HunHír.info

2019. Újkenyér hava 21. nap, Zelemér napja.

Ha Macronnak szabad, akkor...?

2018. november 08. 08:57
Hunhír.info

naci_nurnberg250.jpg"Megdöbbentette" a franciaországi zsidó szervezetek tanácsát, hogy Emmanuel Macron államfő „legitimnek” nevezte a megemlékezést, amelyet szombaton tartanak Párizsban Philippe Pétain marsallról. „Az egyetlen dolog, amit megjegyezhetünk Pétainről az az, hogy a francia nép nevében, a nemzet megvetésére ítéltetett az 1945 júliusi perében” – emlékeztetett közleményében Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezetek tanácsának (CRIF) elnöke.

Menedék - Pálfi

Egyhetes körútra indult Emmanuel Macron az első világháború franciaországi emlékhelyeire. Az észak-franciaországi Charleville-Mézières-ben szerdán a francia államfő egy kérdésre válaszolva legitimnek nevezte, hogy szombaton, a világháború lezárásának 100. évfordulójához kapcsolódva, Pétain marsallra is emlékezni fognak.

„Nagy katona volt, ez tény. A politikai élet időnként összetettebb mint hinnénk. Én mindig is szembenéztem hazánk történelmével” – mondta Emmanuel Macron, aki szerint Pétain „katasztrofális döntéseket hozott a második világháborúban”.

Macron nyilatkozata néhány óra alatt hatalmas vitát gerjesztett a médiában.

„Az egyetlen dolog, amit megjegyezhetünk Pétainről az az, hogy a francia nép nevében, a nemzet megvetésére ítéltetett az 1945 júliusi perében” – emlékeztetett közleményében Francis Kalifat, a franciaországi zsidó szervezetek tanácsának (CRIF) elnöke.

„Anélkül, hogy tagadnánk, hogy az első világháborúban nagy katona volt, a Magas Törvényszék 1945 júliusban árulásért és az ellenséggel való kollaborálásért halálra és a nemzet megvetésére ítélte” – olvasható a közleményben, amely arra is kitért, hogy a marsallt az ítéletben katonai rangjaitól is megfosztották.

Benjamin Griveaux kormányszóvivő rossz polémiának nevezte a vitát. Úgy vélte, „nem szabad gyanús csúsztatásokba bocsátkozni”. Azzal is érvelt, hogy „míg Pétain 1914-ben a hazát szolgálta, 1940-ben elárulta azt”.

híradó. hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL - Babucs ZoltánA Nemzeti Összetartozás naptára 1920-2020 - 4 DARAB KEDVEZMÉNNYEL
Könyv - Bolti ár: 15 960 Ft
Internetes ár: 9 999 Ft
37% internetes kedvezménnyel
A Fallaci - Wéber KrisztinaA Fallaci
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Ősi Magyarország - Grandpierre AttilaŐsi Magyarország
Könyv - Bolti ár: 7 500 Ft
Internetes ár: 6 375 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Deep State legyőzése - Jerome R. CorsiA Deep State legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 141 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat