HunHír.info

2018. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

„A germán nép vezére kivételes történelmi egyéniség”

Egy születésnap üzenete

2011. április 20. 09:21
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

adolf-hitler.jpgÍgy vallott Németország 1889. április 20-án született vezéréről egy magyar katolikus pap, Koszterszitz József (1898-1970), aki korunk talán legnagyobb deficitjére mutatott rá, arra, hogy valaha mennyire az európai műveltség és viselkedés alapnormája volt a kivételesen nagy egyéniségek meglátása az ellenségben is.

A fővárosi és soproni Szent Imre Kollégium prefektusa, a két világháború között nevelési művei alapján páratlan népszerűségnek örvendő „Koszter atya” Fulgur című, 1944-ben megjelent regénye egyik fejezetének (Történelemóra a VI/B-ben) hőse így nyilatkozott Róla:

„Azt hiszem, nem hazafiatlanság az, ha az ellenségben is meglátja és megbecsüli az ember azt, ami nagyszerű. A germán nép vezére kivételes történelmi egyéniség, s amit öt év alatt kihozott a népéből, annak nincs mása a múltban. Mi gyűlöltük őt és ő gyűlölt minket, de ez nem változtat azon a tényen, hogy kivételesen nagy ember.”

Mégis miért és mitől? Amint Ernst Zündel és Eric Thomson rámutat, azért, mert nem szédített olcsó megoldásokkal és könnyű csodaszerekkel, nem garantált kényelmes, harctalan – utópikus – életet. Nem hirdette a demokrácia feltételezett erényeit, nem megvásárolt szavazatokkal kívánt népe élére állni. Megvédte a vallási sarlatánoktól, a szexuális elferdülésektől, az idegen betolakodóktól. Megerősítette az értük, nem ellenük dolgozó rendőrséget. Tisztességes munkát, pénzt, otthont, nemzeti médiahálózatot teremtett. Felismerte, hogy az igazi vagyon nem az aranyon és a hitelen alapul, hanem országa és népe termelőképességén, kiragadva így a világhódítók kezéből a pénzelőállítást.

Lehet valaki a barátja vagy ellensége, e tények tisztelete azonban mindenkit kötelez.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Tárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája - Grandpierre K. Endre - Grandpierre Attila - Blaskovics JózsefTárih-i Üngürüsz - A magyarok ősgesztája
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 999 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Horthy Naptár 2018 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy Naptár 2018
Naptár - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
50% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat