HunHír.info

2019. Fergeteg hava 18. nap, Piroska napja.

Ezért tévedés a marxizmus

2018. október 02. 22:17
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgMa, amikor az ellenzéknek nevezett – valójában hazudott – politikusok ingyenes ellátásokról, szolgáltatásokról prédikálnak, nem feledhetjük, hogy mindaz, amit ilyetén hirdetnek, tömény marxizmus.

Menedék - Atilla

Marx és Engels már 1848-ban meghirdették a magántulajdon eltörlését, mindenekelőtt arra hivatkozva, hogy a magántulajdon mennyi egyenlőtlenségnek, társadalmi viszálynak elsődleges előidézője. Csakhogy mi a valóság?

„Vagyoni aránytalanság ugyan mindig volt a földön s az Úr Jézus szavai szerint: Szegények mindig lesznek veletek. Verbőczy népe, a szegény adófizető nép – misera plebs contribuens – nem vész ki soha. Mindamellett a szociális bajok miatt méltán elégedetlenek az emberek, mert azok jórészt megszüntethetők és így a helyzet javítása elől elzárkózni nem szabad. A csillagok járását csak vizsgálni tudjuk, de megváltoztatni nem vagyunk képesek. A társadalmi állapotokat azonban nemcsak tanulmányozni, hanem módosítani és javítani tudjuk.”

(Dr. Töttössy Miklós: A szociális kérdés. Katholikus Nevelés. A magyarországi római katholikus Hittanárok és Hitoktatók Egyesületének szakközlönye. 1917. június 20. 189. old.)

Igen, mindig is volt s a világ végezetéig lesz is vagyoni aránytalanság, minthogy nincs abszolút tökéletes társadalom, minthogy nincsen bűntelen ember, s a különféle társadalmi rétegekbe csoportosuló egyének képességei is igencsak különbözőek, melynél fogva a munkanemek szintúgy meglehetősen sokfélék. Például egy egyetemen nemcsak professzorokra van szükség, hanem portásokra is, s hiába dolgoznak egy helyen, fizetésük igencsak különböző, noha mindkettőjük munkájára egyaránt szükség van.

Persze a kommunista különleges lény – majdnem állatfajtát írtam, de belátom, tévedtem, hiszen az az Isten belé adta természetes ösztöneit követi kizárólagosan. Nem így a kommunista. Miért ne lehetne kifordítani a világot a sarkából? Vagy a kommunizmus lelki-szellemi áldozatai miért ne fáradoznának azon, hogy napról napra valami hajmeresztő polgárpukkasztással álljanak elő? (Az ilyenek táborában ugyanis az sem kizárt, hogy a földet nem gömbölyűnek (pontosabban geiodnak), hanem laposnak tartják.)

Amikor 1919-ben Magyarországon beköszöntött a kommunizmus, százharminchárom napos terroruralma alatt első intézkedései közé tartozott, hogy az iskolákban eltöröljék az osztályozást. Két „kalkulus”-t ismert csak el, a „megfelelt”-et és a „nem megfelelt”-et.

Egyszer volt egy nagy csoda,
neve: birka-iskola.
Ki nem szólt, csak bégetett,
az kapott dicséretet.

Ki oda se ballagott,
Még jutalmat is kapott,
Így hát egy se ment oda,
Meg is szűnt az iskola.

Weöres Sándort idéztük. Valahogy önkéntelenül is ez jut az ember eszébe a régi-új marxistákról, a „birka-emberek”-ről. Mit akarnak? Mindent, de – előbb-utóbb – tényleg mindent megváltoztatni – megreformálni –, s hazugnak kiáltani ki mindazt, amit kétezer, ezerötszáz éve közmegegyezésesen nemhogy hisz, hanem tud az emberiség java.

Őket kivéve.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A megbízható férfi - Bedő ImreA megbízható férfi
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Összeesküvések a magyarság ellen - Körösztös GyörgyÖsszeesküvések a magyarság ellen
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az Ipolytól Dachauig - Nagy LászlóAz Ipolytól Dachauig
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat