HunHír.info

2018. Magvető hava 18. nap, Szivöltő napja.

Hogy egyszer a csősznek, s nem az alávaló bitang tolvajnak van igaza...

2018. augusztus 08. 16:21
Hunhír.info

A Szabolcs megyei Nagycserkeszen sokan termelnek dinnyét, és természetes, hogy a dinnyeföldeket őriztetik is a gazdák a tolvajok miatt. Az egyik dinnyecsősz tavaly szeptember 1-jén arra lett figyelmes, hogy az általa őrzött területen megjelent két "férfi", akik elkezdték a dinnyéket leszedni.

Magyar Menedék - Udo Ulfkotte

A csősz ugyan elzavarta őket, ám a rendőrséget nem értesítette. Kis idő elteltével az egyik tolvaj visszament, és a kunyhója előtt üldögélő dinnyecsőszt felelősségre vonta, sőt többször megütötte és bele is rúgott. A csősz védekezésül felkapott egy karót, és azzal kétszer fejen vágta a tolvajt, aki erre véresen hazament, az édesanyja pedig értesítette a mentőket.

A dinnyetolvaj életveszélyes sérüléseket szenvedett a koponyáján, amik 4-5 hónap alatt gyógyultak meg. A csősz sérülései ugyan 8 nap alatt meggyógyultak, de az ügyészség szerint egyértelmű, hogy a támadójának a szándéka 8 napon túli sérülés okozására irányult, hiszen ököllel ütötte a sértett fejét, illetve többször megrúgta a lábait.

Önvédelem
Az ügyészség a dinnyecsősszel szemben a nyomozást megszüntette, mert az ügyész úgy látta, hogy jogos védelmi helyzetben volt a támadójával szemben.

A törvény szerint ugyanis nem büntethető az a cselekmény, amely a saját, illetve más vagy mások személye, javai, vagy a közérdek ellen intézett, illetve ezeket közvetlenül fenyegető jogtalan támadás elhárításához szükséges. A dinnyetolvaj jogtalanul támadt a csőszre, aki erre semmilyen okot nem adott. Az pedig, hogy egy karóval kétszer megütötte a támadóját, a jogos védelem határain belül maradt.

Az ügyészség határozata ellen senki nem jelentett be panaszt. Ugyanakkor a dinnyetolvaj ellen az ügyészség vádat emelt súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt, amiért a törvény szerint három évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

Az ügyben ítéletet a Nyíregyházi Járásbíróság fog hozni.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Atlantisz - Az özönvíz előtti világ - Ignatius DonnellyAtlantisz - Az özönvíz előtti világ
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben - László ErvinKozmikus hologram és a Kozmosz intelligenciája együtt kedvezőbben
Könyv - Bolti ár: 9 000 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
22% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A holnap ma kezdődik - Csath MagdolnaA holnap ma kezdődik
Könyv - Bolti ár: 3 000 Ft
Internetes ár: 2 550 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat