2021.04.17.

Május 10-én tömegesen áldják meg a homoszexuálisokat

Mintegy 350 pap az azonos nemű párok tömeges megáldására készül május tizedikén.
2021.04.16.

Amerikai–orosz adok kapok

Oroszország, válaszul az amerikai szankciókra tükörintézkedéssel azt tanácsolta az amerikai nagykövetnek, hogy utazzon haza konzultációra, és kiutasít további 10 amerikai diplomatát – jelentette be Szergej Lavrov orosz külügyminiszter újságíróknak pénteken Moszkvában.
2021.04.16.

Őszentsége XVI. Benedek emeritus pápa születésnapjára

Ma van XVI. Benedek nyugalmazott pápa, született Joseph Aloisius Ratzinger (Bajorország, 1927. április 16.) születésnapja.
2021.04.16.

Biden keménykedik Putyinnal

Joe Biden amerikai elnök csütörtökön elnöki rendeletet írt alá arról, hogy kormányzata pénzügyi szankciókat léptet életbe Oroszország ellen, és kiutasít az országból tíz orosz diplomatát válaszul a kibertámadásokra és az amerikai elnökválasztásokba történt orosz beavatkozásra.
2021.04.15.

Erődemonstráció a Fekete-tengeren. Íme az orosz flotta

Az Orosz Védelmi Minisztérium által közölt felvételek Szevasztopol közelében készültek a Fekete-tengeri Flottáról, azután, hogy az USA hadihajóit Oroszország határaihoz vezényelték az ukrán helyzetre hivatkozva.
2021.04.15.

Fekabiznisz

Vizsgálatot követel a Black Lives Matter (BLM) nevű szélsőbaloldali mozgalom New York-i vezetője, Hawk Newsome a szervezetet működtető alapítvány (Global Network Foundation, BLMGN) társalapítója, Patrisse Khan-Cullors ingatlanvásárlásai ügyében.
2021.04.14.

Drónról lőttek le egy ukrán katonát

Donbászon a fegyveresek az ukrán hadsereg pozícióira lőttek. Ennek következtében egy katona meghalt, hárman megsebesültek.
2021.04.14.

A NATO puskaporos hordóvá változtatja Ukrajnát

Hadfelszerelés-szállítmányaik növelésével a NATO-országok puskaporos hordóvá változtatják Ukrajnát – jelentette ki Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes.
2021.04.13.

Ismét meghalt egy fekete bűnöző, megint tüntetnek

Tüntetés kezdődött az Egyesült Államokban a Minnesota állambeli Minneapolisban, miután intézkedés közben rendőrök lelőttek egy fekete férfit vasárnap délután, aki azonnal belehalt sérüléseibe – írja a the Guardian.
2021.04.07.

Kanapéra ültették von der Leyent

Az EB elnökének, Ursula von der Leyennek csak a kanapén jutott hely Erdogannál.
2021.04.07.

Nem csurgott elég sékel a Pfizerért

Vasárnap 700 ezer Pfizer-vakcinának kellett volna érkeznie Izraelbe, de ezt blokkolták, amíg az ország nem fizet – írja a Jerusalem Post.
2021.04.06.

A Hertha kirúgta Petry Zsoltot, mert kiállt a konzervatív értékek mellett

A tolerancia, a más vélemények elfogadása jegyében Petry Zsoltot, a Hertha kapusedzőjét menesztette a Hertha BSC. A klubnál az verte ki a biztosítékot, hogy Petry egy […]
2021.03.30.

Félnek az ukránok az orosz hadgyakorlatoktól

Ukrán értesülés szerint a Krímbe hamarosan még akár 25 hasonló zászlóalj érkezése várható, ami már az ukrán vezérkari főnök szerint összességében komoly veszélyt jelent az ukrán állam biztonságára.
2021.03.30.

20 év – 20 ezer melegházasság Hollandia mérlege

20 évvel ezelőtt, 2001. április 1-jén Hollandiában – a világon elsőként – hivatalosan is bevezették az egyenlő házasság intézményét.
2021.03.27.

Áldás a melegekre? Lázadoznak a német papok, egyházi engedetlenségre szólítanak fel

Mostanra több mint kétezer német katolikus pap és egyházi személy tiltakozik az ellen, hogy a katolikus papok nem adhatnak áldást az azonos nemű párok kapcsolatára.
2021.03.25.

Amerikai elnökválasztás: Bidenék csaltak

Az USA-ban, az úgynevezett csatatérállamokban – ahol nem lehetett előre tudni, ki fog nyerni, tehát amelyeken az amerikai elnökválasztás végeredménye múlott – már több bírósági ítéletet hoztak, amelyek a szavazatszámlálásoknál elkövetett törvénysértésekre mutatnak rá.
2021.03.25.

Szájer reagált a csatornaügyre

Közleményben reagált Szájer József a tavaly novemberi brüsszeli botrányára, melyről szerdán kerültek nyilvánosságra újabb felvételek.
2021.03.23.

Egymást marják a melegek

Az "elnyomott kisebbségek" már egymást is marják, annyira belejöttek a a rasszistázásba. Állítólag diszkriminálják a fehér melegeket.
2021.03.18.

Szenzációs felfedezés a Júdeai-sivatag barlangjaiban

Hatvan év után ismét bibliai szöveget tartalmazó tekercsek maradványaira és más jelentős régészeti leletekre bukkantak a Júdeai-sivatag barlangjaiban, a Holt-tenger közelében - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.
2021.03.17.

Végre megérkezett a meleg Amerika Kapitány is!

Új Amerika Kapitánnyal jelentkezik a Marcel a karakter születésének 80. évfordulóján.
2021.03.16.

A Vatikán mismásoló kettős beszéde

A Hittani Kongregáció állásfoglalása szerint továbbra sem részesülhetnek egyházi áldásban az azonos nemű párok – írja hétfői cikkében a Vatican News. A Szentszék híroldala hozzáteszi: ez nem jelenti a saját nemükhöz vonzódó emberek megítélését.
2021.03.14.

A fekete bűnöző családja negyedmillió dollárt kap

27 millió dolláros (8,3 milliárd forint) kártérítésben egyezett meg pénteken a tavaly májusban rendőri intézkedés miatt elhunyt George Floyd családja és Minneapolis városa, írja a TMZ.
2021.03.12.

Az “LMBTIQ-szabadság zónája” lett az EU

Az LMBTIQ-jogok területén egyes tagállamokban, különösen Magyarországon és Lengyelországban tapasztalható visszalépés miatt az Európai Parlament az Európai Uniót „az LMBTIQ-szabadság zónájává” nyilvánította.
2021.03.12.

A lengyelek is megvédik a klasszikus családmodellt

Új törvénytervezetet nyújtott be a lengyel parlament alsóháza elé a kormányzó Jog és Igazságosság (Prawo i Sprawiedliwość). A javaslat vizsgálathoz kötné az egyedülállók örökbefogadását, ha pedig a vizsgálat során kiderül, hogy valaki azonos nemű párral él együtt, akkor tőlük megtagadnák az örökbefogadást.
2021.03.04.

Itt már az iszlám az úr

A Versailles melletti Trappes városának 70 százaléka muszlim, a lakosok több mint negyvenféle nemzetiséghez tartoznak, Ali Rabeh polgármester pedig az iszlamizmus terjeszkedése ellen felszólaló helyi tanárral perlekedik – aki a fenyegetések miatt otthagyta a tanári pályát és rendőri védelem alá került - tárja elénk az idilli képet a Mandiner.
2021.03.04.

Hasonló a hasonlónak örül: LMBTQ nyugdíjas lakópark nyílik

A környék híres színes éjszakai életéről, melegbárjairól, éttermeiről és szórakozóhelyeiről. A Tonic Housing pedig itt tervezi megnyitni a közeljövőben az Egyesült Királyság első LMBTQ nyugdíjas lakóparkját.
2021.02.27.

Hollandia: Népirtás zajlik

A holland parlament nem kötelező érvényű határozatot fogadott el, amelyben népirtásnak minősítette azt, ahogy Kína az ujgur muszlim kisebbség tagjaival bánik. Ez az első határozat, amelyet egy európai ország parlamentje elfogadott az üggyel kapcsolatban.
2021.02.26.

Elképesztő a genderpropaganda hatása: Minden hatodik fiatal más az USA-ban

A Gallup közvélemény-kutatásából kiderül, hogy az USA lakosságának és az egyes korosztályoknak hány százaléka sorolja magát a heteroszexuális és az LMBT kategóriába, illetve utóbbin belül az egyes alkategóriákba.
2021.02.21.

Lesittelik a bosszúálló román köcsögöt

A szalontai törvényszék elrendelte annak a 25 éves férfinak a 30 napos letartóztatását, aki saját 12 éves unokahúgát felhasználva állt bosszút egy 15 éves fiún – írja az Adevărul liberális bulvárlap.
2021.02.21.

A magyarok és a lengyelek ellen tüntetnek a szélliberálisok

Péntek délután kezdődött a bécsi lengyel kulturális intézet előtt az a tiltakozó akció, amely a lengyel és a magyar kormányzati családcentrikussága ellen tüntet.
2021.02.10.

Szivárványos út vezet az EU-ba

Az egyenlő házasságról szó sem lehet, hiszen a szerb alkotmány még 2006-ban kizárólag egy férfi és egy nő kapcsolataként határozza meg a házasság fogalmát.
2021.02.08.

Fájós hátú zsidók perelnék az államot – Nem aprópénzt kérnek

Egyelőre beláthatatlan politikai és anyagi következményei lehetnek annak a pernek, amelyben az amerikai legfelső bíróság arról dönthet a következő hónapokban, hogy perelhetik-e az Egyesült Államokban a magyar államot a nem Magyarországon élő holokauszttúlélők az őket több mint 75 éve ért sérelmek és károk miatt?