HunHír.info

2018. Szelek hava 22. nap, Aranyos napja.

Népzene, néptánc egyetemi szinten

2006. május 21.
HunHír.Hu

A magyar őstörténet legrangosabb oktató- és kutatóműhelye, a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme új szakokat indít a hagyományőrzés, a magyar értékek védelme szellemében. Kiemelt szerepet kap a magyar história kincsestárának egyik alappillére, a népzene és a néptánc.

Magyar Menedék - Titkos Társaságok

A szak alapításának célja a magyar népi kultúra, népzene ismeretének elmélyítése, terjesztése, a nemzeti identitástudat növelése, a hazaszeretet ápolása. A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme a társadalom minden területén alkalmazható zeneismerettel felruházott szakembereket képez, akik a magyar nemzeti értékek tudatos hordozói. Céljuk a hangszeres tudás, a népi életmód, népi játék és táncismeret elmélyítése. Szeretnék, ha országszerte fellendülne a népi énekmondás, néptánc, népzene.

Az oktatás felkészíti a hallgatót a magyar népzene elméleti és gyakorlati ismeretére. Minden tanuló tanul hangszerjátékot, népi éneklést, népi játékokat, s a néptánc alapvető formáit. Emellett alapot ad szerkesztői munkához s felkészít népzenei kutatómunkára, népdalgyűjtésre.

A népzene szak azok számára, akik igénylik, kiegészül néptánccal. Ennek Falvay Károly a vezető tanára. A hallgatóknak saját hangszerrel kell rendelkezniük.

A képzési idő érettségizetteknek 3 év (baccalaureátusi fokozat), 5 év (magiszteri fokozat). Diplomásoknak a baccalaureátusi fokozat 1 év, a magiszteri fokozat 2 év. A megszerezhető képesítés magyarságkutató - népzenetanár - néptánctanár.

Tanárok dr. Pap Gábor magyarságkutató tudós, dr. V. Molnár József grafikus, magyarságkutató tudós, dr. Pénzes Gézáné ének-zene tanár, Falvay Károly néptáncos, magyartánc-kutató, művelődéstörténész, a néptánc fakultás vezető tanára.

A hangszerek oktatásához meghívott népzenészek dr. Németh Erika furulya, dr. Kathona Mónika népi éneklés, Ökrös Csaba hegedű, a népművészet mestere, Herczeg László régi magyar zene, Budai Ádám énekmondó, reneszánszkori hangszerek, Kecskés Péter régi magyar hangszerek, Nemesné Sámoly Ágnes a népzenetanítás módszere, dr. Záhonyi András magyarságkutató néptáncos, néptánc-kutató.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Hamis zászlós hadműveletek - Összeesküvés elméletek sorozatHamis zászlós hadműveletek
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 079 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat