HunHír.info

2019. Napisten hava 18. nap, Viola napja.

Schmidt Mátyást és fiát is felakasztatta Szamuely, ez a rohadt judeobolsevik

2019. június 09. 20:36
Hunhír.info

lenin-fiuk-aldozatukkal-pozolva250.jpgEgyre több településen lázadnak föl a tanácskormány terrorja ellen 1919. június elejére. Ez a fejlemény még nagyobb aktivitásra készteti nemcsak a vörösőrségeket, helyi direktóriumokat, hanem a Szamuely Tibor népbiztos által irányított hírhedt Lenin-fiúkat, különítményeseket, akik példátlan kegyetlenséggel lépnek fel most is a lakossággal szemben.

Menedék - Atilla

Ezalatt a visszahívott monarchiabeli tisztek vezérletével a Vörös Hadsereg az északi országrész területeinek visszafoglalásában jelentősen előrehalad. Léva, Szerencs, Érsekújvár, Tokaj után Sátoraljaújhelyet, Kassát, Zólyomot és Selmecbányát is visszafoglalják a csehektől.

A forradalmi kormányzótanács hatalmas ünnepségeket rendel el a harcok kellős közepén, június 7-re. A Népszavában úgy fogalmaznak még 3-án: „A Vörös Hadsereg fényes hadisikerei örömmel, büszkeséggel töltik el minden proletár szívét”. Később sem a magyarok, hanem „a proletárhősök nagy győzelméről” beszélnek. Amikor Kassán a magyar csapatokat minden épületen vörös és nemzeti lobogók fogadják, Cséri Sándor városparancsnok haladéktalanul elrendeli, hogy szedjék le a piros-fehér-zöld zászlókat, díszítéseket mindenünnen, s kijelenti: „Nem Nagy-Magyarországot jöttünk visszaállítani, hanem szlovák proletár testvéreinket felszabadítani!”

Az összes „polgári” – igen ritka, hogy ezt a szót használják – zenekart az Országház elé rendelik három órára, miután a munkát központilag mindenütt be kell fejezni két órakor, hogy a „proletárok” részt vehessenek a politikai beszédekkel zsúfolt ünnepségeken. Szombaton „reggel 8 órakor az összes katonai zenekarok zenés ébresztővel járják be az egész várost”.

Június elsején Ormospusztán Korpf Ferencnét a csehekkel való cimborálás miatt akarják letartóztatni, ám mivel ellenáll, s el akar szaladni, egy vöröskatona lelövi. Tolnatamásiban folytatódik a május végi ellenforradalom megtorlása. A Szekszárdról kiszálló forradalmi törvényszék halálra ítél három helyi polgárt. Felakasztásuk előtt megkínozzák őket.

Két nap múlva Trubinyi János plébánost akasztatja föl Dunamócson egy vörösőr parancsnok ellenforradalmárság ürügyével. Aznap este Újdombóváron a sztrájkolni szándékozó vasutasok közé lövetnek a kaposvári terroristák, ketten meghalnak, huszonkilencen megsebesülnek. Ötödikén Nagycenken és környékén tör ki lázadás, ám a soproni direktórium odaküldött gépfegyveres, repülővel megerősített csapatai legyőzik őket, három személyt megölnek. A helyszínre érkező Szamuely Tibor két volt katonatisztet óriási sarc fejében nem végeztet ki. Egy hónap múlva teszi ezt meg az odautazó László öccse.

Kőszegen a vasutassztrájkkal kapcsolatos június 5-i felkelést véres megtorlás követi. Szamuely Tibor és Korvin Ottó, a Belügyi Népbiztosság politikai osztályának vezetője egy kézlegyintéssel ítéli halálra dr. Waisbecker népfölkelő századost és Hercsics György hétgyermekes földművest. Agyonlövésük előtt összevissza verik őket. Abonyban 6-án kivégzik Lajcsák Istvánt és Telek Fehér Mihály másodbírót, akiket a május eleji helyi lázadásban való részvételük óta Cegléden őriztek. Egy nap múlva Csornán lövi agyon ellenforradalmárság miatt Rátz Alfonz barbacsi lakost egy vöröskatona.

Ugyanaznap a csornai ellenforradalom leverése után Németh Lajos tiszthelyettest – hiába rakta le a fegyvert – mellbe lövik, s úgy verik össze puskatussal, hogy meghal, majd kirabolják. Később özvegyétől is elviszik férje otthon lévő értékeit. Szintén 7-én Veszelits Ferencet lövik agyon Horvátlövőn a vöröskatonák, amikor tüzet nyitnak a tüntetőkre. Még aznap Szamuely Tibor parancsára agyonlövik Lajtaújfalun Nakovics Nándort.

Szintén 7-én Sopronkövesden a vasutassztrájkkal összefüggő mozgalomban részt vett Schmidt Mátyást és fiát Szamuely Tibor elé állítják. Ifj. Schmidt Mátyás önmagát ajánlja föl apja helyett a kivégzésre, ám hiába, mert apját felkötik egy fára. Kis idő múlva a fiút is melléakasztják ütlegelések közepette.

A vérengzés hátteréhez tartozik, hogy Szamuely 6-án Kun Béla külügyi népbiztostól azt a sürgönyt kapja: „Használjon fel minden eszközt, hogy az ellenforradalom elfojtassék. Járjon el minden kímélet nélkül, ingadozás csak árt az ügynek!” Szamuely amúgy is széles körű felhatalmazást kapott április 21-én a forradalmi kormányzótanácstól, amikor megbízták a rend és fegyelem fenntartásával, „hogy e célra, ha szükséges, a forradalmi törvényszék mellőzésével is bárminő eszközt igénybe vegyen”.

Iméntiek fényében értékelendők a Népszava 6-i vezércikkének passzusai: „Az egyéni akciók ellen ezeken a hasábokon folyt a legélesebb küzdelem, amikor tulzások, terror, visszaélések, erőszakoskodások formájában jelentkezett az egyéni akció. A külön akciókat helytelenítjük, elítéljük, bármilyen formában jelentkezzenek.”

A parlament előtti ünnepségen nem nemzeti színekkel, hanem vörös drapériával vonnak be mindent, s nem a Himnuszt, hanem az Internacionálét játsszák a zenekarok. Az egyik szónok, Rákosi Mátyás népbiztos kijelenti: „Mi vezetjük most azt az egész világra kiterjedő harcot, amelynek vége nem lehet más, mint az egész proletariátus fölszabadítása.”

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Antikrisztus - KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinAntikrisztus - KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 699 Ft
Internetes ár: 1 529 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat