HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Három testvér az igazi

2018. december 06. 11:20
Hunhír.info

Örvendetes módon egyszerre négy vándorbölcső talált új – ideiglenes – tulajdonosra a vasárnapi istentiszteleten a szentgyörgyi unitárius templomban. A Sepsiszéki Nagy Balázs által elindított, felekezettől független programot, mely kinőtte az egyszemélyes szervezés kereteit, felkarolta és kiterjeszti a Nemzetstratégiai Kutatóintézet.

Magyar Menedék - Horthy-naptár 2019

Botos Erika a szegény asszonyról és gyerekeiről mondott mesével kedveskedett a kicsikmagyarság, kormányprogramnek, majd Bajka Ágnes klasszikus gitárjátékával vezette át a gyülekezetet a mindennapi élet nyugtalanságából a csendes áhítatba, megteremtve az ige befogadásának körülményeit. Kovács István lelkész a remélt dolgok valósággá válásáról beszélt, és a bennünk levő Isten országához méltó vágyakról. „Soha jobbkor nem adhatnánk át e bölcsőket, mint advent vasárnapján – mondta –, mikor e bölcsők ringathatják reményeinket.”

Ezután vette át a szót a Csinódon élő Nagy Balázs, aki harmadik gyereke születésekor indította el a „legszebb magyar ellenállás a bőséges gyermekáldás!” mottóval fémjelzett vándorbölcső-programot, melynek keretében adományokból gyártott kis bölcsőket adnak kölcsön félévre olyan családoknak, ahol újszülött baba van, és igénylik is ezt a fajta támogatást. Tudományosan bizonyított tény, hogy a bölcsőben ringatott gyerekek kiegyensúlyozottabbak, mint az ágyban, mózeskosárban cseperedők – nyomatékosította e mozgalom gyakorlati hasznát az ötletgazda, ám mégsem ez a lényeg e programban, hanem támogatni a magyarság gyermekvállalási kedvét.

A hasonló célú magyar kormányprogramnak köszönhetően 1,3-ról 1,5-re nőtt a magyarországi demográfiai mutató, de 2 fölött kellene lennie, azaz – ahogy a mozgalom logóján is szerepel – legalább három testvér kívánatos egy családban. Ezért is vállalta fel a Nemzetstratégiai Kutatóintézet, hogy tovább működteti az erdélyi vándorbölcső-programot, „talán Székelyföld határain kívülre is kiterjeszti”, fejezte ki reményét Nagy Balázs. Jövőre 100 gyereket ringathatnak majd a magyar kormánytámogatásból készült bölcsők, vagy remélhetőleg többet is, hiszen félév után, mikor a kicsi kinövi, újabb családok kaphatják azt meg, így gyarapodnak majd a matrac alatti léceken az apró tulajdonosok nevei.

Az unitárius templomban már korábban átadott négy bölcső után most még négy várta sorát és új gazdáit. Ausztráliai adománynak köszönhetőek (összesen negyven készült a távoli kontinens magyarjainak segítségével), Nagy Balázs pedig reméli, egyszer majd visszafordul oda is a program. 2020-tól évi találkozókat is szerveznek majd a vándorbölcsőben nevelkedett gyerekeknek és családjaiknak, amelyek között már most sok kapcsolat, barátság szövődött.

Mint vándormadaraink, melyek fészket rakni és fiókát költeni hazatérnek, úgy tért haza két igénylő fiatal család is külföldi (angliai és németországi) munkából, hogy gyerekeket vállaljanak. Nagy Csaba és Szeréna, Máté Hunor és Noémi mellett Lázár Attila és Szidónia, illetve Rákosi Ildikó és Zoltán ringathatják kicsinyeiket a most átadott új bölcsőkben. Örvendetes lenne, ha majd második-harmadik testvérnek is igényelnék azokat – biztatta őket és másokat is Nagy Balázs. A bölcsővel együtt egy-egy anyanaplót is kaptak a fiatal szülők.

Tanúi lehettünk, hogyan terebélyesedik ez a program, az istentisztelet után újabb felajánlást és újabb igénylést is jegyezhettek. Ez így szokott lenni – erősítette meg Nagy Balázs.

székely hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Magyar ősmesék - Bíró LajosMagyar ősmesék
Könyv - Bolti ár: 4 800 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
21% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat