HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Levelek, avagy valamennyien a magyar nemzet tagjai vagyunk

2011. február 07. 08:42
Hunhír.info

A magyar jogban (1852. november 29. óta! ) az adomány (donatio) a hazafira örökös joggal történő átszállást, illetve átruházást jelent.

Menedék - Baráthosi

Aki az adományt tette, a polgármesteri hivatal – írja a Nemzeti Önazonosságunk Védelmezői - antecedens az ADOMÁNYLEVELET HOZOTT A POSTA cikkben, - neveztetik adományozónak: az, akinek javára, a kedvezőtlen kimenetelű december 5-i népszavazásban lelkileg megsérült, jogfosztott határon túli magyar, akinek az adomány tétetett, neveztetik adományosnak: az erről kelt hiteles oklevél adománylevélnek. /Háromszék független napilap, Sepsiszentgyörgy, 2006. május 5. 4761.sz/

Így lesz a határon túli magyarság identitásának megőrzésével és megerősítésével kapcsolatos szándék egy derekasabb nemzetpolitika része. A virtuális kikötő építésének nagyszerű gondolata dr. Grezsa István fejéből (szívéből!) pattant ki. És idejében. Nemcsak tanulságos, egyben félelmetes is idézni a virágzó tengeri kikötőváros, Rovenna történetét, hogy a büszke várost elhagyta a tenger. A kikötő víz nélkül maradt...

Csakhogy – hála az Istennek! - a történés folytatódik, akárcsak a hídépítés. Jönnek újabb és újabb győzelmek és szenvedések. És újabb levelek! „Tízezerrel gyarapodott városunk polgárainak száma, még ha lelki értelemben is. Most látjuk csak, mit jelent az elcsatolt részeknek ez a gesztus...” - írják kísérőlevelükben a polgármester és alpolgármesterek.

Újabb levelet hozott röviddel a posta a 2004. december 5-i kettős állampolgárságról szóló népszavazás után, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Képviselő-testülete annak reményében, hogy példát mutat a magyarság összefogásának erejéről és nemzeti együvé tartozásunkról, a Kárpát-medence, illetve a történelmi Magyarország elcsatolt területein élő, valamint a nagyvilágban szétszóródott Magyar Testvéreink részére Tiszteletbeli Polgári cím adományozásáról döntött. A szép színszűrős (fóliázott) Adománylevél indigó, cinóbervörös és zöld tapintatosságával azonnal sejtette a címzettel, hogy itt egységes nemzetben gondolkodni merők méltóságüzenetéről van szó. Elöljáróban „Hazádnak rendületlenül légy híve, oh, magyar...”, és az egyre harsányabbá váló nemzetiszín alatt a befogadó város címere, hogy a nevesített lakost Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város tiszteletbeli polgára címmel tünteti ki.

Lényeges és mérvadó jelentős nemzetpolitikai lépéssel gazdagítja levélirodalmunkat az állampolgárság megszerzéséhez szükséges segítség felajánlásával azért, hogy minden, magát magyarnak valló ember, bármely pontján éljen is a világnak, magyar állampolgársághoz jusson és lélekben is átérezze – legyenek bár határok közöttünk –, valamennyien a magyar nemzet tagjai vagyunk.

Lázár János, Hódmezővásárhely polgármesterének a nagy világ nyilvánossága előtt, a határokon túli magyarság nevében mondok szívből jövő köszönetet és örömmel közlöm, hogy a Vitézi Rend Kárpát-medence Kormányzósága Erdély Országos Törzskapitánysága felvállalta a felelős képviseletet.

A szöveg megállapítását végezte:

Pásztori Tibor Endre

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat