HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Sorosék előtt hajbókolt a Márki-Zay - Kész duó - Meglátogatták a hungarofób zsidót, Charles Gátit is

2019. május 16. 13:21
Hunhír.info

soros-gyorgy-500.jpgMárki-Zay Péternek megint nincs ideje Hódmezővásárhellyel foglalkozni és vezetni a várost: az ellenzéki polgármesterre és szakértelmére nemrég az USA-ban volt égető szükség. Kész Zoltánnal együtt a Mindenki Magyarországa Mozgalom nevében keltek át az óceánon, hogy pénzt gyűjtsenek a szervezetnek és nemzetközi kapcsolataikat építsék. Meglátogatták a magyarországi zsidó származású "politológust", Charles Gátit is, aki 2012 óta tudja a receptet Orbán Viktor megbuktatására: a lehetőségeket végigolvasva érezhető a szakértelem és bölcs előrelátás. Lehet, hogy tippeket ad Márki-Zayéknak? Ez esetben csak biztatni tudjuk, hiszen ezek a forgatókönyvek sem jöttek be.

Menedék - Bayer

Nem kevesebbre vállalkoztak, mint hogy “tájékoztassák az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről”, ugyanis a Szenátus és a Képviselőház külügyi bizottsága is állítólag meghallgatta őket. Előbbinek négy tagja levelet írt Trumpnak, amiben kifejezték aggodalmukat a magyarországi “antidemokratikus helyzet” miatt és felszólították az elnököt, hogy Orbán Viktorral való tárgyalásán ezt tolmácsolja a magyar miniszterelnök felé is.

Levelükben olyan “független objektív” Soros-párti szervezetek és személyek jelentéseire hivatkoznak, mint a Freedom House, a Cato Intézet vagy Dalibor Rohac kutató, aki számtalan dicsérő hangvételű cikket írt már Sorosról.

A kérdés az, mi alapja van egy 40 ezer főt számláló magyar város ellenzéki polgármesterét kongresszusi bizottságok előtt meghallgatni a „magyar politikai fejleményekről”? Pláne éppen akkor, amikor a lényegesen nagyobb politikai felhatalmazással rendelkező magyar miniszterelnök is az USA-ban tartózkodik? Márki-Zay szerint nem véletlen, hogy egy napon hívták őt és Orbán Viktort is Washingtonba tárgyalni, és ebben csak egyetérteni tudunk vele: elég olcsó trükk az amerikai politikusok részéről. Legalább akkor olyan magyar ellenzéki politikust hívtak volna, aki mögött nagyobb felhatalmazás van, mert ilyen téren a hódmezővásárhelyi polgármester súlytalannak számít.

A külügyminisztériumi látogatásról a két ellenzéki politikus a Facebookon osztott meg információkat, valamint a függetlenobjektív 444-nek és Indexnek nyilatkoztak. Állításuk szerint nem politikai beosztottakkal, hanem nevük elhallgatását kérő minisztériumi dolgozókkal tárgyaltak, akik őket érdeklő kérdésekben faggatták a duót. Többek között szó esett a „NATO-tól való magyar eltávolodásról” és arról, lehet-e bízni Orbánban. Utóbbira szerintünk egyértelmű a válasz, hiszen a magyar miniszterelnök következetes politikát folytat, előbbihez meg elég cáfolatnak megnézni a Trumppal való csúcstalálkozóról készült beszámolókat. Magyarország vállalta, hogy 2024-ig eléri a GDP 2 százalékát a haderőre való költések mértéke; bezzeg Németország nem tett ilyen ígéretet. Ezek szerint a németek távolodnak a NATO-tól?

Márki-Zayék szerint van alternatívája a magyar kormánynak, csak akkor felmerül a kérdés, hogy miért nyerte meg a Fidesz-KDNP pártszövetség a 2018-as választásokat is, és kapott a magyar emberektől harmadszorra is kétharmados felhatalmazást. Az országos politikai babérokra törő polgármester bizonyára magára célzott megoldásként.

Márki-Zay Péter nem csak a külügyminisztériumba látogatott el az USA-ban, hanem a hírek szerint Soroshoz köthető szervezetekkel is egyeztetett, azonban részletes információkat nem osztottak meg arról, hogy pontosan melyikekkel. Egyről tudunk a German Marshall Fund amerikai fiókszervezetébe látogatnak, amelyet támogat a Nyílt Társadalom Alapítvány.

Találkoztak még a volt washingtoni magyar nagykövettel, Simonyi Andrással, aki érdekes módon a velük való megbeszélést követően írt a Márky-Zayt szinte istenítő hirklikk.hu oldalra a Trump-Orbán találkozóról, amiben megpróbálja megmagyarázni, hogy nem is volt fontos, és amit láttunk, az mind hazugság. Majd hozzáteszi, ő is nyilván független objektív módon, hogy nem véletlen a két ellenzéki politikus meghívása a találkozó idejére, ez szerinte azt mutatja, hogy nincs jó kapcsolat az USA és Magyarország között.

Meglátogatták a magyar származású politológust, Charles Gátit is, aki 2012 óta tudja a receptet Orbán Viktor megbuktatására: a lehetőségeket végigolvasva érezhető a szakértelem és bölcs előrelátás. Lehet, hogy tippeket ad Márki-Zayéknak? Ez esetben csak biztatni tudjuk, hiszen ezek a forgatókönyvek sem jöttek be.

Hódmezővásárhely polgárai idén októberben véleményt mondhatnak majd az önkormányzati választásokon Márki-Zay városvezetéséről – pontosabban annak hiányáról. Addig türelmet és kitartást kívánunk nekik, ősszel pedig józan döntést.

tűzfalcsoport

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
A Magyar Szent Korona országai KIRAKÓS
Puzzle - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Harcoló szabadkőművesség - keménytáblás - Raffay ErnőHarcoló szabadkőművesség - keménytáblás
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
János vitéz - Toldi - Petőfi Sándor - Arany JánosJános vitéz - Toldi
Könyv - Bolti ár: 5 200 Ft
Internetes ár: 4 680 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Egregorok - Mark StavishEgregorok
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 300 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A hunok Indiában - 3. bővített kiadás - Aradi ÉvaA hunok Indiában - 3. bővített kiadás
Könyv - Bolti ár: 2 950 Ft
Internetes ár: 2 508 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat