HunHír.info

2019. Napisten hava 16. nap, Zerind napja.

„Öld meg a magyart, meghalt a gyerek”

2018. október 11. 17:43
Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgMegszólalt az az 52 éves asszony, akit cigányok lincseltek meg a Borsod megyei Encsen még szombaton, miután autójával véletlenül elsodort egy szabálytalanul elé lépő gyereket. A nőre több őrjöngő rokon rárontott, kiverték a fogait. Végül a rendőrök mentették meg az életét. Újra időszerű a kérdés, ami a 2006-os olaszliszkai lincseléskor, illetve több ilyen, barbár esetnél már fölvetődött...

Magyar Menedék - Raffay

..mit tegyünk, ha véletlenül elütünk egy elénk kiugró gyereket, akinek a rokonai aztán meg akarnak ölni minket? Szálljunk ki meghalni?

A forgatókönyv Encsen is szinte ugyanaz volt, mint a 2006-os olaszliszkai lincselésnél: a cigány szülők súlyos felelőtlensége, bűnös hanyagsága miatt egy kisgyerek kiszaladt az útra, ahol elütötte őt egy szabályosan közlekedő autó. Bár sem Encsen, sem Olaszliszkán szerencsére nem halt meg a gyerek, és ezt a lincselők többsége is tudta, a rokonság állatias dühvel rontott neki a vétlen sofőrnek, aki kiszállt segíteni az autójából.

Egyetlen különbség, hogy míg Olaszliszkán a több tucat fős hordából senki sem próbált a segítségére sietni a földön percekig rugdosott Szögi Lajosnak, Encsen volt néhány cigány, aki a bántalmazott nő segítségére sietett. Legalábbis ez derült ki Szeles Andrásnak, Encs fideszes polgármesterének a nyilatkozatából. Szeles a következőket mondta a történtekről az Indexnek:

Sajnos ez a szégyenteljes, felháborító és szomorú eset is azt bizonyítja, hogy vannak olyan emberek a közösségben, akik az általános emberi együttélési szabályokat nem tudják betartani, kivetkőztek emberi mivoltukból és állatias módon viselkedtek, ez a viselkedés pedig mindenféleképpen elfogadhatatlan. Ez a közösség évek óta ott él, és nem várható, hogy a tagjai egyik pillanatról a másikra megváltozzanak. Én abban bízom, hogy akik bántalmazták a hölgyet a lehető legszigorúbb büntetést fogják kapni az eljárás végén. Azt kívánom a sérült kislánynak és a bántalmazott hölgynek, hogy minél hamarabb épüljenek fel testi és lelki sérüléseikből.

Közben az ATV-nek megszólalt a meglincselt nő is, aki így idézte föl a történteket: Kiabáltam, kiugrottam a kocsiból és kiabáltam, hogy hívjatok mentőt, hívjatok mentőt. Megijedtem nagyon és sokkot kaptam. Egyszerűen fel sem tudtam hirtelen dolgozni, mert olyan semmiből jött a gyerek, hogy nem számítottam rá.

A nő, akit információink szerint Évának hívnak, és boltosként dolgozik a környéken, azt is elmondta: a helyiek azt kiabálták, hogy meghalt a kislány. (Ez is kísértetiesen emlékeztet Olaszliszkára, ahol az elütött lány anyja azzal hergelte a lincselőket, „Öld meg a magyart, meghalt a gyerek”. Az sem számított, hogy a lány odament az anyjához, és mondta neki, nincs semmi baja.) Bár a mentők Encsen ellátták a kislányt, és mentőhelikopterrel kórházba szállították – vagyis a rokonság meggyőződhetett arról, hogy a gyerek nem halt meg –, több rokon mégis nekiesett az autóvezető nőnek, ütötték, ahol érték, egyikük kiverte a fogát.

A nő életét a rendőrök mentették meg. Ám egy helyi lakos internetes beszámolója szerint a rendőrök kiérkezése előtt egy cigányasszony a saját testével ráborult a nőre, hogy ne üssék tovább. Lehet, ennek is köszönheti, hogy még él…

LINCSELÉSKRÓNIKA

Sajnos, nem csupán Encsen és Olaszliszkán történtek lincselések (vagy lincselési kísérletek) az elmúlt években. Ezeknek közös jellemvonásuk a közlekedési incidens mint előzmény, az elkövetők származása és az értelmetlen brutalitás (vagy annak szándéka). Csupán néhány emlékezetesebb példát idézünk föl:

Badacsony, 2018. szeptember: Egy 29 és egy 34 éves cigány férfi Badacsony központi részén autójával a tilos jelzés ellenére behajtott egy sétálóknak fenntartott körzetbe. Havasi Csaba balatonfüredi borász és társasága ezt szóvá tette. Az eleve felfegyverkezve érkező, kigyúrt cigányok erre verekedést provokáltak, a fiatal borászt leütötték, és a már védekezésre képtelen állapotban lévő áldozatot bestiális módon a földön is tovább ütötték-rúgták. Egy arra járó orvos és egy ápoló próbálta újraéleszteni a borászt, sikertelenül.

Ópályi, 2017 augusztus. Egy autós elütött egy útra szaladó kétéves gyereket, ezután lincshangulat alakult ki a Szabolcs megyei Ópályiban, több mint százan sereglettek össze, rokonok, ismerősök, és elégtételt akartak venni az autóson. A kisfiút életveszélyes állapotban vitték kórházba. A sofőr a baleset után nem sokkal – a cigány kisebbségi önkormányzat vezetőjének tanácsára – továbbhajtott, és onnan értesítette a rendőröket. Valószínűleg ez mentette meg az életét.

Boldva, 2016 augusztus: Az edelényi rendőrkapitány fia a településen motorozott keresztül, amikor egy kereszteződésben közmunkából hazafelé tekerő cigányokkal találkozott. Az egyik nő szabálytalanul hajtott a motoros elé, és a fiatalemberrel együtt a földre esett, de ütközés nem történt. A rendőrkapitány fiára ezután rátámadtak a cigány férfiak, rugdosni kezdték. Olaszliszkához hasonlóan itt is egy nő volt a hangadó, aki azzal hergelte a támadókat, hogy „megölték az anyánkat!” – pedig az asszonynak semmi baja nem történt. A fiatalember végül azért úszhatta meg a lincselést, mert leesett a fejéről a bukósisak, és a cigányok felismerték.

Kézdiszentlélek, 2014 augusztus: Motoros gázolt el egy szabálytalanul az útra lépő kislányt Kézdiszentléleken, majd nekiütközött egy lakóháznak. A baleset következtében a motoros életét vesztette. Az áldozat segítségére siető másik motorost a tragédia helyszínére összegyűlt cigányok bántalmazták, őt súlyos sérülésekkel szállították a brassói kórházba. Egyes feltételezések szerint az elhunyt motoros sem az ütközés, hanem a lincselés miatt halt meg, ám a román ügyészség ezt tagadta.

Heves, 2013 július: egy cigány kislány figyelmetlenül kiszaladt az úttestre, és egy autó elgázolta. A feldühödött cigányok meg akarták támadni a vétlen sofőrt, ám szerencsére sikerült őket ebben megakadályozni a baleset szemtanúinak.

Siófok, 2008 december: Cigányok vertek meg két fiatal férfit Siófok kiliti városrészében. A bűncselekmény a Jegenyesoron egy autóbaleset miatt robbant ki, amelyben a vétlen autóban utazó idős cigány asszony megsérült, de nem súlyosan. A helyszínen pillanatok alatt 80 fős cigány csapat verődött össze, akik nemcsak a balesetet okozó fiatal férfinak, de a segítségére siető barátjának is nekiestek. Az olaszliszkai lincselésre emlékeztető esetben a megtámadott két férfinak szerencséje volt, hiszen 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel megúszták a támadást.

KISZÁLLJUNK-E A KOCSIBÓL?

Az elmúlt években történt, a közvéleményt sokkoló lincselések tanulsága alapján joggal vetődik föl a kérdés mindannyiunkban: mit tegyünk, ha hasonló körülmények között véletlenül mi is elütünk egy szabálytalanul elénk ugró cigánygyereket egy olyan településen, ahol jó okkal feltételezzük, hogy nagyobb létszámú rokonság tartózkodik a közelben? Ezt a kérdést feszegette Bayer Zsolt is az olaszliszkai lincselés másnapján (Cigányliszka, 2006. október 17., Magyar Nemzet) aminek az lett az eredménye, hogy a publicistát is „meglincselte” a balliberális média, legalábbis virtuálisan. Bayer azt írta: bár a saját testi épségünk szempontjából az lenne a helyes, ha tovább hajtanánk, az autóból hívnánk a mentőt, és a következő rendőrőrsön föladnánk magunkat, ÁM úgyis meg fogunk állni, mert minden ember megáll, ha elüt egy gyereket. Ha viszont úgyis megállunk, akkor legalább szerezzünk be egy fegyvert, hogy megvédjük magunkat az esetleg ránk rontó „állatokkal” szemben. A virtuális lincselők a mai napig emlegetik ezt a Bayer-cikket, és, persze, csak azt a részt idézik belőle, amely szerint nem szabad megállnunk a kocsival ilyenkor. A következő mondatot nem.

Bár még a virtuális lincselőknek sem kívánom, hogy ilyen nyomorult helyzetbe kerüljenek, kíváncsi lennék rá, ők mit tennének ilyenkor? Kiszállnának, miközben látják a baltákkal, dorongokkal érkező rokonságot? Kiszállnának meghalni? Én megmondom őszintén, nem tudom, mit tennék. Egyszerűen nem akarok ilyen helyzetbe kerülni, és remélem, más sem fog soha. Pedig sajnos lesz még ilyen. Sok száz ember él az országban, aki híján van minden önuralomnak, és csak egy szikra kell neki, hogy kitörjön belőle az ember alatti indulat, a fékevesztett gyűlölet. Ez a szikra lehet egy apró baleset, vagy csak annyi, hogy rászólnak, ne üvöltözzön már, mert éjszaka van, mások aludni szeretnének.

p.s.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az Anunnakik impériuma - Jan Erik SigdellAz Anunnakik impériuma
Könyv - Bolti ár: 4 500 Ft
Internetes ár: 4 050 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Az Apolló Holdcsalás - Arany LászlóAz Apolló Holdcsalás
Könyv - Bolti ár: 5 990 Ft
Internetes ár: 5 391 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Hágó - Ősi JánosA Hágó
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A mesterséges intelligencia társadalma - Pokol BélaA mesterséges intelligencia társadalma
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Összeesküvés elméletek - a teljes sorozat - Összeesküvés elméletek sorozatÖsszeesküvés elméletek - a teljes sorozat
Könyv - Bolti ár: 34 772 Ft
Internetes ár: 24 999 Ft
28% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat