HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Zadravecz-kiállítás a Trianon Múzeumban

2008. szeptember 19. 21:16
HunHír.Hu-információ

Hamarosan új kiállítással bővül Magyarország egyetlen Trianon Múzeuma. Az 1965-ben, száműzetésben - Budapestről kitiltva, Zsámbékon - elhunyt P. Dr. Uzdóczy Zadravecz István ferences tábori püspök emlékét megőrizni hivatott kiállítási szoba, dokumentumokkal és néhány relikviával reményeink és lehetőségeink szerint halála 43. évfordulóján, novemberben nyílik.

Menedék - Atilla

Zadravecz püspök annak a nemzeti és erkölcsi követelményrendszernek a példaképe, amely követelményrendszer felszámolásában nagy szerepe volt a törvényekkel körülbástyázott cionista hegemon törekvéseknek, valamint a nemzetietlen, szovjetet kiszolgáló hazaáruló, gyilkos kommunista, rákosista és kádárista söpredéknek, amelynek eszmeisége uralja máig a hazai politikát, torz kommunista szellemi utódaik, kizsákmányoló, kapitalistává vált vezetésével.

A püspök volt az első, akit a Moszkvából visszatért 19-es kommunista csőcselék szovjet kézre adott, és elítéltetett. Börtönében a „máshonnan visszajött” aberrált kínvallatók gyötörték, de megtörni soha nem tudták. Több ízben száműzték, kitelepítették, ám a nagy püspök keményen harcolt elnyomóink ellen. Lakásokon, Budapestről kitiltva szentelt föl száznál több papot, s már öreg korában is olyan félelmetes volt a kommunista rendszer számára, hogy halála előtt néhány évvel – Zsámbéki kényszerlakhelyén – is tartottak házkutatást. 1965-ben bekövetkezett halála után, a temetési szertartás végakarata szerint az esztergomi ferences templom altemplomában volt, ahol nagy számban jelentek meg paptársai, noha a megjelenést a diktatúra szigorúan tiltotta, és a temetés előtt napokkal mindenkit igazoltattak a városban.

Emlékének és példájának megőrzése kötelező a magyarság számára, hiszen ő, a cionista-kommunista gyilkosok 1919-es hazai megjelenésétől kezdve, haláláig harcolt az embertelenségekkel szemben, az egyház továbbéléséért, valamint Trianonban elrabolt területeink visszaszerzéséért. Ő indította el az irredenta mozgalmat, s 1920-as püspökké szentelése után sem vetette le a kolduló barátok habitusát, a barna szerzetesi csuhát, hanem megtartotta a Szent Ferenc-i szegénység örökfogadalmát.

Kérünk mindenkit, hogy akinek szülei, nagyszülei hagyatékában, vagy saját „kincsei” között bármilyen Zadravecz püspökkel kapcsolatos emlék található, küldje el, vagy fénymásolatban, fotón juttassa el címünkre, hogy minél gazdagabban mutathassuk be nemzetünk egyik legnagyobb 20. századi szerzetesét, a „Szegedi Kapisztránt”, akinek püspöki jelmondata: - „PRO REGNO MARIANO”, azaz, „Mária országáért” - volt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel
Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat