HunHír.info

2018. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Nemzeti jogvédők a Képíró-perről

2011. július 22. 15:05
Hunhír.info

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat különleges jelentőségűnek tartja a Fővárosi Bíróság 2011. július 18-19.-én kihirdetett felmentő ítéletét a háborús bűntett megalapozatlan vádjával dr. Képíró Sándor ellen folyó büntetőügyben.

Magyar Menedék - Hamis zászlós

Az ítélet ellen a vádlott és védője bizonyítottság hiánya miatt történt felmentés ellen, bűncselekmény hiánya miatt kimondandó felmentésért fellebbezett.

Amint ismeretes dr. Képíró Sándor akkor csendőr főhadnagy 1942. január 21-23. között tartott, részben súlyos bűncselekményekbe torkolló újvidéki partizánellenes razzia idején jelentős kockázatot vállalva ellentmondott a kiterjesztett fegyverhasználatra felhívó eligazításnak, s megmentette egy szerb-zsidó család életét. A vádlott határozottan cáfolta, hogy bármilyen bűncselekményt elkövetett volna, vele szemben nincsen semmilyen és törvényes terhelő bizonyíték.

A nyugati sajtóhírekre (Süddeutsche Zeitung, New York Times) tekintettel nyomatékosan megállapítjuk, hogy hamisan valótlanul állítják,
- hogy dr. Képíró ügyét felkarolta valamelyik párt
- hogy anyagilag támogatta az ügyet a Nemzeti Jogvédő Szolgálat
- hogy valamelyik politikai párt tartja fenn a Nemzeti Jogvédő Szolgálatot.

Ezzel szemben az igazság az, hogy dr. Képíró Sándor védelmét dr. Zétényi Zsolt ügyvéd a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke dr. Képíró megbízása alapján az ügyvédi törvény szerint látja el, semmilyen külső anyagi támogatást nem kap.

Az ügy természeténél fogva az alapítvány erkölcsi és informatikai támogatását élvezi. Emlékeztetünk arra, hogy a jogvédő szervezet 2004-ben történt létrehozása óta pártpolitikától mentes közhasznú szervezet, politikai pártoktól támogatást nem fogadhat és nem is fogad el, támogatói körei túlnyomó részben nem kötődnek politikai pártokhoz és nem tagjai egyetlen politikai pártnak sem.

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat jogvédelmet lát el az emberi jogok mindennemű megsértése esetén, különösen azokban az ügyekben, amikor a jogsértés valakinek a magyar nemzethez, kultúrához tartozásával, a magyar nemzet megbecsülésével, jóhírnevével, alapvető értékeivel vagy a határon kívül rekedt magyar nemzetrészek jogaival kapcsolatos. Ezen feladatkörünkre tekintettel kísérjük figyelemmel és részesítjük erkölcsi támogatásban dr. Képíró Sándor ügyét, közöljük a perrel kapcsolatos híreket, hiszen egy magyar embernek a háborús bűnösök bármilyen kétes listáján való önkényes, alaptalan szerepeltetése, s mi több, perbe fogása nemcsak az általános emberi jogok, az emberi személy méltósága súlyos sérelmét jelenti, hanem Magyarország és a magyar nemzeti közösség megbecsülését is csorbíthatja.

Lehetőségeink szerint előmozdítjuk az ügy kedvező befejezését - írja közleményében a Nemzeti Jogvédő Szolgálat.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A gondolatgyárak - F. William EngdahlA gondolatgyárak
Könyv - Bolti ár: 3 790 Ft
Internetes ár: 3 032 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Visszatért - Trianon és a revízió - Zetényi Csukás FerencVisszatért - Trianon és a revízió
Könyv - Bolti ár: 7 900 Ft
Internetes ár: 6 715 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Trikolór Naptár 2018 - Magyar Trikolór naptárTrikolór Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 2 300 Ft
Internetes ár: 2 070 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat