HunHír.info

2019. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

Titokban gyakorolják vallásukat a jemeni keresztények

2019. január 09. 11:01
Hunhír.info

Több ezer jemeni keresztény kockáztatná mindennap az életét azzal, ha nyíltan felvállalná, hogy elhagyta a muszlim vallást és áttért a keresztény hitre. Jemenben, mint ahogyan legtöbb muszlim országban, a közvetlen családtagok és a szomszédok követik el a legtöbb bántalmazást, szélsőséges esetben emberölést olyanok ellen, akik a Koránt felcserélték a Bibliára.

Magyar Menedék - Raffay

Mivel a jemeni keresztények közvetlen életveszélynek vannak kitéve, ezért nehéz hivatalos felmérést végezni az arab ország keresztény közösségének nagyságáról.

Az elmúlt évek háborús körülményei és a szélsőségesen fundamentalista iszlám terjeszkedése ellenreakciókat váltott ki a jemeni lakosság körében és egyre többen térnek át a keresztény hitre. Nem hivatalos források szerint a megkeresztelkedett jemeniek száma több tízezerre rúg, ami hatalmas növekedést jelent a pár évvel ezelőtti adatokhoz képest, amikor is a keresztények száma még csupán pár ezer fő volt.

Szuha Al-Saybani minden nap rettegésben élt, amióta elhagyta az iszlám hitet és Jézus tanításait követi. A harminc éves jemeni nő az ország délnyugati részén fekvő Taaz térségből származik. A családja mindennap lelkileg és fizikailag is bántalmazta, ezért másfél hónappal ezelőtt Egyiptomba szökött – ismertette történetét a linga.org portál.

Amikor elmondtam a férjemnek, hogy keresztény lettem, megvert, és megtiltotta, hogy elhagyjam a lakást. Majd elvált tőlem, elvette a két gyerekünket és az összes vagyonomat. Családom sem volt kegyesebb. A testvéreim kisemmiztek az örökségből, bántottak és fogvatartottak a szülői házban. Úgy éreztem, hogy a testi és lelki épségem veszélyben volt. El kellett menekülnöm – mesélte a jemeni asszony.

S4C.News – Kassab Adonis

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A halál színe vörös - Ferenc K. ZoltánA halál színe vörös
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hódító Iszlám és a terror - Földi PálA hódító Iszlám és a terror
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
Szűz Mária az ó-szövetségben - Dr. Mihályfi ÁkosSzűz Mária az ó-szövetségben
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 990 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Hunivity - társasjáték - Hajnal és LegendHunivity - társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 6 800 Ft
Internetes ár: 6 120 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat