HunHír.info

2019. Szelek hava 23. nap, Béla napja.

Pátyi mutyi: fideszesek a lapáton

2010. február 25. 11:38
Falusy Márton - HunHír.Hu

mutyi.jpgKorábban a HunHír is beszámolt a pátyi gigaberuházás körüli botrányról, amellyel a sukorói ügy mellett az országos média is foglalkozott. Emlékeztetőül: a Páty külterületén lévő 120 hektáros területen a tervek szerint egy külföldi székhelyű cég golfpályát épített volna. Aztán kiderült, hogy a golfpálya csak ürügy. Valójában gigantikus lakóparkról van szó (vajon kiknek épül?), háromszáz villával, hatszáz ikerházzal, ezernégyszáz lakással, két hotellel, uszodával, konferenciaközponttal, iskolával, óriásplázával – a golfpálya körül.

Menedék - Baráthosi

Az egész ügyletet az tette lehetővé, hogy az mszp egyik jelentéktelen országgyűlési képviselője, az országosan eleddig ismeretlen Laboda Gábor 2005-ben, az agglomerációs törvény tárgyalásakor olyan módosító indítványt nyújtott be, amelynek elfogadásával elérte, hogy az említett külterület fejlesztési területként szerepeljen, s különleges sportövezeti besorolást kapjon. Laboda Gábort Páty önkormányzata 2008-ban díszpolgári címmel jutalmazta. Valószínűleg ezért a módosító javaslatáért, mert ennek a Laboda gyereknek a nevéhez egyébként semmi érdemleges tevékenység nem fűződik. Illetve egy valami: amikor a kormányzati benzintender körül idén januárban kirobbant a botrány, Laboda neve is fölbukkant a hírekben. Azóta ragadványneve is van: a „benzinkutas” Laboda. Benzinkútkezelőként kezdte a pályafutását, s néhány év múlva már két benzinkutat üzemeltetett. Éppen OMV-kutakat, márpedig a benzintender győztese véletlenül az OMV lett. Erről a mélynövésű, ifjonti kora ellenére lenini tar koponyával bíró sejthalmazról egyszer majd külön is írni kellene, mert klasszikus típusa az elmúlt évek maszopos hordalékának. Ami örömhír: Laboda gyerek végre eltakarodik a közéletből, saját pártja sem indítja ezt a sötét alakot az országgyűlési választáson. De a nevével még sűrűn találkozni fogunk, hiszen – mint említettem – a pátyi botrányban van némi része. Idővel bizonyára a részletek is napvilágot látnak…

Múlt év végén Gulyás Dénes, a térség országgyűlési képviselője napirend előtti felszólalásában foglalkozott a pátyi gigaberuházás gyanús körülményeivel, s jelezte, hogy népszavazást fog kezdeményezni az ügyben. Így is történt. Alig két héttel ezelőtt zajlott le a helyi népszavazás, amely érvénytelen volt, mert a minimálisan szükséges 50 % helyett csak a jogosultak 43 %-a adta le voksát. A szavazók kétharmada azonban elutasította a gigaberuházást, tehát a pátyi önkormányzatnak ezt a tényt figyelembe kellett volna vennie. Február 22-én azonban a pátyi önkormányzat szabad utat engedett az egyre bővülő beruházásnak.

Gulyás Dénes, a Fidesz választókerületi elnöke és országgyűlési képviselője két nappal később az alábbi közleményt adta ki:

„Miután Páty Község Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. február 22-én megszavazta az úgynevezett ’golfpálya-beruházás’ bővítését, és ezzel semmibe vette a szokatlanul nagy arányú részvétellel zajlott pátyi népszavazás kétharmados elutasító döntését, valamint a környező települések kérését, a mai napon kezdeményeztük a pátyi képviselő-testület fideszes tagjainak kizárását a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségből.”

Eddig is suttogták, hogy a helyi fideszes képviselők is benne vannak a buliban. Gulyás Dénes közleménye után ezt már cáfolni nem lehet: valamennyien lapátra kerültek. Kíváncsian várjuk a következő felvonást.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Korunk földkérdése, létünk a tét - prof. Tanka EndreKorunk földkérdése, létünk a tét
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 975 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Árpádok királyi vére Magyarország családaiban - Baczka-Madarasi Kis BálintAz Árpádok királyi vére Magyarország családaiban
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 945 Ft
5% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági Nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Tayos 1-2. - Egységesített kiadás - Dr. Gerardo Pena MattheusTayos 1-2. - Egységesített kiadás
Könyv - Bolti ár: 8 000 Ft
Internetes ár: 7 200 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat