HunHír.info

2018. Ígéret hava 23. nap, Szabolcs napja.

Óriásit bukott a roma önkormányzat

2017. április 21. 15:43
Hunhír.info

Nem húzhatja tovább az időt az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ), a szervezet ki kell hogy fizesse annak a 4500 táblagépnek az árát, amelyet "hátrányos" helyzetű diákok számára rendelt egy informatikai vállalkozástól. Így döntött csütörtökön jogerős ítéletében a Fővárosi Ítélőtábla – értesült a Magyar Nemzet

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az Albacomp nevű cég tavaly indított pert az ORÖ ellen, amely 70 millió forintos adósságát nem egyenlítette ki a társaságnak. A bíróság döntése értelmében a kisebbségi szervezetnek most a teljes tartozást és annak kamatait is meg kell fizetnie.

Az Albacomp RI Kft. stratégiai igazgatója lapunknak azt mondta, nem számít arra, hogy a roma önkormányzat vezetősége a bírósági döntés hatására haptákba vágja magát, és fizet. Minárovits János közölte, ezért a jogerős ítélet kézbesítése után várhatóan végrehajtási eljárást kezdeményeznek a szervezettel szemben. Hozzátette, erre szerinte azért kerülhet sor, mert már többször próbáltak megegyezni a roma önkormányzattal – legutóbb az elsőfokú ítélethirdetés után –, ám nem jártak sikerrel.

Nem ez lenne az első végrehajtás az ORÖ ellen.

Nemrég lapunk is kénytelen volt hatósági eljárást kezdeményezni, ugyanis a kisebbségi szervezet annak ellenére nem adta ki a tavaly kötött szerződések adatait, hogy erre szintén jogerős ítélet kötelezte.

A vezetőség tagjai viszont a fülük botját sem mozdítják. A kiegyenlítetlen tartozás miatt indult per egyébként hamar komédiába fulladt. Noha a cigány szervezet vezetése azt nem vitatta, hogy nem fizetett a cégnek az informatikai eszközökért, mondvacsinált indokokra hivatkozva mégis megtagadta volna a számla kiegyenlítését. A roma önkormányzat jogásza többször is azt hangsúlyozta a tárgyalások során, hogy nem a szerződés szerint teljesített a cég, de arra is hivatkozott, hogy az eszközök kiosztását nem lehet nyomon követni. Továbbá azzal is védekezett, hogy azokat a tableteket, amelyeket a roma önkormányzat átvett, „nem helyezte üzembe” a cég. A különös magyarázkodással viszont végül nem ért célt az Országos Roma Önkormányzat.

Minárovits János tételesen cáfolta a roma szervezet állításait a bíróság előtt. A stratégiai igazgató dokumentumokkal igazolta, hogy az ORÖ összesen kétezer táblagépet vett át tőlük, további kétezer-háromszázat pedig a posta szállított ki a megadott címekre, vagyis a hátrányos helyzetű diákoknak. Mint mondta, ezenkívül körülbelül kétszáz tablet maradt az Albacompnál. Tehát nem igaz, amit a roma szervezet állított, és az eszközök sorsa igenis nyomon követhető.

A tabletügy érdekessége, hogy a cigány szervezet 2015 nyarán ünnepélyes tanszerátadásra hívott hátrányos helyzetű gyerekeket egy pécsi szakközépiskolába. Az RTL Klub akkori beszámolója alapján a tollak és füzetek mellé egy táblagépet is ígértek a tanulóknak. Az egyik szülő a csatornának akkor elmondta: a gyerekekkel aláírattak egy papírt, hogy átvették a tabletet, de azt mondták, majd csak később kapják meg azokat. Végül fél évvel később valóban kiosztották a készülékeket a hátrányos helyzetű diákok között.

Az Országos Roma Önkormányzat tartozásai egyébként egészen a közelmúltig meghaladták a kétmilliárd forintot. A roma önkormányzat többek közt minisztériumoknak, cégeknek és ügyvédi irodáknak is adósa. Tavaly karácsonykor viszont a kormányzat úgy döntött, megmenti a szervezetet a csődtől, és egymilliárd-háromszázmillió forintot átvállalt a tartozásokból „speciális támogatás” címén. Ebből a Farkas Flórián miniszterelnöki biztos nevével fémjelzett Híd a munka világába program szabálytalanul elköltött pénzeinek nagyobb részét írta le a humántárca. Jelenleg körülbelül nyolcszázmillió forintos adóssága van a Országos Roma Önkormányzatnak. Nem mellékes, hogy a szervezetnél a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Központi Nyomozó Főügyészség és a rendőrség is több ügyben folytat nyomozást.

MNO

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Gyógyítások a méhészet termékeivel - Kovács József természetgyógyászGyógyítások a méhészet termékeivel
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 950 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat