HunHír.info

2017. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Szabadkőművesek a pápánál

2010. július 01. 14:31
Ifj.Tompó László - HunHír.Hu

Sokan bíztak és bíznak mindmáig abban, hogy XVI. Benedek pápa szembeszáll a liberális-cionista nyomásnak, ennek jeleként értékelve a hagyományos liturgia engedélyezését és a hithez leginkább hű papokat, világiakat tömörítő Szent X. Piusz Papi Testvériség Marcel Lefebvre érsek felszentelte négy püspöke 1988-as II. János Pál pápa általi kiközösítésének feloldását, ehelyett együttműködéséről biztosítja a malterkanalas vitézeket.

Magyar Menedék - Migránsokk

Emlékeztetőül: 2006. december 18-án kihallgatáson fogadta XVI. Benedek a bevallottan a katolicizmus kiirtására törekvő, 1843-ban New Yorkban alapított, ma Brüsszelben székelő, 29 országban 5000 – kizárólag zsidó – tagot számláló „B’nai B’rith” („Szövetség Fiai”) szabadkőműves páholy 12 fős küldöttségét, és kijelentette, hogy a Szentföldön a béke „csak a zsidók, keresztények és mohamedánok közös erőfeszítésével” jöhet létre, ugyanis a zsidók és keresztények kiemelt feladata, hogy „a világ megszentelődéséhez” hozzájáruljanak, majd „megelégedetten és hálásan” beszélt az immár negyven éves „keresztény-zsidó dialógus”-ról, végül a kipás küldöttségétől „Shalom alechem” zsidó köszöntéssel búcsúzott.

„Elődeink, a római pápák, kik a keresztény népnek lelki üdve felett mindig féltékenyen őrködtek, a támadásait titkos odúiból intéző félelmetes ellenséget s ennek szándékait csakhamar felismerték: mint bölcsen előrelátó tanítók felszólaltak, s „jelezve a vészt, óva intették a fejedelmeket és népeket, nehogy ezen csalárd fogások és üzelmek miatt tőrbe essenek. Először is XII. Kelemen 1738-ban mutatott rá e veszedelemre kinek ebbeli rendelkezését XIV. Benedek megújítva, saját tekintélyével erősítette meg Nyomukban haladt VII. Piusz és XII. Leó, „Quo graviora” kezdetű (1825. március hó 13-án kibocsátott) apostoli rendeletében elődeinek ez ügyben hozott rendelkezéseit egybefoglalva örök időkre érvényeseknek nyilatkoztatta ki. Hasonló értelemben nyilatkozott VIII. Piusz, XVI. Gergely, ismételten pedig IX. Piusz” – olvashatjuk XIII. Leó pápa 1884. április 20-án kelt, „Humanum genus” kezdetű enciklikájában.

Egyre növekvő aggodalommal és szomorúsággal látjuk, hogy XVI. Benedek pápa nem ezt teszi.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
Őrzők, vigyázzatok a határra! - Pósán László - Veszprémy László - Boda József - Isaszegi JánosŐrzők, vigyázzatok a határra!
Könyv - Bolti ár: 7 800 Ft
Internetes ár: 6 630 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A székely hadosztály - Szent Kereszthegyi Kratochvil KárolyA székely hadosztály
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Bethlen István angliai előadásai - Bethlen IstvánBethlen István angliai előadásai
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2017 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat