HunHír.info

2019. Kikelet hava 20. nap, Csilla napja.

Elítélték az oláh magyarellenességet

2018. november 08. 12:11
Hunhír.info

Beke-Istvan-Attila-250.jpgAmint arról a helyszínen meggyőződhettünk, a román parlament emberi jogi bizottságának tagjai keddi ülésükön döbbenten hallgatták végig a terrorizmussal megvádolt és emiatt elítélt kézdivásárhelyi fiatalok ügyvédjének beszámolóját, a védencei ellen folytatott eljárás és meghozott ítélet visszásságairól.Az elhangzottakból ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy Beke István és Szőcs Zoltán az egyik román titkosszolgálat (SRI) mesterkedéseinek az áldozatai.

Menedék - Baráthosi

Az ügy megvitatásának napirendre tűzését a bizottság tagjaként kérő Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő felszólalásában rámutatott, hogy az utóbbi években december 1-jén provokációk és sérelmek érik a székely-magyarokat. Például a román zászló ellopásával vádolják őket, miközben az ország más vidékeiről ide érkező Noua Dreaptă szervezet tagjai az országból való kitoloncolásukat követelik.

Ilyen előzmények után került sor 2015. november 30-án a kézdivásárhelyi Beke István, majd de­cember végén Szőcs Zoltán letartóztatására, vizsgálati fogságba helyezésére, majd elítélésére. Kulcsár szerint jogtalanul, hiszen az ellenük felhozott vádakat a mai napig nem tudták bizonyítani.

Benkő Erika képviselő, az emberi jogi bizottság másik magyar tagja megerősítvén kollégája állításait, határozottan elítélte és visszautasította a román nyelvű sajtó által székely terrorizmusnak nevezett jelenség létezését tényként kezelő törekvéseket.

ejér László Ödön szenátor történelmi példákkal érzékeltette a több mint 1000 esztendeje Erdélyben élő székelyek szabadságtörekvéseit, egyúttal azt is bizonyítván, hogy ez sohasem irányult a románok ellen, és ez ma sincsen másképp. Éppen ezért a román médiában eluralkodott magyar- és székelyellenes rágalomhadjáratnak, illetve úgynevezett székely terroristákról és terrorizmusról szóló híresztelések azonnali beszüntetését követelte.

A kézdivásárhelyi fiatalok védelmét ellátó ügyvéd részletesen beszámolt az őket hatósági részről ért, esetenként a törvényesség határát súroló, illetve azt át is lépő sérelmekről. Közéjük sorolta a letartóztatásukat, fogvatartásukat és rájuk kirótt börtönbüntetést is, ugyanis állítása szerint mindezt bizonyítékok hiányában, csupán a SRI által koholt vádak alapján kellett elszenvedniük.

Beke István felesége emelt fejjel állt ki férje ártatlansága mellett, kijelentvén, hogy egy percet sem tudna olyan emberrel élni, aki hajlamos lenne terrorcselekmények elkövetésére.

Vasile Daniel, a bizottság alelnöke az elhangzottakat összegezvén elítélte a román nyelvű média egy idő óta szerinte is nyíltan magyarellenes hangvételét. Ugyanakkor abbéli reményének is hangot adott, hogy a fellebbezés nyomán Strasbourgban majd igazságos ítélet születik ebben az ügyben.

Az ülést követő beszélgetésünk során Fejér László Ödön szenátor úgy vélekedett, hogy a meghallgatás révén a bizottság tagjait sikerült meggyőzni a székely fiatalok ártatlanságáról, akik mellett ő a továbbiakban is teljes mellszélességgel kiáll. Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő azért tartotta fontosnak az általa tető alá hozott bizottsági meghallgatást, mert ez lehetővé tette, hogy kollégái egy hiteles, román nemzetiségű ügyvéd szájából ismerjék meg a történteket, és ezáltal szembesüljenek az igazsággal.

szekely hírmondó

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A hit legnagyobb rejtélyei - Összeesküvés elméletek sorozatA hit legnagyobb rejtélyei
Könyv - Bolti ár: 1 399 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Öröktűz I-II. DVD - Jelenczki IstvánÖröktűz I-II. DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 500 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Helynévrégészet 2. - Faragó ImreHelynévrégészet 2.
Könyv - Bolti ár: 3 400 Ft
Internetes ár: 2 890 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat