HunHír.info

2018. Áldás hava 21. nap, Csóbán napja.

Csupán szalmabáb a muszlim veszély?

2016. március 18. 10:32
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

muszlim-no-gyereket-cipel-a-hoban-250.jpgVannak publicisták, akik szerint túldimenzionáltak a migránshelyzetre, benne az iszlám expanzióra való médiareflexiók. Csakhogy elfelejtik, hogy ami kicsiben észlelhető, nagyban is az lesz, főleg, ha nem működnek eléggé társadalmunk védekezésii mechanizmusai.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

Sayfo Omar mai publicisztikájában (Az iszlamofóbiáról és annak hasznos hatásairól, Mandiner. hu) arról ír, hogy „muszlimok híján a muszlim szalmabábot tét nélkül lehet püfölni intellektuális és kocsmai szinten egyaránt”.

Nos, aki csak egy kicsit is ismerős az iszlám világ múltjában és jelenében, tudja, mi mindent hirdet a Korán Allahról, Mohamedről, és a követői által vívandó harcról az iszlám hit védelmében, sőt globális elterjesztéséről és az egymással inkább csak taktikailag szemben álló dzsihadista csoportok valódi szándékairól. Nem fogom újra ideidézni mindazt, amit erről korábban írtam, sem pedig, amit a téma legjobb jelenlegi hazai ismerője, Maróth Miklós professzor nyilatkozott minderről. Csak csodálkozom, hogy van olyan publicista, éspedig nem is a balliberális oldalon, aki ennyire bagatellizálja a valóságos veszélyt.

„Miután a lakosság túlnyomó többsége az iszlámot, muszlimokat egy torzított prizmán keresztül ismeri, az „iszlám” Európa rákfenéjének szinonimájává válik, így az iszlám, sőt muszlimellenesség nem, hogy nem elítélendő tett, hanem már-már kötelesség is.” Meg vagyok döbbenve. Sayfo Omar hol él, informálódik csak egy órát is iszlámügyben, vagy úgy gondolja, bolhából elefántot csinálás az ez ügyben való informálódás során levont tragikus következtetések ismertetése?

„A tét nélküli iszlámellenes diskurzuson keresztül valójában a magyarság – de elsősorban a jobboldal – európai és keresztény önképének újrafogalmazása zajlik. Újraéled a végvári vitéz romantikus önképe, aki ezúttal már nem csak a törököt aprítja, de kétfrontos háborút vív a keletről betörő barbár hordákkal, valamint a liberális igában vergődő, önpusztító nyugattal szemben is.” Nos, az európai és keresztény „önkép”-nek nem az újrafogalmazása zajlik – ennek az „önkép”-nek a definiálása már réges-rég megtörtént –, hanem a tudatosítása, és éppen ezért korántsem valami csalóka romantikus önkép a végvári vitéz alakjának megidézése, hanem sorsunk mélyrétegeihez való egészséges visszatalálásunk megkísérlése.


Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Ész és Hit - Czakó GáborÉsz és Hit
Könyv - Bolti ár: 2 730 Ft
Internetes ár: 2 321 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Észpörgető társasjáték - Hajnal és LegendÉszpörgető társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
7% internetes kedvezménnyel
Az óriások elveszett faja - Patrick ChouinardAz óriások elveszett faja
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat