HunHír.info

2019. Napisten hava 19. nap, Gerle napja.

Miskolcon az ecuharisztikus kongresszus jegyében zárták a tanévet

2019. június 13. 08:19
Hunhír.info

Az utolsó tanítási hét a legtöbb iskolában már a nyári vakáció hangulatában telik, ám Miskolcon a jövő évi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való közös készülés jegyében is fontos, kimondottan fiataloknak szóló eseménynek adott otthont az Aréna.

Menedek - Engdahl

2400 általános- és középisklás diák vehetett részt szerdán a katolikus egyház által szervezett koncerteken és lelki programokon. A rendezvény elején Fábry Kornél, a NEK főtitkára beszámolt a fiataloknak szóló kongresszussal kapcsolatos eseményekről, személyes meghívást is nyújtva ezzel a jelenlévőknek.

A délelőtt nagyobb részét Böjte Csaba gyermek-Jézusról szóló elmélkedései gazdagították. Ahogy arra a ferneces szerzetes felhívta a fiatal hallgatóság figyelmét, a mai felgyorsult világban, ahol a technika vívmányai foglyai vagyunk, elidegenedünk egymástól, magányos farkasként élünk.

Szükség van közösségépítésre, valódi barátokra és párbeszédre. Nem szabad senkit kiközössíteni, mert az elveszett lelket is haza lehet terelni. Minél nagyobb egy közösség Jézus nevében, annál nagyobb az összetartó erő és a szeretet ereje – fejtette ki Böjte Csaba.

Orosz Atanáz miskolci görögkatolikus megyéspüspök a vakáció kapujában úgy fogalmazott: a Szentlélek a szabadság Lelke, és ez a szabadság Isten akaratának követésével vezet a boldogsághoz.

A katolikus egyház külön figyelmet fordít arra, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az eucharisztikus kongresszus iránt. Ennek jegyében félezer diák részvételével, a Szent István Bazilikánál nagyszabású koncerttel indult a jövő szeptemberi esemény előtti visszaszámlálás.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak jövő szeptemberben Budapest ad otthont. A katolikus egyház négyévente megrendezett, több százezer érdeklődőt vonzó eseménysorozatára Erdő Péter esztergom-budapesti érsek meghívta Ferenc pápát is. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Szentatya eleget tesz-e a megívásnak.

magyar hang

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Újabb magyar ősmesék - Bíró LajosÚjabb magyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
Így főznek a katonák - Őszy Tóth GábrielÍgy főznek a katonák
Könyv - Bolti ár: 8 500 Ft
Internetes ár: 7 225 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat