HunHír.info

2019. Szelek hava 21. nap, Ekese napja.

Ha Macronnak szabad, akkor...?

2018. november 08. 08:57
Hunhír.info

naci_nurnberg250.jpg"Megdöbbentette" a franciaországi zsidó szervezetek tanácsát, hogy Emmanuel Macron államfő „legitimnek” nevezte a megemlékezést, amelyet szombaton tartanak Párizsban Philippe Pétain marsallról. „Az egyetlen dolog, amit megjegyezhetünk Pétainről az az, hogy a francia nép nevében, a nemzet megvetésére ítéltetett az 1945 júliusi perében” – emlékeztetett közleményében Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezetek tanácsának (CRIF) elnöke.

Magyar Menedék - Raffay

Egyhetes körútra indult Emmanuel Macron az első világháború franciaországi emlékhelyeire. Az észak-franciaországi Charleville-Mézières-ben szerdán a francia államfő egy kérdésre válaszolva legitimnek nevezte, hogy szombaton, a világháború lezárásának 100. évfordulójához kapcsolódva, Pétain marsallra is emlékezni fognak.

„Nagy katona volt, ez tény. A politikai élet időnként összetettebb mint hinnénk. Én mindig is szembenéztem hazánk történelmével” – mondta Emmanuel Macron, aki szerint Pétain „katasztrofális döntéseket hozott a második világháborúban”.

Macron nyilatkozata néhány óra alatt hatalmas vitát gerjesztett a médiában.

„Az egyetlen dolog, amit megjegyezhetünk Pétainről az az, hogy a francia nép nevében, a nemzet megvetésére ítéltetett az 1945 júliusi perében” – emlékeztetett közleményében Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezetek tanácsának (CRIF) elnöke.

„Anélkül, hogy tagadnánk, hogy az első világháborúban nagy katona volt, a Magas Törvényszék 1945 júliusban árulásért és az ellenséggel való kollaborálásért halálra és a nemzet megvetésére ítélte” – olvasható a közleményben, amely arra is kitért, hogy a marsallt az ítéletben katonai rangjaitól is megfosztották.

Benjamin Griveaux kormányszóvivő rossz polémiának nevezte a vitát. Úgy vélte, „nem szabad gyanús csúsztatásokba bocsátkozni”. Azzal is érvelt, hogy „míg Pétain 1914-ben a hazát szolgálta, 1940-ben elárulta azt”.

híradó. hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Új világ született 1918-1923 - Schmidt MáriaÚj világ született 1918-1923
Könyv - Bolti ár: 2 700 Ft
Internetes ár: 2 511 Ft
7% internetes kedvezménnyel
A pénz istenei - F. William EngdahlA pénz istenei
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Határtalan bűnözés - Udo UlfkotteHatártalan bűnözés
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat