HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Levelek, avagy valamennyien a magyar nemzet tagjai vagyunk

2011. február 07. 08:42
Hunhír.info

A magyar jogban (1852. november 29. óta! ) az adomány (donatio) a hazafira örökös joggal történő átszállást, illetve átruházást jelent.

Menedék - Bayer

Aki az adományt tette, a polgármesteri hivatal – írja a Nemzeti Önazonosságunk Védelmezői - antecedens az ADOMÁNYLEVELET HOZOTT A POSTA cikkben, - neveztetik adományozónak: az, akinek javára, a kedvezőtlen kimenetelű december 5-i népszavazásban lelkileg megsérült, jogfosztott határon túli magyar, akinek az adomány tétetett, neveztetik adományosnak: az erről kelt hiteles oklevél adománylevélnek. /Háromszék független napilap, Sepsiszentgyörgy, 2006. május 5. 4761.sz/

Így lesz a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék egy derekasabb nemzetpolitika része. A virtuális kikötő építésének nagyszerű gondolata dr. Grezsa István fejéből (szívéből!) pattant ki. És idejében. Nemcsak tanulságos, egyben félelmetes is idézni a virágzó tengeri kikötőváros, Rovenna történetét, hogy a büszke várost elhagyta a tenger. A kikötő víz nélkül maradt...

Csakhogy – hála az Istennek! - a történés folytatódik, akárcsak a hídépítés. Jönnek újabb és újabb győzelmek és szenvedések. És újabb levelek! „Tízezerrel gyarapodott városunk polgárainak száma, még ha lelki értelemben is. Most látjuk csak, mit jelent az elcsatolt részeknek ez a gesztus...” - írják kísérőlevelükben a polgármester és alpolgármesterek.

Újabb levelet hozott röviddel a posta a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás után, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Képviselő-testülete annak reményében, hogy példát mutat a magyarság összefogásának erejéről és nemzeti együvé tartozásunkról, a Kárpát-medence, illetve a történelmi Magyarország elcsatolt területein élő, valamint a nagyvilágban szétszóródott Magyar Testvéreink részére Tiszteletbeli Polgári cím adományozásáról döntött. A szép színszűrős (fóliázott) Adománylevél indigó, cinóbervörös és zöld tapintatosságával azonnal sejtette a címzettel, hogy itt egységes nemzetben gondolkodni merők méltóságüzenetéről van szó. Elöljáróban „Hazádnak rendületlenül légy híve, oh, magyar...”, és az egyre harsányabbá váló nemzetiszín alatt a befogadó város címere, hogy a nevesített lakost Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város tiszteletbeli polgára címmel tünteti ki.

Lényeges és mérvadó jelentős nemzetpolitikai lépéssel gazdagítja levélirodalmunkat az állampolgárság megszerzéséhez szükséges segítség felajánlásával azért, hogy minden, magát magyarnak valló ember, bármely pontján éljen is a világnak, magyar állampolgársághoz jusson és lélekben is átérezze – legyenek bár határok közöttünk –, valamennyien a magyar nemzet tagjai vagyunk.

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármesterének a nagy világ nyilvánossága előtt, a határokon túli magyarság nevében mondok szívből jövő köszönetet és örömmel közlöm, hogy a Vitézi Rend Kárpát-medence Kormányzósága Erdély Országos Törzskapitánysága felvállalta a felelős képviseletet.

A szöveg megállapítását végezte:

Pásztori Tibor Endre

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A magyar középkor csatái - Weiszhár Attila - Weiszhár BalázsA magyar középkor csatái
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 2 856 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Atlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel - Ignatius DonnellyAtlantisz csomag - 2 könyv együtt különleges kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 12 490 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat