HunHír.info

2018. Földanya hava 18. nap, Tardos napja.

Aki magyar, terrorista?

2016. szeptember 04. 16:54
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

budahazy_gyorgy_terroristakkal.jpgLehet szeretni vagy nem szeretni emberileg Budaházyt, de ami tény, az tény: 2002 óta egyike azon magyar hazafiaknak, akik a nemzetellenes korrupciósorozatok leleplezésében következetesen élen járnak. Az őt és társait sújtó mostani ítélet pedig alighanem a justizmord, vagyis a joghalál kategóriájába tartozik.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Nem kezdem el itt és most a terrorizmus kifejezés etimológiai értelmezését. Csak azt érzékelem, minő szómágia folyik. Az uralkodó politikai széljárás szótárában a jogos önvédelem eszerint pejoratív tartalmú. Aki ennek képviselője, terrorista.

Eltűnődöm. A középkorban – csak nálunk – hány és hány törvény született a lopás, a sikkasztás megbüntetésére! Pedig akkor még nem voltak Sukoró-ügyek. Akkor még a mai ingatlanmaffiózók elődei pitiáner tolvajok voltak. Mégis szorult a hurok nyakukon, ha nem hagytak fel vagyonszerzésük ma „megélhetési bűnözés”-nek nevezett mesterfogásaival.

Terrorista! Mármint Budaházy György. Jó, de akkor kicsoda Gyurcsány Ferenc vagy Gergényi Péter? Tudom, a napokban sokan kérdezték ezt. Ám miért, hogy kormányoldalról egy pisszenés sem hangzott el az elképesztő ítélet miatt?

Budaházy nem tett mást, mint kimondta azt, amit a magyarság legjobbjai valaha évszázadokon át, élve a passzív rezisztencia adta lehetőségekkel. Amikor a Habsburg-dinasztia alatt a magyar királyi vármegyék nem értettek egyet egyes dinasztikus rendelkezésekkel, ellenálltak azoknak. Igaz, nem tüntetésekkel, hanem azzal, hogy szabotálták a császári leiratok végrehajtását. (Innen született meg az „Ugocsa non coronat” („Ugocsa nem koronáz”) elhíresült szállóige.)

Ám említhetnők Szent László király korát is. Könyörtelenül eljártak akkor a sikkasztókkal szemben. De nem folytatom a történelmi példák idézését. Kérdezem ehelyett tisztelettel, akik ezt tették, szintén terroristák voltak? Egyáltalán, aki magyarként magyar érdekeket véd, mindig és mindenhol terrorista?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trianon és a Harmadik Világháború - Badiny Jós FerencTrianon és a Harmadik Világháború
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Őseink Fényvallása - Bíró LajosŐseink Fényvallása
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 792 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat