HunHír.info

2019. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

„Játszani is engedd …”

2007. március 25.
pig@ - HunHír.Hu

A Gyurcsány nevével fémjelzett hatalom jobban ragaszkodik Reformprogramjához, mint Kossuth Lajos a szakállához. Ők aztán tényleg nem engednek a ’48-ból.

Viszont engednek játszani. Engedték, hogy a Kossuth téri demonstrációsorozat az MTV ostromává fajuljon, félrenéztek, amikor a már körözés alatt álló Budaházy beszédet mondott rendőrök gyűrűjében. Engedték, hogy zavargások legyenek a városban, és megengedték maguknak azt is, hogy civil áldozatai is legyenek az október 23.-i emlékezéseknek. Belementek nyílt utcai harcokba Budapest utcáin, még egy géppisztolysorozatot is megengedtek a Rendőrszékházra, és lehetett tojással dobálni politikusokat március 15-én.

Mindig dobnak valamit a nép közé, had csámcsogjon rajta. Gáz- és villanyáremelés, kórházbezárások, vizitdíj mizéria, a móri gyilkosság újravizsgálása, terrorfenyegetettség, iskolabezárások, digitális tábla az iskolákba, népszavazási kezdeményezések kiírása, Demcsák-ügy, egyszóval minden napra jut egy mese. Ha egy lélegzetvételnyi időre kifogynának a témából, még mindig ott van mentőövnek a jó öreg fiatal demokraták folyamatos szapulása, megspékelve egy kis vádaskodással, hogy a magyar rasszista, antiszemita, és Árpád-sávos zászlót lenget mindezek burkolt kifejezésére.

Közben még hergelik is az ugrásra mindig kész jónépet: szovjet emlékmű restaurálása, kiszivárogtatott, magas rangú politikusok közpénz elherdálási manőverei, Putyin-paktum, vagy ami épp jól jön. De a népnek minden mindig jól jön, hogy kipolitizálhassa magát, ezáltal összevesszen egymással a két részre szakított lakosság.

Mindent megengednek, egyet nem: bepillantani az ország valós gazdasági helyzetébe.
Nem tettek közzé, nem hoztak nyilvánosságra egyetlen gazdasági jelentést sem újraválasztásuk óta. Közölték ugyan, hogy fájni fog kormányzásuk, de eddig csak a kínt éreztük. Azt, hogy érdemes szenvednünk, hogy még egy kis kitartás és jobb lesz, azt valamiért nem akarják megmutatni nekünk.

Érdekes, nem is kéri tőlük számon senki, mert leköti őket a játék.
Hiszen játszhatnak petőfist, táncsicsost, leonidászost, vagy ami csak akarnak. Amíg engedik nekik.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A rovás jelrendszer lelke - Juhász ZsoltA rovás jelrendszer lelke
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat