HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Kommandósok toloncolták ki az országból a székely szakaszvezetőt

2014. március 23. 19:30
Hunhír.info

szekely-hadosztaly.jpgVan szerencsém ismerni Bélát, s jól tudom, a hatóságok az ő esetében árnyékra vetődtek! Szegény ember lejött hozzánk, vállalkozott mifelénk, adott is munkát pár embernek, ha tehette, dolgozott és élni próbált. Ami államellenes cselekménye volt, az kimerül pár kopjafa és emlékmű megkoszorúzásában. Ja, bocs, a makfalvi kultúrotthon felújításában is segédkezett kis csapatával.

Magyar Menedék - Raffay

Ez már tényleg durva, nem? Annyira, hogy kitiltást ér?

A pénzbüntetések ugyanis kifizethetőek. Nem kevés összegről beszélünk, és nehéz lesz összekaparni, tisztában vagyok ezzel. Ahogy azzal is, hogy öt évet távol élni szeretteidtől, barátaidtól – Bélának akadt már egy-két román cimbije is a Tudor-cityben – kényszerből, nos, ez minden pénzbüntetésnél rosszabb.

Ilyenkor gondolok bele, hogy néhány öntelt, nyakkendős politikusok, önjelölt vagy vaktában megszavazott vezér mily károkat okozhat nemzetünknek. Tudom, közülük mindegyik a nemzetéért dolgozik, és a nemzetet valami elvont fogalomként kezelik, amelyik csak és kizárólag az ő megváltó ötletük megvalósulása után lesz boldog, illetve, amelyik nem boldogtalan akkor, ha ők, a nemes és fennköltségükben is tapló módon beszólni képes vezetők úgy látják, hogy nem lehetnek boldogtalanok.

A nemzet azonban nem elvont fogalom, hanem a nemzet a Mikola Bélák sokasága. Van, aki gárdista lesz, van, aki nem. Akad köztök autószerelő, postás és munkanélküli, gazdag és szegény stb. És nem is mindig értenek egyet mindenben. De a nemzet attól lesz nemzet, a közösség attól is lesz közösség, hogy ilyen súlyú ítéletek esetén nem hagyja magára tagjait.

Nem akarok most a román igazságszolgáltatás módszertanára kitérni, ahogy arra sem, hogy ideje lenne elgondolkodni azon: évek óta „román elnyomást” hangoztat néhány sajtóorgánumunk, a lovat alájuk pedig ezek az öltönyös, nyakkendős és fennköltségükben is tapló beszólásokra képes vezetők adják. Na, most megízleltük az elnyomást, azt az igazit. Azt, amit még fokozni is lehet, Isten őrizz! De ennyit erről, s nézzük inkább saját sorainkat.

Hogy fogjuk ezt most megoldani? Mert nekünk kell megoldani! Pontosítok: meg KELL oldanunk! A banigyűjtéssel sokra nem megyünk, ráadásul, akinek most banit gyűjtünk, az a maga részéről semmit sem fog tenni Mikola Béla ügyének előremozdításáért. Igaz, Mikola Béla ezt nem is várja el, valószínűleg. Valószínűleg, mert nem tudtam elérni telefonon, miért is? Ja, tényleg, mert kommandósok hurcolták el lakásából a határig.

Szóval, öltönyös, nyakkendős népi vezéreink ezt nem fogják tudni megoldani, nem is akarják, szarnak rá. Maradunk mi, akikben van némi igazságérzet, és úgy gondoljuk, hogy tennünk kéne valamit, mert öt év nagy idő. Na, mit fogunk tenni, feleim?

Ui: a röhej az, hogy a vonulás, aminek során kitört az a túlspilázott balhé, amelynek során Mikola Bélát is kitiltották, nem érte el a célját, ugyanis a petíciót ott, akkor a főtéren nem adták át. Emailen lett elküldve, úgy egyszerűbb ...

Vitus Örs
Marosvásárhely

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Eredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS! - Czakó GáborEredeti magyar nyelvtan - ÚJ, BŐVÍTETT KIADÁS!
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Anya - nyelv - kincs - Kiss ZitaAnya - nyelv - kincs
Könyv - Bolti ár: 2 490 Ft
Internetes ár: 2 117 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Végfelszámolás - Bogár LászlóVégfelszámolás
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat