HunHír.info

2019. Újkenyér hava 26. nap, Füvellő napja.

Két pogány közt - Semjén Zsolt, a kereszténység bástyája

2009. december 08. 18:13
Falusy Márton - HunHír.Hu

magany.jpgA Kereszténydemokrata Néppárt november 28-án tartotta meg az Országos Választmány évi rendes ülését. A rendezvényen hárman vehették át a Barankovics-emlékérmet, köztük Kövér László, a Fidesz választmányának elnöke. Ezt a kitüntetést azok kapják, akik szókimondóan és rendületlenül kiállnak a keresztény értékek mellett. Mint például Kövér, a keresztény hit bajnoka. A választmányi ülésen beszélt természetesen Semjén Zsolt, a mérhető támogatottsággal hosszú évek óta nem rendelkező párt elnöke is. Érdekes módon a pártelnök beszéde a KDNP hivatalos honlapján nem lelhető fel.

Menedék - Pálfi

Egy budai honlapon viszont rábukkantam egy olyan írásra, amely ismerteti Semjén beszédét. A cikk címe: „Két pogány közt”. Két pogány között áll tehát a KDNP, élén Semjén Zsolttal.
A pártelnök szerint nincs valódi alternatívája a Fidesz-KDNP szövetségnek. Szerinte a Fidesz széles gyűjtőpárt, a KDNP pedig világnézeti párt, és értékeik összeadódnak. Semjén idézte Orbán Viktor szavait, miszerint „a Fidesz horgonya a keresztény gondolat”. Tehát: a horgony maga a KDNP. Ezért nélkülözhetetlen Semjén szerint a szövetség, mert csak így tudják kifogni a szelet a radikalizmus vitorlájából.

Semjén foglalkozott a politikai vetélytársakkal is. Az mdf-ről és az szdsz-ről szólva megjegyezte: rájuk kár szót fecsérelni, 2010-ben mindkét párt végleg eltűnik. Ezért a Fidesz-KDNP szövetségnek arra kell felkészülnie, hogy a választások után két tűz közé kerül: balról az mszp, a másik szélről pedig a Jobbik fogja „nemtelen eszközökkel támadni”. Semjén néhány lényegtelen megjegyzéssel elintézte az mszp-t és miniszterelnök-jelöltjét, majd a Jobbikról beszélt keresetlen szavakkal.

Semjén szerint a kereszténydemokraták számára egyértelmű a válasz: a Jobbik „által képviselt neopogány tendenciákkal nem tudunk és nem is kívánunk közösséget vállalni”. Semjén szerint a Jobbik „szalonképtelen, felforgató, neopogány eszméket hirdető párt, amelyik nem keresztény, de nem is jobboldali, és a magyar érdekeket sem képviseli”. Ráadásul az mszp érdekeit szolgálja. Így szólott a jó keresztény Semjén, a keresztény és magyar érdekek sziklaszilárd őre.
Beszéde végén Semjén kijelentette, hogy a hazai politikai palettán egyedül a KDNP képes arra, hogy – persze a Fidesszel közösen – a „hagyományos, keresztény értékeket érvényesítse az ország irányításában”. Jól értem? Kizárólag a KDNP – a Fidesz horgonya – képviseli és érvényesíti a keresztény értékeket? Mondja, kedves Semjén Zsolt, ez a kijelentés véletlenül nem kirekesztő?

Ha a KDNP horgonya végleg elrozsdásodna, akkor el is tűnnének a keresztény értékek a hazai közéletből? Mondja, kedves Semjén Zsolt, honnan veszi a bátorságot ahhoz, hogy az Ön által kisajátított keresztény értékeket politikai kampányban az ellenfél lejáratására használja fel?
Jól emlékszünk még valamennyien: volt idő, amikor Semjént antiszemitizmussal vádolta a baloldal. Amikor „szakállasbácsizott”. Aztán Semjén felismerte az idők szavát, létrehozta néhány zsidóval a KDNP izraelita műhelyét, s azóta nagy a csend. Semjént már senki sem antiszemitázza. Mi lesz, ha megint fordul a széljárás? Lehet, hogy akkor majd Semjén más műhelyt gründol? Például a KDNP muszlim műhelyét? Végtére is Semjén jó keresztény. Szerinte a szélsőségek nagy viharában ő és pártja a horgony. Én ebben nem hiszek. Az ellenfél alpári pocskondiázása helyett ideje lenne, ha egy kis szerénységet is tanulna a jó Semjén Zsolt. Az alázatosság ugyanis igazi keresztény erény. A politikában különösen.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Gyógynövények a zsebemben - Szabó György Lopes-Szabó ZsuzsaGyógynövények a zsebemben
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ady Endre és a Nyugat - keménytáblás - Raffay ErnőAdy Endre és a Nyugat - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat