HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

”A DK célja átvenni az ellenzék vezető szerepét”

2019. április 15. 08:47
Hunhír.info

GYF-petos.jpgAz Orbán Viktor által meghirdetett hétpontos program alkalmas lehet arra, hogy a bevándorlásellenes európai szövetség fő követelésévé váljon, és megállítsa az illegális bevándorlást Európában – jelentette ki lapunknak a múlt hét eseményei kapcsán Deák Dániel politológus. Nyílt kártyákkal játszik például a Demokratikus Koalíció, amely az európai egyesült államok programjának meghirdetésével teljes mértékben beállt a bevándorláspárti európai pártok sorába - mondta.

Menedék - Baráthosi

A XXI.Század Intézet vezető elemzője szerint ennek nagy jelentősége van, hiszen ha az Európai Néppárt végletesen balra tolódik, akkor létre kell hozni egy olyan alternatív jobboldali formációt, amely elutasítja a bevándorlást és a birodalomépítő törekvéseket. Ebből fakadóan sosem volt még ilyen nagy tétje egy európai parlamenti választásnak, mint a mostani voksolásnak, hiszen alapjaiban rendeződhetnek át az európai erőviszonyok – tette hozzá.

Mára mindenki számára egyértelművé vált – folytatta Deák –, hogy változásra van szükség Európában, hiszen a brüsszeli testületeket dilettáns bábok vezetik, akik kiszolgáltatják a kontinenst mindenféle üzleti köröknek. Elég Soros Györgyre gondolni, aki hálózatán keresztül könnyedén befolyásolja a brüsszeli döntéshozatalt, sőt a bizottság vezetői, több EP-képviselő még dicsekszik is azzal, hogy a bevándorláspárti milliárdos jó barátja.

A politikai elemző szerint a vezetési válság sajnos nem csak a brüsszeli testületeket, hanem a nyugat-európai országok többségét is jellemzi. Elég Nagy-Britanniára gondolni, ahol Theresa May kormánya évek óta képtelen tető alá hozni a megfelelő alkut a brit kilépés kapcsán. Kérdéses, hogy a mostani halasztás elegendő lesz-e, jelenleg nem látni az esélyét annak, hogy a brit alsóház többsége elfogadjon egy kilépési egyezményt – hangsúlyozta Deák.

Hozzátette, az instabilitás és bénultság Európa többségét jellemzi, hazánk azon kevés országok egyike, ahol a politikai vezetés ura a helyzetnek és stabilitás van.

A politológus úgy véli, a magyar pártok közül kizárólag a Fidesz–KDNP képvisel következetesen bevándorlásellenes álláspontot, az ellenzéki pártok vagy nyíltan támogatják a brüsszeli törekvéseket vagy leplezik valódi törekvéseiket.

Nyílt kártyákkal játszik például a Demokratikus Koalíció, amely az európai egyesült államok programjának meghirdetésével teljes mértékben beállt a bevándorláspárti európai pártok sorába. Deák Dániel szerint ezzel Gyurcsány jelentősen felforgatta az állóvizet az ellenzéki térfélen, hiszen álláspontjával sikeresen megszólíthatja azt a pár százezres balliberális tábort, amely fogékony ezekre az üzenetekre.

A politológus rámutatott, mindez komoly kockázatot jelent az MSZP számára, amely nem tudott olyan kampányszlogeneket megfogalmazni, amivel túl tudná harsogni Gyurcsány Ferencéket. Egy kiszivárgott hangfelvétel szerint ezt fel is ismerték a szocialista pártvezetők, tudatában vannak annak, hogy a DK célja átvenni az ellenzék vezető szerepét – fogalmazott az elemző. Ennek hatására ismét kirobbant az ellenzéki belháború, a téli látszategységnek mára nyoma sincsen – jegyezte meg.

Deák azt is kiemelte, már januárban is látni lehetett, hogy az ellenzéki egység meghirdetése csupán kommunikációs trükk volt, amitől új szavazókat reméltek. A közvélemény-kutatások és az időközi választások ugyanakkor bebizonyították, ezzel a szivárványkoalícióval épp az ellenkező hatást érik el ezek a pártok, hiszen tovább csökkent a támogatottságuk. Az elemző szerint a legnagyobb vesztes a Jobbik és az LMP, amelyek a szocialisták és a DK halálos ölelésének következtében további súlyos szavazóvesztésen mentek keresztül.

MHO

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - László ErvinKozmikus tudat csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 9 490 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
26% internetes kedvezménnyel
Trianon 100
Trianon 100
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 10 800 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A Hattyú csillagkép kulcsa - Andrew CollinsA Hattyú csillagkép kulcsa
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 200 Ft
16% internetes kedvezménnyel
Tiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM - Hihetetlen MagazinTiltott evangéliumok - Hihetetlen Magazin KÜLÖNSZÁM
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat