HunHír.info

2019. Szelek hava 20. nap, Apor napja.

Történelmi vetélkedő a Trianon Múzeumban

2007. november 03. 09:08
HunHír.Hu-információ

Történelmi versenyt rendezett A Kárpát-medencei magyarság a XX. században címmel Várpalota és környékének általános és középiskolás 7–12. évfolyamos tanulói számára a Palotai Turul Társaság, a várpalotai önkormányzat és a Trianon Múzeum Alapítvány október 27-én.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

A versenyen hat csapat mérte össze tudását. A zsűri elnöke Budai László közölte: amit kihagytak a történelemórákon, vagy nem szenteltek neki nagy figyelmet, azt a Palotai Turul Társaság szeretné pótolni ilyen vetélkedők szervezésével. A változatos feladatok láthatólag lekötötték a fiatalokat, és a kísérő tanárok is izgalommal figyelték, hogy miként szerepel a csapatuk.

Az ifjaknak nemcsak a tárgyi tudásukat, hanem az ügyességüket, kreativitásukat is próbára tették a feladatok. Trianon-emlékművet készítettek gyurmából, plakátot alkottak, illetve védőbeszédet írtak, hogy miként érveltek volna, ha a békekonferencián ők képviselik
Magyarországot. Persze volt olyan feladat, hogy az elszakított területek jelentős városainak elhelyezkedését kellett tudniuk a fiataloknak, amihez a Kárpát-medence egykori közigazgatási térképét tanulmányozták át.

A vetélkedőt a Bakonyi Ifjak nevet választó csapat nyerte meg. Külön kiemelendő, hogy a Bán Aladár Általános Iskola csapata egyedüli általános iskolai csapatként az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Minden résztvevő csapat gazdag tárgyjutalomban részesült. A verseny első három helyezett csapata az értékes tárgyi nyeremények mellett egy négynapos őrségi íjásztáborban való, teljesen ingyenes részvételi lehetőséget is nyert, amelyet tavasszal lehet igényben venni.

Jövőre újabb történelmi vetélkedőt fognak meghirdetni, amely a Trianon Múzeum új kiállításának megnyitójához kötődik majd, és amely kiállítás illetve vetélkedő a Székely Hadosztály és Kratochwill Károly honmentő kísérletének kíván emléket állítani.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Álom hava - Nemzeti sorsballada DVD - Bicskei ZoltánÁlom hava - Nemzeti sorsballada DVD
DVD - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat