HunHír.info

2018. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Jobbik-ügyben Orbán olyan, mint a bourbonok: Semmit sem tanult, semmit sem felejtett

2008. november 22.
HunHír.Hu

A Századvég és a Forense októberi kutatása szerint mélypontra jutott az SZDSZ társadalmi elutasítottsága. A Fideszhez közel álló sajtóorgánumok a kutatás alapján hozzáteszik, a rabmadarakkal szemben 55 százalék, a Jobbikkal szemben pedig a megkérdezettek 56 százaléka fejezte ki ellenérzését. Csakhogy arról megfeledkeznek a Fidesz-közeliek, hogy ezek az arányok a Jobbik esetében azt jelentik, hogy bőven meghaladta támogatottságuk a parlamenti küszöböt.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Kiszelly Zoltán politológus a Helyi Téma című, legnagyobb példányszámban megjelenő hetilapban elemezgette, hogy azok a szavazók, akik az MSZP után az SZDSZ-t jelölték meg szimpatikus politikai tényezőnek, kihátráltak a párt mögül, és Fodor politizálása bizonyos liberális körökben is nemtetszést váltott ki. A politológus többek között az egészségügyi reformnak nevezett lakossági Kész Átverés Show-t jelölte meg a lehetséges okként, és Molnár Lajos és Horváth Ágnes nevéhez kötötte. A Jobbikkal kapcsolatosan csak annyit jelzett Kiszelly, hogy radikalizmusával vívta ki a közvélemény ellenérzéseit. Nos, innen kezdődik az igaz történet.

A Fideszhez közel álló újság azt elfelejtette közölni, hogy mind az SZDSZ, mind a Jobbik elfogadottsága hét százalékon áll. Ez azt jelenti, hogy a radikális parlamenti erő jelen pillanatban már parlamenti tényező lehet, és a hatalmas pénzekből juttatott, iszonyú nagyságú kommunikációs háttérrel és médiabefolyással rendelkező SZDSZ mellett nyugodtan felveheti a harcot a parlamenti küszöb átlépéséért. A Jobbikot támogató nemzeti média, különösen a hírportálok jelentőségét is mutatja ez a szám, hiszen az írott sajtóban való viszonylagos elhallgatás ellenére ezeken a portálokon minden apró részlet megtalálható a párt tevékenységérő. A Jobbik tehát úgy érte el ezt a sikert, hogy nem volt parlamenti erő, és a partvonalon kívülről már most bele tudna szólni a nagypolitika alakulásába, ha előrehozott választásokra kerülne sor.

A Jobbikot általában a liberális média megpróbálja mumusként beállítani, és ebben az esetben is visszaütött a „neoliberális bumeráng”. Minél jobban szidják a pártot, gárdáját és a szervezet által előhozott súlyos társadalmi kérdések megvitatását, az átlagembereknek egyre inkább az a fajta politikai hang kell, amit a markáns ellenzéki erő képvisel. A cigánybűnözés, a korrupció, a kettős mérce, a gazdasági csőd, az eltékozolt milliárdok tényének nyilvánosságra kerülése pártállástól függetlenül vált ki emberekben indulatot, és természetesen azzal rokonszenveznek, akik a súlyos kérdések megoldására valamiféle alternatívát kívánnak.

Lehet a Jobbikot szélsőségezni, mondani nacionalistának, revizionistának és sovinisztának, de úgy látszik, és a jelek is ezt mutatják, hogy jóval a parlamentbe való bekerülés feletti lélekszámú magyar támogatja a Vona Gábor vezette alakulatot. Hét százalék jóval több mint félmillió szimpatizánst, nyílt támogatót, vagy rejtőzködő szavazót jelent.

Orbán Viktornak meg kell végre értenie, hogy kifutott a kikötőből az egyzászlós hajó, és bármit tesz, a kétharmados többséget egyedül nem érheti el. Jelen pillanatban még úgy viselkedik, mint a bourbonok, semmit sem tanult, és semmit sem akar felejteni, pedig elfelejthetné végre begyöpösödött teóriáit, és emlékezhetne arra, hogy milyen jól működött a Fidesz kormányzása idején pártjának burkolt nemzeti radikális támogatása. Ha nem ágál a Jobbik ellen, és nem ezt az erőt állítja be főmumusnak, akkor sokkal előnyösebb, akár nem hivatalos parlamenti partnert szerezhet, mint a hozzá csapódott virtuális pártként funkcionáló KDNP, vagy a különböző lényegtelen szervezetek.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Régi magyar fegyverek - Dr. Hidán Csaba LászlóRégi magyar fegyverek
Könyv - Bolti ár: 4 000 Ft
Internetes ár: 3 400 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat