2022.05.20.

Elkészült a Biden-bukta. Az elnök fia több mint 11 millió dollárt keresett kínai, ukrán ügyletekből

Az NBC új jelentése, miután végre átnézték a hírhedt laptop adatait, amelyről először a New York Post számolt be 2020 októberében, részletesen bemutatja Hunter Biden 2013-18 közötti bevételeit.
2022.05.20.

A Lindbergh-bébi elrablása – és halála

Annak idején az egész világ Linberghről beszélt, azaz a Linbergh-bébiről. Charles Lindbergh (1902-1974) amerikai pilóta, író, feltaláló, felfedező és környezetvédelmi aktivista. De nem ez, ezek voltak, amitől hősünk híressé lett.
2022.05.18.

Több száz ukrán acélműi katona adta meg magát (videó)

Több száz ukrán katona adta meg magát a bekerített mariupoli Azovsztal acélműben – közölte szerdán Igor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.
2022.05.16.

Szinte mindenki ukrán

Egy 8. osztályos ukrán tankönyv szerint a franciák, spanyolok portugálok, törökök, de még a zsidók ősei is Ukrajnából származnak.
2022.05.12.

Szexuális visszaéléssel vádolják a homoszexuális reform rabbit

Walter Homolka, nyíltan homoszexuális reform rabbi, a németországi Potsdam Abraham Geiger Kollégium társalapítója és rektora úgy döntött, hogy lemond minden tisztségéről, miután a Die Welt című német lap részletes cikket közölt, amelyben a vezető reform rabbi és férje szexuális zaklatásról és visszaélésekről szóló állításokat tett közzé.
2022.05.10.

Már a horvátok is attól félnek, hogy visszakérjük a tengerünket

A horvátokat kiakasztotta a miniszterelnök azon félmondata, miszerint „Magyarországnak is lenne tengere, ha nem vették volna el tőle”.
2022.05.07.

Antiszemitákról neveznek el utcákat Ukrajnában

Golda Meirtől hírhedt antiszemitákig sokan számíthatnak arra, hogy a nevüket viselik majd a jelenleg oroszokról elnevezett utcák. Izrael és a Jád Vásem tiltakozik – írja a Haaretz nyomán a zsido.com.
2022.05.07.

Brüsszel kezdi a szivárványsort

Két év kihagyás után ismét tartanak pride felvonulást a belga fővárosban. A május 21-én a brüsszeli esemény nyitja a sort Európában.
2022.04.23.

Csak az a nő, aki annak születik – egy óramárka reklámja felvette a harcot a transzlobbival

Az Egard Watches óramárka nemet mondott a szélsőséges agendára. Legújabb reklámfilmjükben a nőiesség témakörét járják körül, felhívva a figyelmet arra, hogy a transzlobbi módszeresen pusztít el mindent, amit a nők elértek az egyenjogúságukért folytatott harcban az elmúlt századok során.
2022.04.21.

Elmebajosok: Kizárta soraiból a Csajkovszkij-versenyt a Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetsége

A Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetségének (WFIMC) tagjai szavazással döntöttek a nagy múltú, de az orosz kormány támogatását élvező moszkvai Csajkovszkij Nemzetközi Zenei Verseny kizárása mellett.
2022.03.31.

Az ámokfutók: Lengyelország tűzveszélyes politikája

(Thomas Röper – anti-spiegel.ru) Lengyelország gyújtogat, ahol tud. Az Oroszország elleni szankciók legnagyobb híve és támogatója NATO-fellépést követel Ukrajnában, kiutasítja majd' az összes orosz diplomatát, és zárolja az orosz követség számláit.
2022.03.30.

Maradt még józan ész a kontinensen: felmentették a Bibliából idéző finn képviselőnőt

A finn bíróság szerdán délelőtt felmentette Päivi Räsänen parlamenti képviselőt, aki azért állt bíróság elé, mert közösség elleni izgatásnak minősítették, hogy 2019-ben megosztott egy idézetet a Bibliából (Róm. 1,24-27) a homoszexualitás megítélése kapcsán.
2022.03.13.

Oroszország megerősítette: hamarosan megállapodhatnak Ukrajnával

Egy orosz küldött új reményeket fűzött az Ukrajnával folytatott tárgyalások sikeréhez, mondván, hogy jelentős fejlemények történtek, és a két fél „hamarosan” közös álláspontra juthat – számolt be a Sky News.
2022.03.10.

Hamis hírek, uszítás ukrán módra

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telekürtölte a világsajtót, hogy a csúnya oroszok lebombáztak egy szülészeti kórházat Mariuopolban, de kiderült, hogy a kórház hetek óta zárva van és megrendezett fotózást tartottak a korábban az ukrán Azov fegyveresei által megszállt épületben.
2022.03.05.

Zelenszkij kavar a NATO és Oroszország között

Az orosz külügyminiszter úgy véli, hogy az ukrán elnök konfliktust akar gerjeszteni a NATO és Oroszország között, akinek „militarista tombolása” azt jelzi, hogy „nincs is szüksége tárgyalásokra”.
2022.03.05.

Biden megint kínban

Joe Biden amerikai elnök azt nyilatkozta: "Hogy jutunk el oda, hogy Putyin eldönti: egyszerűen csak megszállja Oroszországot? Ilyesmi nem történt a második világháború óta."
2022.03.05.

Hazaárulás miatt agyonlőhették az ukrán tárgyalódelegáció egyik tagját

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) agyonlőtte Denisz Kirjejevet, az oroszokkal béketárgyalásokat folytató ukrán delegáció egyik tagját hazaárulás miatt – jelentette szombaton a Kárpáti Igaz Szó kárpátaljai magyar hírportál.
2022.03.05.

Megrekedt a kimenekítés Mariupolban a város alpolgármestere szerint

Mariupol alpolgármestere, Szerhij Orlov a BBC tudósítójának mondta, hogy leállítják a civilek kimenekítését a városból, mivel a művelet nem biztonságos.
2022.03.05.

Videó: az ukrán hadsereg amerikai Javelin rakétavetőket hagyott az út szélén

Mariupol közelében szétlőtt tankokat úttorlaszokat és fegyvereket hagytak hátra az ukrán fegyveres alakulatok.
2022.03.05.

Orosz tűzszünet a civilek biztonságos átjárása érdekében

Az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy helyi idő szerint szombaton 10 órakor leállítja az offenzívát, hogy a lakosok elhagyhassák a bekerített Mariupol azovi-tengeri kikötővárost.
2022.03.05.

Putyin Scholznak: 8 éven át szemet hunytatok a kijevi rezsim által Donbaszban elkövetett népirtás felett

A Nyugat nyolc éven át szemet hunyt a kijevi rezsim által Donbaszban elkövetett népirtás és mintegy 14 ezer ember, köztük gyermekek halála felett.
2022.03.03.

30 tonna humanitárius segélyt osztanak szét az oroszok Ukrajnában

Orosz katonák több mint 30 tonna humanitárius segélyt szállítottak Ukrajna lakosainak a belgorodi régióból – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.
2022.02.22.

Putyin aláírta. Moszkva elismeri a Donyecki és Luganszki népköztársaságot (videók)

Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírja a Donyecki Népköztársaság (DNR) és a Luganszki Népköztársaság (LNR) elismeréséről szóló rendeleteket, valamint a barátságról, együttműködésről és kölcsönös segítségnyújtásról szóló szerződéseket a két köztársaság vezetőinek jelenlétében.
2022.02.09.

Ebből mi lesz? Arab másokat fogad be Izrael

Az izraeli jóléti és szociális minisztérium jelentette be a döntést, miszerint menedékházat nyitnak az arab-izraeli LMBTQ fiataloknak.
2022.02.06.

Ha muzulmánból nem tud keresztény lenni, legyen francia iszlám

A francia kormány szombaton bejelentette a franciaországi iszlám egészének megreformálásáért felelős új testület megalakulását, amely Emmanuel Macron elnök erőfeszítéseinek részeként igyekszik megszabadítani az itteni muzulmán vallást a szélsőséges elemektől.
2022.02.03.

Meggyűlt a baja a zsidóknak az AI-vel

Az Amnesty International szerdán visszautasította az amerikai törvényhozók széles körű, az Izraelt apartheid gyakorlásával vádoló jelentéssel kapcsolatos bírálatát, visszautasította az antiszemitizmus vádját.
2022.02.03.

Feszül a helyzet Oroszország és Amerika között

Moszkvát aggasztja az amerikai csapaterősítés Európában, ezért “bármilyen lépést megtehet a biztonsága érdekében” – jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön, arra reagálva, hogy az Egyesült Államok újabb csapatokat küld Európába.
2022.02.02.

Nem győz bocsánatot kérni a zsidóktól a Ghost médiuma

A holokauszt nem a fajról szól, hanem az embertelenségéről az emberrel szemben jelentette ki Whoopi Goldberg színésznő. A megnyilvánulása hatalmas botrányt keltett, azóta sűrűn kell szabadkoznia.
2022.02.01.

Orbán Viktor és Putyin sajtótájékoztatója találkozójuk után (videó)

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök keddi moszkvai tárgyalása után sajtótájékoztatón számoltak be a megbeszélés eredményeiről.
2022.01.31.

Trump kizárná a transzneműeket a női számokból

Donald Trump, egykori republikánus elnök három év kihagyás után szombat esti texasi gyűlésén azt ígérte, 2024-es győzelme esetén megtiltják a férfiaknak, hogy részt vegyenek női sportokban.
2022.01.27.

Klicsko kiakadt a Berlintől kapott 5 ezer ajándék sisak miatt

Mit küld Németország legközelebb támogatásként? Párnákat? - kérdezte az egykori ökölvívó. Moszkva továbbra is tagadja, hogy támadni készülne.
2022.01.27.

Vajon miért rongálják meg az LMBT-emlékműveket?

Az idei holokauszt-emléknap (ami ma van) előtt több német városban is megrongálták a nemzetiszocialisták LMBTQ áldozatainak szentelt emlékműveket.