2020.02.20.

Kiállt a pápa a normalitás mellett – Már hápognak odaát

A melegséget betegségnek tekintő püspököt nevezett ki Ferenc pápa, ami felháborította az LMBTQ-közösséget.
2020.02.20.

Minden ötödik német egyetemi tanár zsidó-, minden negyedik iszlámellenes

A Kereszténydemokrata Unió (CDU) által fenntartott Konrad Adenauer Alapítvány által végzett kutatás során 1106 egyetemi oktatót kérdeztek meg a felsőoktatási intézményekben megvalósuló szólásszabadságról. A megkérdezett professzorok és oktatók ötöde elutasítja Izrael létezését, 27 százaléka iszlámellenes nézeteinek adna hangot a katedrán.
2020.02.20.

Lövöldözés Németországban

Legkevesebb nyolcan meghaltak, és többen életveszélyesen megsebesültek, amikor két helyszínen is lövöldözés volt a németországi Hanauban szerda éjjel.
2020.02.13.

Bombenholocaust: Drezda, a krematóriumváros

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945. február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.
2020.02.07.

Már a bécsi Operabál sem a régi

Nem lehet mondani, hogy nem halad a korral Bécs. Eltekintve attól, hogy echte osztrák gyereknévvel már lassan csak elvétve lehet találkozni, muszlim asszonyok gondoskodnak a népességnövekedésről, s hogy a bécsi újévi koncert egy meghatározó darabját kiherélték, azért az már mégiscsak kijárt, hogy azonos neműek is táncolhassanak az Operabálon.
2020.02.03.

Diszkriminációval vádolják a főügyészt, mert kiállt az anyakönyvvezető mellett, aki nem ad össze melegeket

Az USA-beli Texas államban esik meg a történet, miszerint Dianne Hensley anyakönyvvezetőt megrovásban részesített a helyi jogi etikai bizottság, mert Hensley kijelentette: Isten számára sértőek az azonos nemű házasságok. Kiállt amellett, hogy ő csak heteroszexuális párokat esket meg. Az etikai bizottság döntését az anyakönyvvezető 100 ezer dollárra perelte a bizottságot, mert megsértették jogait.
2020.02.03.

Beperelték, mert nem sütött tortát a szerelmes férfipár esküvőjére

Harsog a magyar Társaság a Szabadságjogokért (TASZ), mert a toleranciabajnokoknak nem sikerült elérni, hogy megbélyegezzenek egy amerikai cukrászt, aki vallásos meggyőződése miatt utasított vissza egy felkérést. Az LMBTQ-világ újabb felháborodását az váltotta ki, hogy micsoda dolog már egy férfipár bimbódzó szerelmének elvetése.
2020.01.31.

Pánik Kínában

Tankok, rohamtempós kórházépítés, teljes városok lezárása, emberek esnek össze az utcán. Egy Kínába szakadt magyar orvos videón összegzi a kínai állapotokat, a koronavírussal kapcsolatos feltevéseket. Azt mondja, a helyzet súlyosabb, s az egészhez köze lehet Bill Gates egyik alapítványának, aki nyerészkedni szeretne a fertőzés terjedésén.
2020.01.27.

A csehek agyát már kimosták

A csehekkel sem kell már sokat bíbelődniük a másságot propagáló lobbistáknak, a régióban szinte már csak a lengyeleket és a magyarokat kell betörni. A héten tették közzé a legújabb közvélemény-kutatás eredményeit, ami szerint a csehek körében tovább nőtt az LMBTQ jogok támogatása.
2020.01.25.

Európa katolikus püspökei Auschwitzre fókuszálnak

Európa katolikus püspökei az auschwitzi haláltábor felszabadításának 75. évfordulója alkalmából közleményt adtak ki szombaton Varsóban, amelyben elítélik az antiszemitizmust és az igazság manipulálását politikai célból.
2020.01.23.

Macron: Zsidók, kifelé!

A francia elnök nehezen viselte, hogy a jeruzsálemi Óvárosban található Szent Anna templomba, amely a francia kormány tulajdona, bementek az őt kísérő izraeli rendőrök is. Az esetről készült felvételen jól látható, ahogy kiabál a rendőrökkel és kiküldi őket az épületből – számolt be az izraeli sajtó és a nemzetközi hírügynökségek.
2020.01.23.

Életbe léphet a Brexit

Lezárult szerda este a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) feltételrendszerét rögzítő megállapodás törvénybe iktatását célzó tervezet tárgyalása a brit parlamentben.
2020.01.21.

A filozófus, aki kikelt az új baloldal ellen – Roger Scruton halálára

Súlyos, rákos betegségét követően január 12-én távozott Sir Roger Scruton, a nemzetközi hírű, ismertségű angol konzervatív filozófus. Scruton 1944-ben született, középiskoláit Royal Grammar School Wycombe intézetben, majd egyetemi tanulmányait Cambridgében, a Jesus Collegében végezte. Érdeklődése már korán a filozófia felé irányult.
2020.01.20.

Palesztin állam mellett lobbizott a luxemburgi külügyér

Minden népnek, így a palesztinoknak is joguk van ahhoz, hogy saját országuk legyen. Csak így biztosítható tartós béke a Közel-Keleten - jelentette ki Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter Brüsszelben hétfőn, az uniós tagországok külügyminisztereinek egynapos találkozását megelőzően.
2020.01.20.

Putyin új főügyészt akar

Igor Krasznov, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) helyettes vezetőjének főügyésszé kinevezését kezdeményezte hétfőn az orosz parlament felsőházánál Vlagyimir Putyin orosz elnök.
2020.01.19.

Belebukott Goebbels-be a kultuszminiszter

Roberto Alvim brazil kulturális miniszter egy bejelentésében szinte szó szerint az egykori náci propagandaminiszter szavait ismételte meg, miközben egy Wagner-opera szólt a háttérben. Ez verte ki a biztosítékot.
2020.01.15.

Harminc éve vették be a Stasit

Harminc éve foglalták el civilek Berlinben az egykori Német Demokratikus Köztársaság (NDK) állambiztonsági minisztériumának (Stasi) székházát, az iratok megsemmisítésének véget vető akcióról Frank-Walter Steinmeier szövetségi elnök részvételével emlékeztek meg szerdán.
2020.01.15.

Putyin kemény – Lemondott az orosz kormány

Lemondott az orosz kormány, élén Dimitrij Medvegyevvel, egy órával azután, hogy Vlagyimir Putyin államfői beszédet intézett a törvényhozáshoz. Putyin köszönetet mondott a távozó kabinet tagjainak a közös munkáért, noha, mint mondta, “nem minden sikerült”.
2020.01.13.

Nagy az öröm az észak-íreknél: Valentin-napon házasodhatnak az első “máspárok”

Életbe lépett Észak-Írországban a házassági egyenlőség.
2020.01.10.

New York Times: videó bizonyítja, hogy az irániak lőtték le az ukrán utasszállítót

A New York Times megszerzett egy felvételt, amelyen a lap szerint az látható, amint a 176 emberrel a fedélzetén Iránban lezuhant repülő találatot kap a teheráni repülőtértől nem messze.
2020.01.10.

Izrael olcsó lézerágyút fejlesztett

Az izraeli Védelmi Minisztérium bejelentése szerint sikerült célpontok megsemmisítésére képes, és olcsón üzemeltethető lézerágyút kifejleszteni. Az új fegyver átírhatja az eddigi játékszabályokat, mert a fény sebességével csap le az Izraelre irányzott lövedékekre: rakétákra, drónokra, aknalövedékekre egyformán.
2020.01.10.

Putyin kifakadt, amiért a lengyelek a nácikkal teszik egyenlővé a szovjeteket

A második világháborúra vonatkozó igazságot a náci háborús bűnösöket elítélő nürnbergi bíróság határozatai rögzítik, s ha a lengyel parlament alsóháza (szejm) ezeket kétségbe vonja, akkor ezt ki kell jelentenie - írta Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő Facebook-bejegyzésben.
2020.01.10.

Közel-keleti államokkal bővítené Trump a NATO-t

Az amerikai elnök felvetette a NATO főtitkárának a szervezet közel-keleti kibővítésének tervét. Ezt maga Donald Trump elnök közölte csütörtökön újságírókkal, hozzátéve, hogy új nevet is javasolt a katonai szövetségnek.
2020.01.06.

Kenből Barbie

A plasztikai műtétek szerelmese, aki arról vált ismertté, hogy élő Ken babává operáltatta magát, transznemű nőként coming outolt, és azt is elárulta, hogy mindig is inkább Barbie-nak érezte magát, mintsem Kennek.
2020.01.06.

Az évtized kedvenc libsi szavai

A nemsemleges “ő”, (“they”) szót választották az évtized szavának az Egyesült Államok nyelvészei, számol be a The Guardian alapján az Index. Így nevezik magukat ugyanis azok az emberek, akik sem nőként, sem férfiként nem jellemzik magukat.
2019.12.30.

Két évet kapott Hernádi Zsolt Mol-elnök

Első fokon hat év börtönbüntetésre ítélte hétfőn a Zágráb megyei bíróság Ivo Sanader volt horvát kormányfőt, az ő megvesztegetésével vádolt Hernádi Zsolt, a Mol Nyrt. elnök-vezérigazgatója távollétében két évet kapott.
2019.12.30.

Trump megköszönte Putyinnak az infókat

Vlagyimir Putyin orosz elnök köszönetet mondott Donald Trump amerikai elnöknek vasárnapi telefonbeszélgetésük alkalmával a hírszerzési csatornákon továbbított információért, amely terrorcselekmények megelőzésében segített.
2019.12.29.

Fischer úr mindig viszi jó hírünket a világba

Fischer Ádám nyugati lapokba leadott véleményei mindig élményszámba mennek, hiszen a lélekben a gyarmatosító múltban ragadt és/vagy kultúrrasszista nyugati polgárok mindig szívesen értesülnek arról, amikor egy-egy keleten született, de igyekvő bennszülött felismeri önnön alacsonyabb rendűségét és hízeleg a fényes nyugaton élő übermenscheknek.
2019.12.21.

Az Európai Parlament elítélte Lengyelország „LMBT-mentes zónáit”

Egy konzervatív lengyel hetilap, a jobboldali Gazetta Polska pár hónappal ezelőtt kezdett LMBT-mentes zóna feliratú matricákat osztogatni olvasói számára, ám most az Európai Parlament elítélte a kezdeményezést.
2019.12.20.

Lövöldözés a volt KGB-székháznál – Három halott

Ártalmatlanná tették a biztonsági erők azt a fegyveres támadót, aki tüzet nyitott csütörtök este az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) székházánál, Moszkva belvárosában – közölte az FSZB. Meg nem erősített sajtóértesülések szerint az incidensben hárman meghaltak.
2019.12.19.

A különbség liberális és konzervatív szemüveg között

Ha egy zsidó, bolsi, libsi, stb. (előadó-, szín-, képző-, festő-, stb.) művészt, gondolkodót, szépírót kell megítélni, a konzervatív jóllehet megjegyzi magának, hogy ideológiailag talán nem egy akolba tartoznak, mégis művészetét, alkotását mindettől függetlenül értékeli és ítéli meg. Más a helyzet a legtoleránsabbnak tartott embertípus, a magasztos demokrata, a liberális emberrel.
2019.12.19.

Trump felkötheti a gatyáját

Az amerikai képviselőház megszavazta, hogy Donald Trump elnököt felelősségre vonják az ellene felhozott mindkét vádpontban, a hatalommal való visszaélés és a kongresszus munkájának akadályozása miatt, és ezzel döntött az elnök elmozdítását célzó alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) lefolytatásáról.