HunHír.info

2018. Fergeteg hava 22. nap, Hunorka napja.

Őrizetben a brutális magyarellenes támadás elkövetői

2011. szeptember 28. 11:33
Hunhír.info

Két kiskorút vett őrizetbe a temerini rendőrség, akiket azzal gyanúsítanak, hogy még hétfőn megvertek egy 16 éves boldogasszonyfalvai fiút. A hírt az újvidéki rendőrség közleményben jelentette be, amelyben nem tért ki az incidens résztvevőinek nemzetiségére, azonban hangsúlyozta: feltételezhető, hogy a támadás "etnikai indíttatású volt".

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

"A megvert fiúnak eltörött az orra és az egyik ujja, a kórházi ellátás után hazaengedték. A rendőrség szerint feltételezhető, hogy az incidens etnikai indíttatású volt" - olvasható a VajdaságMa délvidéki hírportálon.

Bojan Pajtic vajdasági kormányfő és Muskinja Heinrich Anikó tartományi ombudsman azzal a kéréssel fordultak az illetékes szervekhez, hogy sürgősen találják meg és büntessék meg az utóbbi időben Temerinben történt incidensek elkövetőit. "Az ilyen jellegű erőszak Vajdaság multietnikai jellege és az itteni polgárok békés egymás mellett élése elleni támadás" - hangsúlyozta a vajdasági kormányfő. Szerinte szükség van az állami szervek, az iskola, a rendőrség és a szociális védelmi központ összehangolt akciójára, és "kiskorúakról lévén szó, ezeknek a gyerekeknek a szüleivel is el kellene beszélgetni".

Muskinja Heinrich Anikó ombudsman annak a véleményének adott hangot, hogy mediátorok bevonásával kell kibékíteni az incidensben részt vevő feleket.

Az Újvidékhez közeli Temerinben gyakoriak az incidensek. A fenti esetet megelőzően, szeptember 25-én, vasárnap éjjel Temerin központjában egy magyar fiatalembert ért támadás. "A támadók egyike, az arra elhaladó K. Norberttól szerbül megkérdezte, hogy magyar-e, s miután ő erre igennel válaszolt, arcul ütötte. A megtámadott futásnak eredt, mire egy másik támadó üvegpalackot vágott utána. Az elkövetőket - értesülések szerint mindketten bácsszőregiek - a rendőrség előállította, és bűnvádi feljelentést tett ellenük" - írja a délvidéki hírportál.

A helybéliek szerint a sértettek számos esetben nem is tesznek feljelentést. Szeptember 11-kén is történt egy incidens magyar és szerb fiatalok között, amellyel kapcsolatban az egyik magyar fiatal elmondta, hogy "Temerinben gyakoriak a magyar fiatalok elleni incidensek, és a verekedők csoportokba verődve járják az utcákat".

MTI-Hunhír.info

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Illuminátusok és az új világrend - Összeesküvés elméletek sorozatAz Illuminátusok és az új világrend
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Trianon naptár 2018
Trianon naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 920 Ft
52% internetes kedvezménnyel
Hősök naptára 1917-1918
Hősök naptára 1917-1918
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat