HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

Történelmi vetélkedő a Trianon Múzeumban

2007. november 03. 09:08
HunHír.Hu-információ

Történelmi versenyt rendezett A Kárpát-medencei magyarság a XX. században címmel Várpalota és környékének általános és középiskolás 7–12. évfolyamos tanulói számára a Palotai Turul Társaság, a várpalotai önkormányzat és a Trianon Múzeum Alapítvány október 27-én.

Menedék - Pálfi

A versenyen hat csapat mérte össze tudását. A zsűri elnöke Budai László közölte: amit kihagytak a történelemórákon, vagy nem szenteltek neki nagy figyelmet, azt a Palotai Turul Társaság szeretné pótolni ilyen vetélkedők szervezésével. A változatos feladatok láthatólag lekötötték a fiatalokat, és a kísérő tanárok is izgalommal figyelték, hogy miként szerepel a csapatuk.

Az ifjaknak nemcsak a tárgyi tudásukat, hanem az ügyességüket, kreativitásukat is próbára tették a feladatok. Trianon-emlékművet készítettek gyurmából, plakátot alkottak, illetve védőbeszédet írtak, hogy miként érveltek volna, ha a békekonferencián ők képviselik
Magyarországot. Persze volt olyan feladat, hogy az elszakított területek jelentős városainak elhelyezkedését kellett tudniuk a fiataloknak, amihez a Kárpát-medence egykori közigazgatási térképét tanulmányozták át.

A vetélkedőt a Bakonyi Ifjak nevet választó csapat nyerte meg. Külön kiemelendő, hogy a Bán Aladár Általános Iskola csapata egyedüli általános iskolai csapatként az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Minden résztvevő csapat gazdag tárgyjutalomban részesült. A verseny első három helyezett csapata az értékes tárgyi nyeremények mellett egy négynapos őrségi íjásztáborban való, teljesen ingyenes részvételi lehetőséget is nyert, amelyet tavasszal lehet igényben venni.

Jövőre újabb történelmi vetélkedőt fognak meghirdetni, amely a Trianon Múzeum új kiállításának megnyitójához kötődik majd, és amely kiállítás illetve vetélkedő a Székely Hadosztály és Kratochwill Károly honmentő kísérletének kíván emléket állítani.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat