HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

A nő közönséges rabszolga – hirdetik

2016. december 05. 22:50
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

muszlim-ima-250.jpgHasonlóan az ortodox judaizmushoz, az iszlám tradíció szerves része a női nem alacsonyrendűségének hirdetése. Azok figyelmébe, akik szerint az iszlám valójában egy teljesen békés, humánus világot hirdet, s csak a nevében fellépő egyes fanatikusok miatt van vele szemben ellenérzés, feltétlenül ajánlandó a Korán és a hozzá fűzött, muzulmán szerzőktől származó kommentárok tüzetesebb tanulmányozása.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Ezt megkönnyítendő, lássunk, mit is tartanak a férfi és a nő viszonyáról!

„Ha egy férfi attól tart, hogy feleségében lázadás van, először intse meg. Ha ez nem használ, joga van arra, hogy szexuálisan se közelítsen hozzá. Ha ez sem válik be, megverheti.” (Korán 4, 34)

„A férfit nem kell kérdőre vonni, hogy miért ütötte meg feleségét, hiszen ez megkérdőjelezhetetlen joga. (Ibn Kaathir, kommentár a Korán 4, 34-hez)

„A férfi enyhén megverheti feleségét, ha 1. nem úgy ékesíti magát, ahogy ő elvárja; 2. nem hajlandó szexuális kapcsolatra, és nincs erre törvény adta kifogása; 3. nem hajlandó megfürdeni az imához való megtisztulás céljából; 4. a férje engedélye nélkül külföldre utazik.” (A Hadith Miskat al-Maszabit angol nyelvű fordításához fűzött lábjegyzet)

„A verés visszatérít a magatartási elhajlástól, és jólesik a nőknek. Némely nő nem ismeri fel az általa szeretett férfi erejét… csak amikor a férfi fizikailag leigázza.” (Sajid Qutb, kommentár a Korán 34, 4-hez)

Az ortodox judaizmushoz hasonlóan az iszlám a nőt rabszolgának tartja. Ez derül ki a Koránból és a hozzá fűzött, muzulmán szerzőktől származó kommentárokból. Íme néhány:

„A férfi a nőhöz képest felsőbbrendű.” (Korán 2, 228, 4, 34)

„A férj isteni eredetű jogokkal rendelkezik felesége fölött.” (Hadith Miskat al-Maszabih)

„A nők „játékszerek”.” (Hadith No. 919)

„Egy férfi négy nőt vehet feleségül, és korlátlan számú rabszolgalánnyal létesíthet szexuális kapcsolatot.” (Korán 4, 3)

„A férjnek joga van a feleségét megakadályozni abban, hogy az asszony az előző házasságából származó gyermekéről gondot viseljen.” (Hadith al Figh ala al-Mazahib al-Arba’a)

„A férfi részéről leereszkedés az, hogy életét egy nővel tölti. A nő ezt a kegyet, bármilyen áldozatot is hoz, nem tudja meghálálni.” (Szujuti hadithja)

„A nők nagy része pokolba fog jutni. (Hadith No.33 és 301)

Mindehhez aligha szükséges kommentár. Ki-ki eldöntheti ezután, mit tartson az iszlám világról. S ha tanult némi történelmet, nem fog csodálkozni, hogy őseink miért akartak tőlük Európában annyira megszabadulni. Képviselői tehát nem tesznek semmi mást ma sem, mint a múltban. Nőket erőszakolnak meg, hiszen az iszlám „tanítás”, amint a fentebbi idézetek elárulták, erre feljogosítja őket.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A múltból a jövőbe - Csath MagdolnaA múltból a jövőbe
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat