HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Trianont ledöntjük

2005. április 09. 10:31
G. Kirkovits István - Rockszerda

nagymao_k.jpgSzombaton újra kitárja látogatói előtt kapuját a várpalotai Trianon Múzeum. Az új tárlatokkal gazdagodott Zichy-kastélybeli kiállítás megnyitóján, délután három órakor Tempfli József nagyváradi megyés püspök mond ünnepi beszédet, aki előtte szentmisét celebrál a magyarságért a várpalotai római katolikus templomban délután két órától. A Rockszerda online közéleti napilap képriporttal számol be az eseményről.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Míg a hivatalos álláspont igencsak kétértelmű a magyarság legnagyobb sorstragédiájával kapcsolatosan, addig pár lelkes és önzetlen ember mutatja be a világnak a magyar fájdalmat. Várpalotán, az egykori szocialista fészekben sikerült létrehozni azt az állandó kiállítást, amely tematikájában, irányulásában a bele nem nyugvás, és a le nem mondás gondolatát közvetíti.

Az állami segítség szinte elenyésző, mert a hatalmon lévők a saját szájízük szerint hoznának létre egy kiállítótermet, amely semmiképpen sem tükrözhetné a hazában, nemzetben gondolkodó, a hagyományokhoz ragaszkodó és a múltat felvállaló értékrendet.

A várpalotai Trianon Múzeum a magyarság egyik érzelmi szentélye. Hirdeti, hogy őseink ezer év óta hivatalosan is itthon vannak a Kárpát-medencében, noha a kutatások szerint ez az időpont nyugodtan megkétszerezhető.

A múzeumban fellelhetőek a két világháború közötti időszak tárgyi emlékei, a színvonalas gyűjtemény minden darabja tükrözi azt az összmagyar akaratot, amit Hamvas Béla is megfogalmazott, hogy népünk belső valójából adódóan nem az öncélú lázadás motiválja a kiállítás rendezőit, a nagyhatalmak szégyenteljes döntse nyomán kialakult nemzetállamokkal szemben, hanem a magyarság ősi jogos jussa alapján - legalábbis lélekben - soha nem mondhat le az elszakított területekről.

A Kárpát-medencében élnek a magyarok, a szent hegy karéjában, és jobbik felük mindenek felettinek tartja a jelen politikai szituációban legalább a nemzet határokon túli lelki egyesítését.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Engdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben - F. William EngdahlEngdahl csomag - 4 könyv együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 17 000 Ft
Internetes ár: 12 999 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat