HunHír.info

2019. Áldás hava 19. nap, Kamorka napja.

Népzene, néptánc egyetemi szinten

2006. május 21.
HunHír.Hu

A magyar őstörténet legrangosabb oktató- és kutatóműhelye, a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme új szakokat indít a hagyományőrzés, a magyar értékek védelme szellemében. Kiemelt szerepet kap a magyar história kincsestárának egyik alappillére, a népzene és a néptánc.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A szak alapításának célja a magyar népi kultúra, népzene ismeretének elmélyítése, terjesztése, a nemzeti identitástudat növelése, a hazaszeretet ápolása. A Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme a társadalom minden területén alkalmazható zeneismerettel felruházott szakembereket képez, akik a magyar nemzeti értékek tudatos hordozói. Céljuk a hangszeres tudás, a népi életmód, népi játék és táncismeret elmélyítése. Szeretnék, ha országszerte fellendülne a népi énekmondás, néptánc, népzene.

Az oktatás felkészíti a hallgatót a magyar népzene elméleti és gyakorlati ismeretére. Minden tanuló tanul hangszerjátékot, népi éneklést, népi játékokat, s a néptánc alapvető formáit. Emellett alapot ad szerkesztői munkához s felkészít népzenei kutatómunkára, népdalgyűjtésre.

A népzene szak azok számára, akik igénylik, kiegészül néptánccal. Ennek Falvay Károly a vezető tanára. A hallgatóknak saját hangszerrel kell rendelkezniük.

A képzési idő érettségizetteknek 3 év (baccalaureátusi fokozat), 5 év (magiszteri fokozat). Diplomásoknak a baccalaureátusi fokozat 1 év, a magiszteri fokozat 2 év. A megszerezhető képesítés magyarságkutató - népzenetanár - néptánctanár.

Tanárok dr. Pap Gábor magyarságkutató tudós, dr. V. Molnár József grafikus, magyarságkutató tudós, dr. Pénzes Gézáné ének-zene tanár, Falvay Károly néptáncos, magyartánc-kutató, művelődéstörténész, a néptánc fakultás vezető tanára.

A hangszerek oktatásához meghívott népzenészek dr. Németh Erika furulya, dr. Kathona Mónika népi éneklés, Ökrös Csaba hegedű, a népművészet mestere, Herczeg László régi magyar zene, Budai Ádám énekmondó, reneszánszkori hangszerek, Kecskés Péter régi magyar hangszerek, Nemesné Sámoly Ágnes a népzenetanítás módszere, dr. Záhonyi András magyarságkutató néptáncos, néptánc-kutató.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Horthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!! - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019 - 4 db EGYÜTT KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNNYEL!!!!
Naptár - Bolti ár: 14 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
29% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat