2019.12.05.

Wiesenthal: 7 millió ukrán meggyilkolása belefér

A Wiesenthal Központ belopja magát az ukránok szívébe is. Efraim Zuroff, a Jeruzsálemben működő Simon Wiesenthal Központ igazgatója kijelentette, hogy a Holodomor, melynek során több millió ukrán lakost meggyilkolt a szovjet vezetés és a hadsereg, nem számít népirtásnak – írta a Jerusalem Post.
2019.12.05.

Az anticionista antiszemita is?

A francia elnök még februárban felhívta a figyelmet az antiszemitizmus megerősödésére a második világháború utáni Európában. A jelenség elleni harc jegyében szükségesnek ítélte az antiszemitizmus jogi kategóriáját kiterjeszteni az anticionizmusra is. Ezt a francia nemzetgyűlés most meg is tette.
2019.12.03.

Szivárványzászlókkal dekorálták körbe a homofób prédikátort

Az angliai Taunton városában többször találkozhattak a járókelők Michael Overd prédikátorral, akinek a kedvenc témája az abortusz és „a homoszexualitás utálatossága”.
2019.12.01.

Egyszer már szabadon engedték a késelő dzsihadistát

Robbantásos merényletek előkészülete és dzsihadista kiképzőtábor létrehozásának terve miatt volt börtönben a Londonban elkövetett pénteki késeléses támadás gyanúsítottja, akit tavaly helyeztek feltételesen szabadlábra. Boris Johnson brit miniszterelnök szombaton "értelmetlennek" nevezte, hogy a brit büntetés-végrehajtási törvény lehetővé teszi a súlyos bűncselekményekért elítéltek idő előtti szabadlábra helyezését.
2019.11.28.

Meleg karácsonyi vásár is van már Kölnben

A december közeledtével sorra nyílnak Európában a karácsonyi vásárok és ez alól a németországi Köln városa sem kivétel – egy apró különbséggel. A Rudolfplatz és környéke ad ugyanis otthont a HEAVENUE-nak, amely a Heaven (mennyország) és Avenue (sugárút) szavak keveréke.
2019.11.28.

116 dzsihadista terrorista ellen folyik eljárás

A magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet száznál is több feltételezett hazatérő követője ellen folytatnak eljárást Németországban egy csütörtökön ismertetett kormányzati kimutatás szerint.
2019.11.28.

Átnevelő terápiára kényszeríti Kína az LMBTQ embereket

Kína keményen harcol az LMBTQ ellen. Az emberi jogi csoportok értesülése szerint Kínában legalább kilencvenhat kórházban és központban tartanak átnevelő terápiákat. A huszonöt városból tizenhétnél ráadásul az az eset áll fenn, hogy az Egészségügyi Minisztérium elutasította a közbeavatkozást – számol be róla az Advocate.
2019.11.27.

Roma design vitte a magyarok hírét

Roma divatmárka képviselte Magyarországot a Thai Selyem Divathéten: a Romani új kollekciója hagyományos kékfestő textilből és thai selyemből kreált összeállításokkal debütált Bangkokban.
2019.11.27.

Terrorszervezetekké nyilváníthatja Trump a drogkartelleket

Az amerikai kormány a mexikói drogkartellek terrorista csoportokká nyilvánítását tervezi - jelentette ki Donald Trump egy kedden sugárzott rádióinterjúban.
2019.11.26.

A holokauszton túl: Emmy-díjat nyert a szovjet kegyetlenséget bemutató film főszereplője

Magyar Emmy-díj született a 2019-es Nemzetközi Emmy-díjátadón. A díj történetében először magyar film, az Örök tél című történelmi alkotás nyerte az elismerést.
2019.11.26.

Migránsok erőszakoltak meg egy kislányt Németországban

Egy újabb borzalmas eset látott napvilágot Németországban: három férfi megerőszakolt egy tizennégy éves kislányt. A rendőrség vizsgálja az esetet.
2019.11.26.

Román, bolgár és magyar prostik választják a német karriert

A Németországban bejegyzett prostituáltak több mint harmada román állampolgár, a harmadik legnagyobb csoportot pedig a magyarok alkotják a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis kedden publikált jelentése szerint.
2019.11.25.

Veszed le a fityuládat?!

Megtiltották egy apácának egy idősek otthonában, hogy fityulát viseljen. A francia település polgármestere sajnálatos hibának nevezte az esetet.
2019.11.21.

Állami imámképzés indul Németországban

Megkezdődik a muszlim hitszónok (imám) képzése a német állami felsőoktatásban, az első kísérleti projekt csütörtökön indul az osnabrücki egyetemen – írta az Osnabrücker Neue Zeitung (NOZ) című német lap.
2019.11.21.

Bensőséges melegvideó ríkat meg karácsony előtt

Ha esetleg valaki arra számított, hogy a karácsonyt megkímélik az egyneműek szerelmének propagálásától, csalódnia kell. Máris itt az első.
2019.11.19.

Várhelyire rábólintottak

Várhelyi Olivér lesz a leendő Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa. A magyar jelölt írásbeli kérdésekre adott válaszait nemrég fogadta el az Európai Parlament külügyi bizottsága.
2019.11.19.

Azért van, aki ellenáll az LMBTQ-lobbinak

Vallási okokból nem hajlandó kinyomtatni az LMBTQ-barát magazint a nyomda.
2019.11.19.

Szellemhadsereg a dzsihád példaképe

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezetnek mintegy 50 ezer halottja van - mondta Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.
2019.11.18.

Már nagyon vártuk a transznemű X-Box-karaktert

Az Xbox One új fejezet nyit a transznemű közösség számára. A videojáték 2020-ra várható.
2019.11.18.

Visszavágyik Ausztriába a terroristafeleség

Újabb terroristafeleség szeretne visszatérni Ausztriába. A hétfői osztrák sajtó értesülései szerint az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egyik afgán tagjához férjhez ment nő jelenleg egy észak-szíriai fogolytáborban tartózkodik, és az osztrák diplomácia segítségét kéri.
2019.11.18.

Tüzet okoztak az elrejtőző potyamigránsok a hajón

Hat algériai illegális bevándorló szorult orvosi ellátásra a romániai Konstanca kikötőjében, miután tüzet okoztak azon a panamai zászló alatt közlekedő hajon, amelynek fedélzetén elrejtőztek - közölte hétfőn a román parti őrség.
2019.11.17.

Tiltakozik a rabbi – Elárverezik Goebbels és Göring személyes tárgyait

Adolf Hitler müncheni lakásának bérleti szerződése, Hermann Göring bekeretezett képei és ezüst étkészlete, Joseph Goebbels levelei, ilyen és ehhez hasonló — összesen 147 — tárgyat készül eladásra kínálni egy berlini aukciós ház november 20-án. A lépés ellen Menachem Margolin, az Európai Rabbinátus vezetője tiltakozását fejezte ki, és levélben arra kérte a Hermann Historica munkatársait, hogy töröljék a kiárusítást.
2019.11.17.

Ferenc pápa megint gerjeszti a hangulatot

Ferenc pápa elítélte a melegellenes diszkriminációt, és egy, a történelem során ismertté vált „gyűlölet kultúrához”, a nácizmushoz hasonlította.
2019.11.17.

Berlinnek járt már az arab adó

Úgy látszik, nem iszlámosodik elég gyorsan a németek fővárosa. Arab nyelvű rádióadóval szolgálja 130 ezer arab lakóját Berlin. A német médiatanács nagyon örül, hogy a sokféleség jegyében végre arab nyelven is lesz egy adó, ami értékes műsorokat szolgáltat. Persze az is fő szempont lehet, hogy megértsék, mi zajlik körülöttük.
2019.11.14.

Buzuljatok, argentinok! Annyira jó, hogy a Sprite sem marad ki a melegágyból

Nem vagy egyedül – így ünnepli a pride-ot ünnepli a Sprite reklámja Argentínában.
2019.11.14.

Várhelyi: Nincs magyar és európai – közös érdek van

Nem kell választani a nemzeti és az európai uniós érdekek között, a közös jóért kell dolgozni, miután a végső cél egy erős és sikeres közösség megteremtése - jelentette ki csütörtöki európai parlamenti meghallgatásán az uniós biztosnak jelölt Várhelyi Olivér.
2019.11.13.
A kép illusztráció

Tarthatatlan a migrációs nyomás Boszniában

A boszniai határőrség képtelen megküzdeni az ország keleti, Szerbiával közös határán tapasztalható migrációs nyomással, amely egyre fokozódik, és akár az ország törékeny politikai stabilitását is veszélyeztetheti - hangsúlyozta Zoran Galic, a boszniai határőrség vezetője a Nezavisne Novine című szarajevói napilap internetes kiadásának szerdai beszámolója szerint.
2019.11.12.

Három terroristát kapcsoltak le a németek

Őrizetbe vettek kedden a németországi Offenbachban három férfit, akiket azzal gyanúsítanak, hogy a magát Iszlám Államnak (IÁ) nevező terrorszervezet híveiként terrorcselekményre készültek.
2019.11.12.

Elegük van a menekültekből – felgyújtottak egy épülő központot

Ismeretlenek felgyújtottak egy épülő menedékkérő-központot a belgiumi Bilzenben - írta a helyi sajtó kedden.
2019.11.11.

Törökország megkezdte a dzsihadisták kitoloncolását

Törökország a szükséges jogi eljárást követően hétfő reggel visszaküldte az Egyesült Államokba az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet egyik amerikai állampolgárságú harcosát, s ezzel megkezdte a területén fogva tartott külföldi dzsihadisták kitoloncolását - közölte Ismail Catakli török belügyminiszter-helyettes, a belügyi tárca szóvivője.
2019.11.11.

Moldvai csángókkal ünnepelték a magyar nyelv napját New Yorkban

Moldvai csángó hagyományőrzők bemutatkozásával ünnepelték a magyar nyelv napját New Yorkban; a magyar kultúra sokszínűségét bemutató IV. Magyar Örökség Fesztivált a hétvégén rendezték meg - közölték a szervezők.
2019.11.10.

Grúziában azért erős melegfilmet vetíteni – Balhé a mozi előtt

Bemutatták be Grúziában az And Then We Danced című LMBTQ-témájú mozifilmet, amely nem aratott osztatlan sikert az ortodok grúzok körében. Több száz tüntető csapott össze a rendőrökkel és a moziba bejutni próbáló közönséggel is.