HunHír.info

2019. Szelek hava 20. nap, Apor napja.

Zadravecz-kiállítás a Trianon Múzeumban

2008. szeptember 19. 21:16
HunHír.Hu-információ

Hamarosan új kiállítással bővül Magyarország egyetlen Trianon Múzeuma. Az 1965-ben, száműzetésben - Budapestről kitiltva, Zsámbékon - elhunyt P. Dr. Uzdóczy Zadravecz István ferences tábori püspök emlékét megőrizni hivatott kiállítási szoba, dokumentumokkal és néhány relikviával reményeink és lehetőségeink szerint halála 43. évfordulóján, novemberben nyílik.

Menedék - Bayer

Zadravecz püspök annak a nemzeti és erkölcsi követelményrendszernek a példaképe, amely követelményrendszer felszámolásában nagy szerepe volt a törvényekkel körülbástyázott cionista hegemon törekvéseknek, valamint a nemzetietlen, szovjetet kiszolgáló hazaáruló, gyilkos kommunista, rákosista és kádárista söpredéknek, amelynek eszmeisége uralja máig a hazai politikát, torz kommunista szellemi utódaik, kizsákmányoló, kapitalistává vált vezetésével.

A püspök volt az első, akit a Moszkvából visszatért 19-es kommunista csőcselék szovjet kézre adott, és elítéltetett. Börtönében a „máshonnan visszajött” aberrált kínvallatók gyötörték, de megtörni soha nem tudták. Több ízben száműzték, kitelepítették, ám a nagy püspök keményen harcolt elnyomóink ellen. Lakásokon, Budapestről kitiltva szentelt föl száznál több papot, s már öreg korában is olyan félelmetes volt a kommunista rendszer számára, hogy halála előtt néhány évvel – Zsámbéki kényszerlakhelyén – is tartottak házkutatást. 1965-ben bekövetkezett halála után, a temetési szertartás végakarata szerint az esztergomi ferences templom altemplomában volt, ahol nagy számban jelentek meg paptársai, noha a megjelenést a diktatúra szigorúan tiltotta, és a temetés előtt napokkal mindenkit igazoltattak a városban.

Emlékének és példájának megőrzése kötelező a magyarság számára, hiszen ő, a cionista-kommunista gyilkosok 1919-es hazai megjelenésétől kezdve, haláláig harcolt az embertelenségekkel szemben, az egyház továbbéléséért, valamint Trianonban elrabolt területeink visszaszerzéséért. Ő indította el az irredenta mozgalmat, s 1920-as püspökké szentelése után sem vetette le a kolduló barátok habitusát, a barna szerzetesi csuhát, hanem megtartotta a Szent Ferenc-i szegénység örökfogadalmát.

Kérünk mindenkit, hogy akinek szülei, nagyszülei hagyatékában, vagy saját „kincsei” között bármilyen Zadravecz püspökkel kapcsolatos emlék található, küldje el, vagy fénymásolatban, fotón juttassa el címünkre, hogy minél gazdagabban mutathassuk be nemzetünk egyik legnagyobb 20. századi szerzetesét, a „Szegedi Kapisztránt”, akinek püspöki jelmondata: - „PRO REGNO MARIANO”, azaz, „Mária országáért” - volt.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A Mátrix fogságában - Összeesküvés elméletek sorozatA Mátrix fogságában
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Nimród, a hun-magyarok őse - Marton VeronikaNimród, a hun-magyarok őse
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Olvasgatni való - Rónaszegi MiklósOlvasgatni való
Könyv - Bolti ár: 2 000 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat