HunHír.info

2019. Jégbontó hava 19. nap, Zsuzsanna napja.

Szerdán nyitja meg kapuit az EMI-tábor

2018. július 17. 17:29
Hunhír.info

Tizennegyedik alkalommal nyitja meg kapuit Gyergyószék legnagyobb nyári fesztiváltábora, az EMI-tábor, szerdán július 18-án. Az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) vasárnapig tartó rendezvénye idén is erős programmal jelentkezik, előadóként számos történészt, művészt, közéleti személyiséget, hagyományőrzőt vonultatva fel, az esti koncertek meghívottjaival pedig a pörgős bulihoz biztosítva az alapot.

Menedék - Pálfi

Az elmúlt két héten fákat metszettek, kiépítették a bejáratot, megerősítették a kerítést, hétfőn pedig már az előadósátrak felállításához is hozzáláttak a 4-es kemping területén – az EMI-tábor mintegy 120 fős szervezőcsapata azon dolgozik, hogy egy olyan környezetet alakítson ki a régi-új helyszínen, ahol minden táborlakó, illetve látogató kikapcsolódhat, szórakozhat.

Programok tematikus sátrakban

A kemping központi részén épül az előadótér, ahol különböző tematikus sátrakban zajlanak majd az értekezések, a foglalkoztató és szórakoztató programok. Ahogyan az EMI-táborban megszokott, idén is a fősátor lesz a helyszíne a különböző történelmi és aktuálpolitikai témájú előadásoknak.

A tematikát az 1918-as történésekre próbáltuk kihegyezni, ugyanis centenáriumi év van, és fontosnak tartottuk, hogy a résztvevők magyar történészek szemszögéből is megismerhessék az eseményeket, ne csak azt tudják, amit a román sajtóban látunk, hallunk – mondta a sajtónak hétfőn Szűcs Péter, az EMI alelnöke, a tábor programfelelőse.

Rámutatott, az előadók között olyan jeles személyiségek lesznek, mint például Raffay Ernő vagy Vincze Gábor történészek, Babucs Zoltán hadtörténész, Wittner Mária, 1956-os szabadságharcos, illetve további közismert politikai és közszereplők tartanak majd előadásokat.

Gyermek-, Ifjúsági és Jogaink-sátor

Amíg a felnőttek előadásokon vagy koncerteken vesznek részt, addig a Gyermeksátorban pedagógusok által vezetett programokba kapcsolódhatnak be a kicsik reggeltől a koncertek végéig – tájékoztatott Szűcs Péter. Elmondta továbbá, hogy idén is működni fog a Jogaink-sátor, ahol ügyvédek és jogászok dolgoznak majd fel különböző magyarellenes ügyeket.

Lesz két szórakoztató programú sátor is, ahol kézműves foglalkozásokat, illetve bulikat szerveznek, az EMI-sátorban pedig különböző néprajzi és hagyományőrző témákban lesznek előadások. Éjszakába nyúló bulik a színpad a tábor bejárat felőli részén lesz. Itt minden este két-három nagykoncert várja majd az érdeklődőket, illetve idén nem lévén kisszínpad, a diákegyüttesek is itt lépnek majd fel.

Szerdán este két nagykoncert lesz: a P. BOX és a Zorall lép színpadra, csütörtökön a Szkítia és a Road zenél, pénteken pedig a Terra Siculorum valamint az Alvin és a Mókusok.

Szombaton három nagykoncertet ígérnek a szevezők: a Dalriada, a Beatrice és a Romantikus Erőszak mozgatja meg a közönséget. A zárónapon a Hungarica és Moby Dick koncertje szerepel a műsoron.

A táborról, a fellépőkről részletes leírás, illetve a program az EMI-tábor honlapján és Facebook-oldalán böngészhető.

Pethő Melánia - szekelyhon.ro

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Trianon Rockopera DVD - Koltay GáborTrianon Rockopera DVD
DVD - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18. - Összeesküvés elméletek sorozatHitler titkos aktái - Összeesküvés elméletek sorozat 18.
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Amerika álszent háborúi - F. William EngdahlAmerika álszent háborúi
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
13% internetes kedvezménnyel
Akciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóAkciós Horthy-csomag ajándék Horthy naptárral
Könyv - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
33% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat