HunHír.info

2019. Jégbontó hava 17. nap, Zille napja.

Dugovics Titusz hőstettére emlékezünk

2011. július 21. 12:28
Kiss Péter - Hunhír.info

Hunyadi katonája 1456. július 21-én a nándorfehérvári várvédés során csak úgy tudta meggátolni a török zászló kitűzését a várfokra, hogy a zászlótartó janicsárt magával rántotta a mélybe. Minden magyar előtt Dugovics a hősiesség és az önfeláldozás példája. Dugovics Titusz, a magyar történelem, a magyar tudat legendás és útmutató hőse. A mást állító kutató meg kedvenc propagálói meg beleverhetik metéltjüket a lángoló csipkebokorba.

Menedék - Baráthosi

Egy Vas megyéből elszármazott "liberális kutató" időt, energiát nem kímélve éveken keresztül azon fáradozott, hogy állíthassa: Valószínű, hogy a hős nevét az 1800-as években Dugovics Imre, a Vas vármegyei szolgabíró találta ki, megkreálva ezzel ősapját. Nagysimonyiban a mai napig tartják, hogy Dugovics Titusz a falu szülötte. Még az általános iskolát is róla nevezték el. A magyarbarát Klubrádió kapva is kapott az alkalmon, hogy a Dugovics-évforduló kapcsán a liberális álláspontját képviselhesse: ezeknek a sudribunkó magyaroknak még a történelmi hősei is kitalált személyek, úgyhogy nem tudni, mire fel verik a nyálukat, mikor itt vannak a mindenben különb és élen járó hatezer évesek.

El tudják önök képzelni azt, hogy egy oláh származású "történész-kutató" ne azon dolgozzon, hogy a Kárpát-medencébe beszivárgott, jövevényként megtűrt őseinek ne eladható történelmet fabrikáljon? El tudják önök képzelni, hogy mit kapna egy romániai történész Romániában, illetve az elrabolt Erdélyben. ha kijelentené: hagyjuk már ezt a dákoromán elmélete, mert mese az egész? Vagy az eredetmonda azon részét erősítené, hogy Romanusnak nem maradt szabad farkascsecs, így kénytelen volt az apafarkashoz fordulni? Vagy mondjuk a Felvidéken egy magát tótnak nevező a magyar királyokat éltetné, és az igazságot mondaná ki jobbágy őseiről? Nem lenn maradása az országban, mert egyformán ütné vágná jobbos, balos, liberális, vagy nacionalista.

Ez csak nálunk lehet, hogy minden képet összetörhessenek bizonyos honfitársak, akik első, másod, és ezredik sorban liberálisok, és aztán következően magyarországiak. Dugovics Titusz, a magyar történelem, a magyar tudat legendás és útmutató hőse. A mást állító kutató meg kedvenc propagálói meg beleverhetik metéltjüket a lángoló csipkebokorba.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A sátánizált Horthy - Szalay KárolyA sátánizált Horthy
Könyv - Bolti ár: 2 500 Ft
Internetes ár: 2 375 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat