Kiemelt hírek

  • Turulvédők Hegyvidéken
    A Mi Hazánk felhívására másfél tucat hazafias szervezet tartott erődemonstrációt a budapesti, hegyvidéki Turul-szobor védelmében október 23-án 15 órától.
  • G. Kirkovits István: 1956. október 23.
    Hatvannnyolc éve ilyenkor melegség költözött a szívekbe, kipirult az arc, egészséges borzongás futott végig a bőrön, hiszen a rablánc már túl szűk volt, de ugyanakkor erőteljesen pattanó.
  • A Róma villa ősi titka
    Családi példaképeket, nagyszerű értékalappal élő felmenőket bemutatni, nem csak büszkeség, hanem a leszármazottak és màsok részére erősen pozitív töltetű útmutató is az életre. Íme az egyik, apai felmenőnk: A Somogy című hetilap már 1871. április 18-ai számában beszámolt olvasóinak a híres villaépületről (Kaposváron ma Rippl-Rónai, vagy Róma villa néven ismerik).
  • Az átállt szócső – A Szabad Nép a népi demokráciáról hadovált a forradalom előtt két nappal
    Talán bejött a Szabad Nép óvatoskodó vezércikkének átütő szándéka, hogy a nagylelkűen és igen demokratikusa megengedett szabad szellem megengedően többnyire azért több értelmes, fejlődést szolgáló hatására megtorpanjanak az "ellenforradalmárok".
  • Persepolis Party 1971. október 12-16.
    Irán modern történetében is érzékelhetőek jelentős változások, a külső erők befolyása. A második világháború alatt a rövid iraki németbarát fordulat esetleges perzsa bekövetkezésének megelőzése céljából a szövetségesek 1941-ben megszállták az országot.
  • Ellenfényben írt napló (Töredék)
    A homokban szárazra sírt szemmel fekszem, testem véresre hágom, csak fájjon egyre jobban, azt kívánom. A parton deszkalap, árbóca a lecsupaszított akácág, lapulevél a vitorla, sóhajom a szél, vízre bocsátom…