HunHír.info

2019. Napisten hava 25. nap, Koppánd napja.

Átláthatatlanul pénzelheti az unió a főként magántulajdonú Euronews csatornát

2019. május 25. 17:10
Hunhír.info

Évente mintegy 24,5 millió euró közösségi támogatást kap az Euronews hírtelevízió, amely azonban a legtöbb európai uniós állampolgár számára még mindig nem elérhető, minthogy egyetlen tagországban sem minősül közszolgálati adónak, ráadásul a csatorna finanszírozásának nyomon követésében hiányosságok vannak – írta friss jelentésében az Európai Számvevőszék (ECA).

Magyar Menedék - Raffay

A kedden közzétett értékelésben a számvevők a csatorna 2014 és 2018 közötti finanszírozását elemezték, valamint azt, hogy az Európai Bizottság hogyan követte nyomon a Magyarországon is működő Euronewszal a 2017-2020-as időszakra kötött partnerségi keretmegállapodását.

Mint írták, az Euronews éves bevételének jelentős része, mintegy harmada származik uniós támogatásból, enélkül nem lehetne fenntartani a jelenleg biztosított földrajzi és nyelvi lefedettséget.

Figyelmeztettek azonban, hogy a csatorna a legtöbb uniós állampolgár számára nem elérhető, mivel nem minden hálózat (kábel, műhold, digitális földfelszíni televízió) kínálatában szerepel.

„Az EU jelentős bevételi forrást biztosít egy főként magántulajdonban lévő televíziós csatorna számára. Bár az Európai Bizottságnak évente ellenőriznie kellene, hogy az Euronews betartja-e kötelezettségeit a szerkesztői pártatlanság és az európai perspektíva fenntartása terén, nekünk mégsem sikerült formális összefüggést találnunk e kötelezettségvállalások és a pénzeszközöket évente odaítélő határozat kritériumai között” – közölte Mihails Kozlovs, a gyorsvizsgálatért felelős számvevőszéki tag.

A franciaországi központú, 1993-ban alapított Euronews tizenkét nyelven sugározza műsorait, 160 ország 400 millió otthonába jut el.

(MTI)

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Nyelvünk aranyágya - Czakó GáborNyelvünk aranyágya
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 380 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat