HunHír.info

2018. Magvető hava 23. nap, Nemzeti ünnep, Gyöngy napja.

A VMSZ is elítél

A délvidéki magyarság nem fog harcolni

2007. november 28. 14:26
HunHír.Hu-információ

A Vajdasági Magyar Szövetség Elnöksége a leghatározottabban elítéli a – számos településről visszaigazolt – újabb katonai idézések kézbesítésének hullámát, mely nem kizárt, hogy kapcsolatban van a kormány azon utasításával – melyet a Demokrata párti miniszterelnök-helyettes Božidar Đelić hozott nyilvánosságra –, miszerint a minisztériumoknak kötelezően cselekvési stratégiát kell kidolgozniuk Koszovó esetleges egyoldalú függetlenségének kikiáltása esetére.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

"Meggyőződésünk, hogy az elmúlt másfél évtized háborús időszaka után a koszovói kérdést csak és kizárólag diplomáciai, illetve politikai eszközökkel lehet és kell megoldani. Bármilyen esetleges fegyveres konfliktus újabb káoszba süllyesztheti a sokat szenvedett térséget: magával hozva az életszínvonal további csökkenését, a mindennapi létbizonytalanság időszakát és a kilátástalan jövőt. Ezt már megéltük, nem kérünk belőle” - olvasható HunHír.Hu-hoz is eljuttatott közleményükben.

A VMSZ nem tartja megnyugtatónak a kormány eddigi hivatalos magyarázatait az idézésekkel kapcsolatban, mivel a 90-es évek eseményeit szem előtt tartva mindenki számára közismert, hogy az ilyen intézkedések általában mit eredményeztek a múltban. Felszólítják Dragan Šutanovac, Demokrata párti honvédelmi minisztert, hogy a pánikhangulat gerjesztése helyett tegye egyértelművé és támassza alá bizonyítékokkal, hogy mi tette szükségessé ezeket az intézkedéseket és miért mulasztották el a közvélemény időben történő tájékoztatását.

"Követeljük Szerbia kormányától, hogy a miloševići retorikát idéző közhangulatkeltés helyett valódi kormányzást végezzen, foglalkozzon végre a polgárok mindennapi gondjaival, s a demagóg szólamok helyett indítsa el Szerbiát az európai úton” - hangsúlyozza a párt.

A VMSZ nyugalomra int. "Figyelembe véve a honvédelmi minisztérium tájékoztatóját, mely szerint csak adategyeztetésről van szó, az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében, célszerűnek tartjuk, hogy a címzettek jogkövető magatartást gyakorolva tegyenek eleget az idézésnek” - javasolja a délvidéki párt. Ezzel együtt határozottan leszögezik: a délvidéki magyarság nem akar és nem fog részt venni semmilyen újabb fegyveres konfliktusban.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
GMO - A pusztítás magjai - F. William EngdahlGMO - A pusztítás magjai
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat