2024.01.23.

Terrorizmus, gyűlölet, tragédia és rosszindulat régen és ma

Látványos érdektelenségbe fulladt múlt hét keddi ülésnapon, az Európa Parlamentben tervezett, a szocialista és liberális képviselőcsoportok (elsősorban az olasz Demokrata Párt) által kezdeményezett vitanap, úgymond a „fasizmus előretörése” értékelése, és az „ellene történő fellépés” tekintetében.
2023.12.12.

Javier Milei Argentína új elnöke, az extrém anarchokapitalizmus, a judaizmus és a cionizmus

Minden bizonnyal pár év múlva fogjuk tisztán látni, hogy előre-, vagy visszalépést fog jelenteni Argentína, de a civilizált, európai kultúrájú világ történetében is az 53 éves közgazdász december 10-én történt államfői beiktatása.
2023.11.16.

A trieszti felkelés – 1953 november

Ismeretes, hogy a párizsi békeszerződés 1947-ben Triesztet és környékét a Szövetséges Katonai Kormányzat ellenőrzése alatt álló szabad állammá nyilvánította. Zárójelben, mert a rossznál jobb lehetett volna: miért nem történhetett 1947-ben hasonló megoldás pár határmenti magyarlakta város (Kassa, Szabadka) esetében. Esetleg miért nem történhetett meg ez a Partium határmenti sávjában, mely esetben még a francia diplomácia is hajlott volna hazánk felé?
2023.10.24.

100 éve született a Török Köztársaság

Ma számunkra sok tekintetben jó példát jelent a török nemzet. Hazaszeretet, szorgalom, fegyelem, nemzeti és erkölcsi tartás jellemzi az átlagembert is. Török tanárok mondják, hogy iskoláikban a tiszteletre, fegyelemre, hazaszeretetre nevelés a legalapvetőbb kérdés. Nem az áttételesen a rombolást, züllesztést, butítást szolgáló „szabad oktatás”, a „diákjogok”, az „antiszegregáció” a fő probléma, mint egyeseknél hazánkban.
2023.10.07.

80 éve jött létre az Olasz Szociális Köztársaság

A két világháború közötti olaszországi fasiszta rendszer az 1922. október 28-ai római bevonulással vette kezdetét. Négy év átmeneti periódus – az alkotmányos fasizmus – időszakát követőn 1926 őszére totális állam alakult ki. Az 1922 és 1943 nyara közti időszakot a történetírás a ventennio, vagyis a húsz év jelzővel illette. A hagyományos olasz vezető csoportok, a dinasztia és a plebejus fasizmus szakítása 1943 nyarán következett be. Ezt követően a történelem államalkotó tényezőként még másfél évet biztosított a fasiszta vezető csoportoknak.
2023.09.12.

Államcsíny Chilében

A világ, ha a szeptember 11-ei dátum elhangzik, szinte csak a 2001-es terrortámadásokra gondol. Szeptember 11. egy másik eseményről is ismertté vált, 1973-ban e napon buktatta meg a chilei hadsereg Salvador Allende elnököt.
2023.08.06.

„Mózes nem volt zsidó!” –állítja Freud professzor

Páris, augusztus 5. (A 8 Órai Újság tudósítása) A Parisban terjengő hőség nem akadályozta meg a világ pszichoanalitikusait abban, hogy össze ne gyűljenek ezidei, XV. nemzetközi kongresszusukra.
2023.06.17.

Addio, Cavaliere

Vagyis magyarul: Isten veled, Lovag! Ezt a minősítést kapta Silvio Berlusconi a politikában, a sajtóban elegáns, méltóságteljes és felelős megnyilatkozásai miatt.
2023.05.31.

Luther Márton norvég követői istentiszteleten kérnek bocsánatot a homoszexuálisoktól

A Norvég Egyház püspökei istentisztelet keretében szeretnének bocsánatot kérni az LMBTQ közösség tagjaitól, amiért “mély sebeket, fájdalmat és szégyent okoztak” nekik – jelenti a CNE News. Azt nem teszik hozzá, hogy Luther szerintük vajon forog-e a sírjában.
2023.05.24.

Lengyel bibliaértelmezés, avagy ökumenikus LMBTQ-lobbi: Szivárvány az úrasztalán

Május 19-én ökumenikus istentiszteletet tartottak Varsóban, ahol három nagy keresztény egyház képviselői imádkoztak a homofóbia, bifóbia és transzfóbia által motivált erőszak megszüntetéséért, az LMBTQ emberek biztonságáért.
2023.03.24.

Nem indulhatnak női nemzetközi versenyeken transzneműek

Az Atlétikai Világszövetség megtiltotta a transznemű női sportolóknak, hogy a nemzetközi versenyeken női kategóriában induljanak – adta hírül a BBC.
2023.03.20.

Keresztényüldözés Izraelben

Atallah Hana, a görög ortodox egyház jeruzsálemi érseke kijelentette, hogy Izrael állam veszélyezteti a keresztények létét a Szentföldön.
2023.02.21.

Trump: harmadik világháborúhoz vezethet Biden Ukrajna-politikája

Donald Trump volt amerikai elnök hétfőn Floridában egy támogatói csoport előtt beszélve kijelentette: amennyiben újraválasztják elnöknek, fel fogja hívni Vlagyimir Putyin orosz államfőt és Vlagyimir Zelenszkij ukrán elnököt az ukrajnai helyzet gyors megoldása érdekében.
2023.02.13.

Bombenholocaust: Drezda, a krematóriumváros

Az Európa sok országából Drezdába menekült polgári lakosság ellen 1945. február 13-án és február 14-én végrehajtott angol és amerikai kétnapos szőnyegbombázás volt az emberiség történelmének egyik legnagyobb háborús bűncselekménye és egyben ez volt a legrövidebb idő alatt elkövetett legkegyetlenebb és legtöbb áldozatot követelő tömeggyilkosság is, amiben emberek százezrei szenvedtek borzalmas tűzhalált.
2023.01.31.

A Jacksonville-i baptisták szembeszálltak az LMBTQ-propagandával

Egy floridai gyülekezet előírja hívei számára, hogy nyilatkozzanak a bibliai szexualitásról, amelyben megerősítik, hogy a házasság Istentől köttetik egy férfi és egy nő között. A First Baptist Church of Jacksonville tagjainak március 19-ig kell aláírásukkal rögzíteni a fentieket, ha az egyház tagjai szeretnének maradni.
2022.12.31.

Elhunyt a lemondatott Benedek pápa

December 31-én, 9 óra 34 perckor 95 éves korában meghalt Joseph Aloisius Ratzinger német teológus-pap, aki XVI. Benedek néven 2005 és 2013 között a katolikus egyház feje volt.
2022.12.27.

Irán, született Perzsia

1934. december 27-én Perzsia sahja Perzsiát Iránnak nevezi át
2022.12.17.

Akár háború is Oroszország ellen – Ursula von der Leyen teljesen személyes hadjárata

Amikor Ursula von der Leyen manapság ukrán zászlónak öltözve jelenik meg, és az "indokolatlan orosz támadóháborúról" mesél, nem szabad elfelejteni, hogy milyen keményen próbálta Németországot a kezdetektől fogva belerángatni az ukrán polgárháborúba. Míg Angela Merkel legalább még úgy tett, mintha békét akarna, addig von der Leyen, akkori német védelmi miniszter a KSK-t a fronton akarta látni.
2022.12.14.

Biden megint nagyon hasznos elnök volt

Az amerikai elnök kedden ünnepélyes ceremómia keretében írta alá az azonos neműek házasságának védelméről szóló törvényt, amelyhez a Kongresszus alsóháza múlt pénteken adott végső hozzájárulást.
2022.11.29.

Kanada is túltolja a toleranciát

Homofóbia miatt kéreti be Kanada az orosz nagykövetet. Mélanie Joly kanadai külügyminiszter kérésére bekéreti Oleg Sztyepanov orosz nagykövetet a szövetségi kormány, mivel a kanadai orosz nagykövetség folyamatosan normalitást védő tweeteket posztol.
2022.11.29.

Szivárványzászlós zavarkeltés a katari vb-n

Tüntető futott be hétfőn a pályára a Portugália és Uruguay közötti világbajnoki csoportmérkőzésen, kezében szivárványzászlóval, rajta PACE, azaz béke felirattal. Kék Superman-póló volt rajta, amelynek elején a “SAVE UKRAINE”, hátulján pedig a “RESPECT FOR IRANIAN WOMAN” felirat volt olvasható – számol be az AP News.
2022.10.28.

Nagyító alatt a fasizmus – Száz éve történt a Marcia su Roma

A szociál-liberális oldalon, vagy a kritikátlan cigány-, és a történetietlenül egyoldalú cionista fajvédelem képviselői között néhányan ma is számosan szitokszóként dobálóznak a fasizmus fogalmával, anélkül, hogy fogalmuk lenne, hogy mit is jelent.
2022.10.10.

Giorgia Meloni határai

Úgy tűnik, a mintegy 60 milliós Itália lakosságának elege lett a baloldali-liberális politikából, az EU rájuk kényszerített diktátumaiból, a Földközi-tenger felől érkező, az európai civilizáció ledöntése céljából, a nyugat-európai és észak-amerikai szabadkőművesek, libertáriánusok által vizionált és megtervezett, az NGO-k és az embercsempész bandák által kivitelezett migrációból, a növekvő bűnözésből, az energiaválság miatt romló gazdasági viszonyokból.
2022.09.06.

Irán nem teketóriázik. Biztos kell nektek ez a sok migráns?

Az iráni Urmia városának bírósága halálra ítélte a 31 éves Zahra Sediqi Hamedanit és a 24 éves Elham Choubdart “romlottság terjesztéséért a Földön“, ami Iránban magába foglalja az erkölcsi romlottságot. Homoszexualitás népszerűsítésével, a kereszténység terjesztésével és iszlámellenesnek nyilvánított médiumokkal való kapcsolattartással vádolták meg őket.
2022.09.05.

Hillary Clinton is örülne Meloninak

Az európai politikai színtéren történő jobbra fordulást várók reménnyel tekintenek Olaszországra, ahol szeptember 25-én tartják a parlamenti választásokat. A Fratelli d’Italia vezetője, Giorgia Meloni nemzetpolitikai szempontból is követendő munkásságával a Hunhír.info oldalain többször is foglalkoztunk, most pedig a liberális Hillary Clinton megnyilvánulására hívjuk fel a figyelmet. A feminizmus legyőzi a szabadkőművességet?
2022.07.18.

Terjed a holokauszttagadás

A holokauszt eltorzítása és tagadása minden közösségi médiaplatformon jelen van, de a moderálás és az oktatás szerepe jelentősen csökkentheti ezt – áll az UNESCO és az ENSZ mérföldkőnek számító jelentésében.
2022.07.18.

Másfajta golyókat kellene fognotok, ukrán pupákok!

Elérte a 25 ezer aláírást, így elvileg, ha Zelenszkijnek nincs jobb dolga, az ukrán elnöknek hivatalosan is reagálnia kell arra a petícióra, amely szerint Nagy Katalin odesszai szobrát egy meleg pornósztáréra cserélnék.
2022.06.29.

Wiesenthalék újabb véres kardja: 101 éves náci toronyőrt ítéltek el

Öt év börtönbüntetésre ítélte kedden a Brandenburg an der Haveli bíróság Josef Schuetz 101 éves volt SS-koncentrációs táborőrt gyilkosságért. Schützöt azzal vádolták, hogy részt vett 3518 ember meggyilkolásában a Berlintől északra található sachsenhauseni koncentrációs táborban 1942-45 között.
2022.06.27.

Nagyot hibázott az ukrán elnök. Mi lesz így az EU-s pénzekkel?

Nem gondolkodott az ukrán elnök tanácsadója, amikor deviánsoknak tartotta a melegeket.
2022.06.27.

A török rendőrség nem félt feloszlatni a Pride-ot

A török rendőrség vasárnap feloszlatta az isztambuli pride felvonulásra összegyűlt tömeget, és több tucat résztvevőt letartóztatott, köztük újságírókat is, állítólag azért, hogy megakadályozza őket az esemény rögzítésében – számol be az eseményről a EuroNews.
2022.06.23.

Újabb ferde mesékkel fertőz a Disney

A Strange World című közelgő Disney animációs filmben a stúdió egyik, produkcióért felelős munkatársa szerint “először lesz nyíltan meleg tinirománc”.
2022.06.16.

A zsidók gáza kell Európának

Az Európai Unióba szállítandó izraeli és egyiptomi földgáz mennyiségének növeléséről állapodott meg szerdán Izrael, Egyiptom és az Európai Unió küldöttsége Kairóban.