HunHír.info

2018. Szelek hava 26. nap, Csobánka napja.

A Petőfi Irodalmi Múzeum sem a magyar fájdalmakat örökíti meg

2014. november 21. 09:57
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

auschwitz2011.jpgNem bizony. Pedig volna belőlük mit feldolgoznia költőink, íróink művei alapján. De hangsúlyozzuk, nem ezt teszi. Csak egyfajta fájdalmat ismer. Úgy tűnik tehát, ama mesterségesen fenntartott szenvedéskultusznak való megfelelés jobb időket is megélt falain belül meghatározó tényezővé vált.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

A Mazsihisz honlapján szerdán hírcikk tudósított arról, hogy a nevezett múzeumban november 25-én „A törés a szavakban van” – Holokauszt-emlékezet és irodalom címmel március 30-áig látogatható kiállítást nyit meg bizonyos Závada Pál. Aki egy paraszthajszálnyira sem különbözik például Konrád Györgytől. Ilyetén az sem lehet persze kétséges, mi is ezzel a cél:

„A Magyar Holokauszt Emlékév keretében megrendezett kiállítás célja kettős: nyomatékot adni a szembenézés megkerülhetetlenségének, ugyanakkor megmutatni, hogy az emberöltőnyi idő, amely ma elválaszt a Holokauszt traumájától, fogódzókat is kínál a feldolgozáshoz.”

Igen, így, nagy H-val. A nagy „feldolgozás”-hoz pedig a tárlaton olyanok opusaiból szerepelnek majd részletek, mint Schein Gábor, Závada Pál, Németh Gábor, Sándor Iván, Balla Zsófia, Márton László, Kertész Imre, Spiró György, György Péter, Takács Zsuzsa, Heller Ágnes, Konrád György, Somlyó Zoltán, Örkény István.

No de ez még mind nem elég. A honlap másnap egy újabb hírcikket tett közzé, amiből alighanem untig elég az első bekezdést ideidéznünk:

„A Petőfi Irodalmi Múzeum a Magyar Holokauszt Emlékévhez kapcsolódva két napos nemzetközi tanácskozást szervez Trauma – holokauszt – irodalom címmel, neves amerikai, európai és magyar előadókkal, 2014. november 28-29. között.”

Nem soroljuk, ki mindenki vesz ebben részt, miként azt sem, hány magyar fájdalmat illene koszorús költőnkről elnevezett irodalmi múzeumunknak feldolgoznia honi literatúránk alkotásai által. Mert azzal, hogy miért és miként szerveznek holocaustkonferenciákat, nem foglalkozunk. Azzal viszont igen, miért nem emlékeznek meg ugyanígy a MI tragédiáinkról. Amikből, lássuk be, volt azért éppen elég.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A Fázis - Michael RadugaA Fázis
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 500 Ft
8% internetes kedvezménnyel
Enki elveszett könyve - Zecharia SitchinEnki elveszett könyve
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Great Again - Újra naggyá tesszük Amerikát - Donald J. TrumpGreat Again - Újra naggyá tesszük Amerikát
Könyv - Bolti ár: 3 290 Ft
Internetes ár: 2 961 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat