2020.08.09.

Testükkel védték társukat a melegek a hatóságtól

Előállította a rendőrség azt a lengyel LMBTQ-aktivistát, akit a bíróság két hónapnyi börtönbüntetésre ítélt.
2020.08.08.

Nemzetbiztonsági kockázat miatt ignoráltatja Trump a TikTokot

Az amerikai elnök betiltott mindenfajta ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással és mindkét cég leányvállalataival.
2020.07.21.

Eu-csúcs, megegyezés, reagálások

EU-csúcs - Charles Michel: a tagállamok elfogadták az uniós keretköltségvetést és a helyreállítási csomagot.
2020.07.20.

Megrongáltak egy SS-emlékművet

A kanadai rendőrség gyűlöletbűncselekmény gyanújával nyomoz, miután ismeretlenek megrongáltak egy emlékművet, amit az SS-ben szolgált ukrán katonáknak emeltek.
2020.07.20.

Eddig ezer azonos nemű pár kelt egybe

2019 januárjától házasodhatnak a szomszédos Ausztriában az azonos nemű párok, sőt, tavaly márciusban az osztrák evangélikus egyház a templomi esküvőket is lehetővé tette számukra.
2020.07.17.

Egy szlovák evangélikus lelkész is bekattant: Jézus mint meleg férfi tér vissza

Hatalmas botrányt kavart egyházi körökben Anna Polcková szlovák evangélikus lelkész, aki az Aktuality hírportálnak nyilatkozva többek között az LMBTQ-közösség támogatásáról és Jézus második eljöveteléről beszélt.
2020.07.15.

Magyar köszönet a trianoni gyalázatra emlékezésért

Bencsik János (év elején a Jobbikból kilépett, azóta) független képviselő levelet írt Rep. Andy Harris, M.D. magyar származású amerikai képviselőnek, aki Trianon századik évfordulójának témáját az Amerikai Kongresszus Képviselőháza elé vitte. A levél alább olvasható.
2020.07.13.

Bekattantak a németországi katolikusok

Június végén tartották a helyi pride fesztivált az ausztriai Linzben. A helyi katolikus gyülekezet ifjúsági csoportja pedig ennek apropóján a Biblia üzenetével ellentétesen egyházi engedéllyel fellobogózta a Szent József-templomot egy szivárványzászlóval.
2020.07.13.

Vonyít a genderkórus. Konzervatív elnöke maradt Lengyelországnak

Nyert a lengyel elnökválasztáson a jelenlegi köztársasági elnök, az konzervatív és a hagyományos családi értékek mellett álló kormány támogatását élvező Andrzej Duda.
2020.07.13.

Norvégia homoszexuális menekültekre vágyik

A norvég kormány most bejelentette, hogy a következő három éves periódusban az olyan sérülékeny csoportok mellett, mint a nők és a gyerekek, prioritásként kezelik a hazájukban szexuális orientációjuk vagy nemi identitásuk miatt üldözöttek befogadását is.
2020.07.10.

Magyarellenességért fizethet a román tévés

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat feljelentése alapján 5000 lejre bírságolta az Országos Diszkriminációellenes Tanács Radu Banciu műsorvezetőt, amiért magyarellenes diskurzust folytatott az úzvölgyi katonatemető kapcsán – tájékoztat a jogvédelmi szolgálat.
2020.07.10.

A román államfő taníttatná a genderelméletet

Megtámadta Klaus Iohannis államfő az alkotmánybíróságon a tanügyi törvény azon módosítását, amely megtiltja a genderelmélet oktatását az iskolákban.
2020.07.07.

Szivárványos zászlóba törlik lábukat az oroszok

Oroszországban az államilag is támogatott hagyományos családmodell mellett kiállva férfiak egy csoportja akciózott. A moszkvai amerikai nagykövetség épülete előtt kiterített egy szivárványzászlót majd sorra lábukat törölték benne.
2020.07.06.

A lengyel elnök alkotmányban rögzíti az egynemű párok örökbefogadásának tilalmát

Andrzej Duda előterjeszti azt az alkotmánymódosító javaslatot, amely megtiltja az örökbefogadást az azonos nemű párok esetében. Lépése nem független attól, hogy jövő vasárnap tartják az elnökválasztást második fordulóját, ahol a varsói polgármesterrel ketten maradtak versenyben.
2020.07.06.

Putyin reakciója az amcsik szivárványos zászlajára

Oroszország több mint 200 ponton módosított alkotmányába bekerült, hogy a házasság kizárólag egy férfi és egy nő köteléke, így az egyenlő házasság intézményét ezentúl tiltott.
2020.07.03.

A fehér Jézus-ábrázolások is rasszisták

Az Alapjogokért Központ legújabb KözpontInfó kisvideója, amelyben a jogi elemző- és kutatóintézet munkatársai az Egyesült Államokbeli zavargások hátterét mutatják be.
2020.07.03.

Becsípődött a rasszizmus a hollandoknak

Eljárást indít az ügyészség, öt holland rendőr ellen, akik a WhatsApp telefonos alkalmazáson keresztül rasszista üzeneteket osztottak meg egymással - írja pénteken a helyi sajtó.
2020.07.03.

Elmebaj: Rasszista hal

Ismeretlenek megrongálták a Hans Christian Andersen meséjéből ismert kis hableánynak a koppenhágai tengerpartnál álló szobrát, és azt írták a talapzatára, hogy rasszista hal.
2020.07.02.

Stasi 2.0 – Nácivadászat indul

Online nyomozókat keresnek „nácivadászatra”. Hogy ki a náci azt ugye ők döntik le, ergo mindenki, aki nem ért egyet a liberális tébollyal, amely most folyik.
2020.07.01.

Leverik a kereszteket a templomokról

Több mint 500 keresztet távolítottak el a kínai hatóságok templomokról a keleti Anhuj tartományban április óta – közölte kedden a Kathpress katolikus hírügynökség az UCANews ázsiai katolikus hírügynökség hongkongi tudósítójára hivatkozva.
2020.06.29.

Kolumbusz helyett transznemű hősnek akarnak szobrot

Kolumbusz szobra helyett egy régi nagy buziikont öntenének szoborba amerikai észlények.
2020.06.26.

Merénylők támadtak Mexikóváros rendőrfőnökére – Két halott

Állig felfegyverzett merénylők megtámadták és megsebesítették pénteken a mexikói főváros rendőrfőnökét; két testőre meghalt – közölte a sajtóval Claudia Sheinbaum polgármester.
2020.06.26.

Tel-Aviv elismeri az azonos neműek élettársi kapcsolatát

Tel-Aviv város önkormányzata bejelentette: mostantól elismeri az azonos nemű párok bejegyzett élettársi kapcsolatát – fittyet hányva ezzel az izraeli kormány álláspontjára és a vallásos zsidó csoportok tiltakozására.
2020.06.23.

Folytatódó támadás Magyarország ellen – Gálánsabb támogatást kaphatnak a Soros-szervezetek

Levélben fordult az uniós tagállamok vezetőihez a Soros-hálózathoz köthető Human Rights Watch (HRW) nevű nemzetközi nem kormányzati szervezet (NGO) a formálódó új EU-költségvetés kapcsán.
2020.06.20.

Második holokausztért imádkoztak az istentiszteleten

Egy radikális evangéliumi közösség lelkipásztora istentiszteleten könyörgött a zsidók kiirtásáért.
2020.06.20.

Pénzelvonással fenyeget az EU, ha nem lehet nyilvános az azonos neműek szerelme

Az Európai Parlament már tavaly decemberben elítélte Lengyelország úgynevezett “LMBT-mentes zónáit”, most azonban konkrét lépéseket is tesznek. Az Európai Bizottság hivatalos levélben figyelmeztette öt lengyel régió vezetőjét, hogy a homofóbia melletti kiállással búcsút mondhatnak az EU-ból érkező pénzügyi támogatásoknak.
2020.06.19.

Eltérő Bibilia-értelmezés: meleg, fekete püspököt szenteltek

Új püspököt szentelt fel az episzkopális egyház Missouri államban – az egyházmegye 179 éves történetében először fekete, nyíltan meleg férfit, Deon Kevin Johnsont.
2020.06.19.

Aggódnak a zsidók a TikTok miatt – Szerintük sok az antiszemita tartalom

A The Jerusalem Post cikke egy új tanulmányt idéz, amely szerint a szélsőjobbosok új közösségi médiafelületet találtak a gyűlölködő tartalmak online terjesztéséhez a Tiktok-on, amelyet főleg gyerekek, kamaszok használnak.
2020.06.14.

Fekete rendőr a Black Lives Matter gyűlöletideológiájáról

A CNN így próbálja meg az igazság kimondását elfojtani a saját narratíváját erőltetve a rendőrgyilkosságok és a Black Lives Matter gyűlöletkampánya okán, de a Milwaukee megyei sheriff, David Clarke nem hagyta magát és elképesztő 9 perces igazságkimondásba kezdett.
2020.06.11.

Scheyern is megkongatta harangjait: Megható megemlékezés Bajorországban

Megrendítő, ősökhöz visszanyúló, a szívekbe öröm és fájdalom érzéseit vegyítő megemlékezéssel készült a németországi magyarok egy csoportja Trianon gyásznapjára.
2020.06.06.

Nekrológ egy gyapotszedő szakmunkás ükunokájának halálára, avagy Once Upon a Time in America

Volt egyszer egy Amerika, ahol rend volt, de 1863-ban történt valami, ami sötét felhőket kergetett az államok fölé. Egyszer, valaki kitalálta, hogy minden ember egyenlő, csak a fehér nem. A fehér az egy undorító korcs és nem baj, ha pusztul, ha színesedik, ha eltűnik örökre erről a bolygóról.
2020.05.17.

Röviden a kínai Nagy Proletár Kulturális Forradalomról, a konzervatív értékek ledöntéséről…

1966. május 16-án kezdődött meg Kínában a Nagy Proletár Kulturális Forradalom. E jól hangzó elnevezés mögött iszonyú tettek bújnak meg, Mao ce tung és társai ezúttal a bürokrácia elleni harc jegyében épp a sajátjaik ellen fordultak, s megkezdték azt a nagyszabású harcot, amely elsősorban a Kínai Kommunista Párt addigi intézményei, szervezete, funkcionáriusai ellen irányult.