda dolog már egy férfipár bimbódzó szerelmének elvetése.
2020.01.31.

Pánik Kínában

Tankok, rohamtempós kórházépítés, teljes városok lezárása, emberek esnek össze az utcán. Egy Kínába szakadt magyar orvos videón összegzi a kínai állapotokat, a koronavírussal kapcsolatos feltevéseket. Azt mondja, a helyzet súlyosabb, s az egészhez köze lehet Bill Gates egyik alapítványának, aki nyerészkedni szeretne a fertőzés terjedésén.
2020.01.27.

A csehek agyát már kimosták

A csehekkel sem kell már sokat bíbelődniük a másságot propagáló lobbistáknak, a régióban szinte már csak a lengyeleket és a magyarokat kell betörni. A héten tették közzé a legújabb közvélemény-kutatás eredményeit, ami szerint a csehek körében tovább nőtt az LMBTQ jogok támogatása.