HunHír.info

2019. Kikelet hava 22. nap, Horka napja.

Titokban gyakorolják vallásukat a jemeni keresztények

2019. január 09. 11:01
Hunhír.info

Több ezer jemeni keresztény kockáztatná mindennap az életét azzal, ha nyíltan felvállalná, hogy elhagyta a muszlim vallást és áttért a keresztény hitre. Jemenben, mint ahogyan legtöbb muszlim országban, a közvetlen családtagok és a szomszédok követik el a legtöbb bántalmazást, szélsőséges esetben emberölést olyanok ellen, akik a Koránt felcserélték a Bibliára.

Mivel a jemeni keresztények közvetlen életveszélynek vannak kitéve, ezért nehéz hivatalos felmérést végezni az arab ország keresztény közösségének nagyságáról.

Az elmúlt évek háborús körülményei és a szélsőségesen fundamentalista iszlám terjeszkedése ellenreakciókat váltott ki a jemeni lakosság körében és egyre többen térnek át a keresztény hitre. Nem hivatalos források szerint a megkeresztelkedett jemeniek száma több tízezerre rúg, ami hatalmas növekedést jelent a pár évvel ezelőtti adatokhoz képest, amikor is a keresztények száma még csupán pár ezer fő volt.

Szuha Al-Saybani minden nap rettegésben élt, amióta elhagyta az iszlám hitet és Jézus tanításait követi. A harminc éves jemeni nő az ország délnyugati részén fekvő Taaz térségből származik. A családja mindennap lelkileg és fizikailag is bántalmazta, ezért másfél hónappal ezelőtt Egyiptomba szökött – ismertette történetét a linga.org portál.

Amikor elmondtam a férjemnek, hogy keresztény lettem, megvert, és megtiltotta, hogy elhagyjam a lakást. Majd elvált tőlem, elvette a két gyerekünket és az összes vagyonomat. Családom sem volt kegyesebb. A testvéreim kisemmiztek az örökségből, bántottak és fogvatartottak a szülői házban. Úgy éreztem, hogy a testi és lelki épségem veszélyben volt. El kellett menekülnöm – mesélte a jemeni asszony.

S4C.News – Kassab Adonis

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Válaszúton - Bogár LászlóVálaszúton
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az új ember - Mary RodwellAz új ember
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel
Halállistán - Geert WildersHalállistán
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 392 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
A Béke Ösvénye az Alpoktól az Adriáig - Az Isonzó front útikönyve
Könyv - Bolti ár: 5 500 Ft
Internetes ár: 4 990 Ft
9% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat