2020.10.22.

Szentatyám, ezt így most mégis miért?!

Erre a pofonra Krisztus földi helytartójától számítottunk a legkevésbé.
2020.10.21.

Ferenc pápa a melegek élettársi kapcsolatáról

A héten mutatják be Olaszországban a Evgeny Afineevsky által rendezett Francesco című dokumentumfilmet, amely a római katolikus egyházfő elmúlt hét évét mutatja be és amelyben Ferenc pápa számos, az azonos nemű párokkal kapcsolatos kijelentést tesz.
2020.10.21.

1956 emlékezete: Falfestmény Londonban (videó)

Fat Heat magyar graffiti művész mintegy hatvanöt négyzetméteres falfestményével emlékeznek az 1956-os forradalomra Londonban.
2020.10.21.

A rabbi kiakadt Hitler jegyzetei miatt

Menachem Margolin rabbi, a European Jewish Association vezetője élesen bírált egy müncheni aukciós házat, amiért eladott általa „gusztustalannak” nevezett náci relikviákat is egy aukción.
2020.10.20.

A katalánok átérzik a székelyek fájdalmát – Gyűlnek az aláírások

Spanyolország lehet a következő európai uniós állam, ahol határidőre összegyűlik a kellő számú aláírás a székely petícióhoz: a katalánok ezrével csatlakoznak az akcióhoz.
2020.10.17.

Érzékenyítő feliratok kerülnek a rajzfilmekre

A Disney+ katalógusában szereplő rajzfilmeket, köztük a Dumbo, a Pán Péter és A dzsungel könyve című klasszikusokat olyan felirattal láttak el, amely a produkciókban előforduló sztereotípiákra hívja fel a figyelmet.
2020.10.13.

Hogyan felejtsük el a cionizmust?

A fenti címmel a berlini Weissensee Akadémia hirdetett kurzust. Természetesen nem maradt el a gyors dorgálás.
2020.10.13.

Kicsit sok már a maradék franciának? Horogkeresztek az árkádsoron

Egy 31 éves nőt a helyszínen letartóztattak, miután 20 vörös színű horogkeresztet festett a Place de la Concorde és a Rue de Rivoli utcáknál található oszlopokra és falakra – írja a Jerusalem Post. Végre újra alkalma volt megszólalni a Wiesenthal Központnak is.
2020.10.11.

Kijev buziságra buzdít

Október 5–11. között minden este szivárványba borul az ukrán főváros egyik legmagasabb épülete. A 35 emeletes kijevi Gulliver tornyon egy 140 méteres szivárványzászló hirdeti a buzulást.
2020.09.26.

Svédország a megszűnés küszöbére érkezett

Az országban lévő erőszakos cselekmények trendje egyre veszélyesebb – ezt a felhívást tette közzé a svéd rendőrség még augusztus 29-én. A rendőrség megállapította, hogy korábban nem látott szintre nőtt a bűnbandák tevékenysége, és ezek révén több embert meggyilkoltak, és megsebesítettek. Az elmúlt hetekben Stockholmban két embert meggyilkoltak.
2020.09.24.

Apamentes embergyártásba kezdhet Franciaország

Történelmi jelentőségű változások várhatóak a „szabadság földjén”, ám azok aligha a helyes, emberséges irányba mutatnak.
2020.09.21.

Ferenc pápa és az LMBTQ-lobbi

LMBTQ gyerekek szüleit fogadta a Vatikánban szeptember 16-án, szerdán Ferenc pápa. A 40 vendég mind az olasz Tenda di Gionata szervezet tagja, amely olyan vallásos szülőket tömörít, akik LMBTQ gyermeket nevelnek.
2020.09.16.

Lemond az amerikai nagykövet

David Cornstein már Donald Trumppal is közölte döntését – írja a hvg.hu.
2020.09.16.

Újra kiverte a biztosítékot liberáliséknál J. K. Rowling

Az NBC News beszámolója szerint Rowling ismét a másvédők ingergüszöbét feszegeti. Legújabb regényében ugyanis a Harry Potter írónője azt találta ki, hogy a főszereplő egy olyan sorozatgyilkos után nyomoz, aki férfi létére női ruhákba bújva cserkészte be áldozatait.
2020.09.10.

Ha jó, ha rossz, csak kisebbségi közreműködésért jár az Oscar

Sarkítva, de ez a feltétele az Oscar-díjak elnyerésének ezentúl. 2024-től vezeti be a új rendszert az amerikai filmakadémia.
2020.09.09.

Leégett a balhés menekülttábor

Több tűz is kiütött szerdára virradóra a Leszbosz szigetén található Moria menekülttáborban Görögországban. Sajtójelentések szerint több lakókonténer kigyulladt, emiatt a hatóságok elrendelték a létesítmény kiürítését.
2020.09.04.

Átnevelő klinikákra küldenék a másokat a lengyel püspökök

A lengyel katolikus püspöki konferencia 27 oldalas dokumentumban úgynevezett átnevelő klinikák felállítását javasolja a közép-kelet-európai országban. A klinikák az LMBTQ-embereknek segítenének rájönni, hogy szexualitásuk a személyiségükön […]
2020.09.03.

Már templomban is házasodhatnak az azonos nemű párok

Észak-Írország a "haladás útján" jár. Szeptember elsejétől már templomi keretek között is kimondhatják a boldogító igent a meleg párok.
2020.08.26.

Kizárták a pedofil zsidót az Amerikai Filmakadémiáról

A bíróság szerint indokolt volt kizárni a szexuális bűncselekményt elkövető rendezőt.
2020.08.26.

Száműzik a négereket Agatha Christie regényéből

Agyament megfeleléskényszer jelenét éljük. Búcsút mondhatunk a Tíz kicsi négertől. Sértő lehet a túlérzékeny agresszorok számára, ezért törlik a regényből a "néger" szót.
2020.08.25.
Tüntetés a lövöldözés után

Bevetették a Nemzeti Gárdát

Bevetették a Nemzeti Gárdát hétfőn a wisconsini Kenosha városában, ahol erőszakba torkolló tüntetések kezdődtek, miután előző nap rendőrök többször hátba lőttek egy afroamerikai férfit.
2020.08.22.

Putyin szivárványos zászlót kapott az ablakába

A nyíltan meleg orosz politikus és aktivista, Alekszandr Donszkoj tucatnyi héliumos léggömb segítségével egy hatalmas szivárványzászlót engedett fel a moszkvai Manyezsnaja téren, és indított útnak Putyin hivatala, a Kreml felé.
2020.08.18.

F-16-osok cirkáltak Dachau felett

Német és izraeli katonai gépek közösen tettek tisztelgő repülést az egykori dachaui lágernél, valamint az 1972-es müncheni olimpián kivégzett izraeli sportolóknak állított emlékhely felett.
2020.08.14.

Biszex szerelmekkel fertőzi a gyerekek fejét a Disney

Nem bízzák a véletlenre, hogy a kisgyerekek időben találkozzanak az abnormalitással és idomuljanak az új idők szeléhez. Időben kezdik a nevelést, rajzfilmeken keresztül. Míg a klasszikus történetek lényege az ilyen avítt tulajdonságok tudatba ültetése, mint becsületesség, bátorság, önzetlenség, tisztaság, ma már ezek háttérbe szorulnak, sokkal fontosabb a másság erőltetése, az érdeklődés felkeltése az azonos neműek felé.
2020.08.11.

Letartóztatott lengyel társuk mellett tüntetnek az LMBTQ-tesók

Szolidaritási tüntetést szervez a Budapest Pride és az Amnesty International Magyarország a lengyel LMBTQ aktivistákkal szembeni rendőri brutalitás és jogtalan fogvatartás ellen.
2020.08.10.

Ekkora volt a szerelem a máspár között

Szivárványos körökben a kortalan, határtalan homoszerelem szimbólumává emelt pár tragédiájáról kellett beszámolnia a hazai melegsajtónak. Persze, nem lennénk igazságosak, ha elhallgatnánk, hogy azért bennük is kérdőjeleket vetett fel az ifjú román özvegy hirtelen jött boldogsága.
2020.08.09.

Testükkel védték társukat a melegek a hatóságtól

Előállította a rendőrség azt a lengyel LMBTQ-aktivistát, akit a bíróság két hónapnyi börtönbüntetésre ítélt.
2020.08.08.

Nemzetbiztonsági kockázat miatt ignoráltatja Trump a TikTokot

Az amerikai elnök betiltott mindenfajta ügyletet a TikTok videomegosztó kínai anyavállalatával, a ByteDance vállalatcsoporttal, valamint a WeChat közösségi platformot működtető Tencent kínai internetes óriással és mindkét cég leányvállalataival.
2020.07.21.

Eu-csúcs, megegyezés, reagálások

EU-csúcs - Charles Michel: a tagállamok elfogadták az uniós keretköltségvetést és a helyreállítási csomagot.
2020.07.20.

Megrongáltak egy SS-emlékművet

A kanadai rendőrség gyűlöletbűncselekmény gyanújával nyomoz, miután ismeretlenek megrongáltak egy emlékművet, amit az SS-ben szolgált ukrán katonáknak emeltek.
2020.07.20.

Eddig ezer azonos nemű pár kelt egybe

2019 januárjától házasodhatnak a szomszédos Ausztriában az azonos nemű párok, sőt, tavaly márciusban az osztrák evangélikus egyház a templomi esküvőket is lehetővé tette számukra.
2020.07.17.

Egy szlovák evangélikus lelkész is bekattant: Jézus mint meleg férfi tér vissza

Hatalmas botrányt kavart egyházi körökben Anna Polcková szlovák evangélikus lelkész, aki az Aktuality hírportálnak nyilatkozva többek között az LMBTQ-közösség támogatásáról és Jézus második eljöveteléről beszélt.