HunHír.info

2018. Földanya hava 24. nap, Zobor napja.

Visszasírja a vörösterrort a ballib értelmiség - kemény böjtje lesz még ennek...

2018. július 07. 11:09
Hunhír.info

horthy_lovon250.jpgA Lenin-fiúk 1919-ben páncélvonattal látogatták meg a vidéki településeket, és jaj volt ott, ahol megálltak. A Magyar Idők szúrta ki, hogy 2018. március 22-én az ELTE tanulóit a Társadalomtudományi Kar honlapja, Facebook-oldala és hírlevele egy látszólag szakmába vágó tárlatra invitálta március 28-ra a Kassák Lajos Múzeumba, Óbudára.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Az intézmény vezetői úgy látták: 2018-ban eljött az idő arra, hogy a jobboldali diktatúra alatt illőképpen emlékezzenek meg a dicsőséges 1919-es magyarirtásról.

A szocialisták korábban elprivatizálták a páncélvonatot, az árát pedig ellopták, így azzal már nem lehetett országos turnéra indulni. Ráadásul az elvtársak vidékről is kiszorultak, így nem maradt méltóbb hely, mint Budapest, ahol kipattant a vörös szikra – írja a Magyar Idők.

Az illegalitásba vonult munkásőrség sikeresen átvészelte az elmúlt évtizedeket, őrizte a lángot, az eszmét, a tagjai időközben avantgárd művészekké váltak. A lap szerint a feladata az avantgárdnak nem más, mint visszanyúlni a gyökerekhez, a kommün rémtetteit mentegetni, az ideológiáját megvédeni és a Tanácsköztársaságon nosztalgiázni.

A Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) március 28-i kezdéssel a fennhatóságába tartozó Kassák Múzeumban Albert Ádámmal olyan tárlatot rendeztetett, amilyet még a Rákosi-éra alatt szocializálódott keményvonalas bolsevikok is méltán megirigyelhettek volna. a tárlathoz kapcsolódóan egy Sinkó Ervin-idézettel kerülhetünk közelebb a baloldali gondolkodáshoz:

Amíg maguk a művészetről és metafizikáról fecsegnek, addig egy becsületes bolsi még csak vitázni se fog magukkal. A mi számunkra maguk éppoly halottak, mint a metafizikájuk meg a művészet – írja rólunk, magyarokról.

A tárlatot Böcskei Balázs politológus, az ELTE oktatója nyitotta meg, aki nemcsak méltatta a Tanácsköztársaságot, hanem megfogalmazta azon vágyát, miszerint bízik e nagyszerű kor visszatérésében. Ezt a nagyszerű tárlatot az összes állami támogatásból működő kulturális portál népszerűsítette. Sőt a PIM is mozgósítva lett a bolsevizmus szép emlékű bemutatására.

Proletárdiktatúra az Andrássy úton címmel többször is kerékpáros túrát hirdettek, de június 16-án családi napot szerveztek a kommün diadalittas napjainak a bemutatására, amelyen múzeumpedagógiai foglalkozás és kurátori tárlatvezetés volt, Csatlós Judit közreműködésével.

A Magyar Idők felhívja a figyelmet arra is, hogy létezik a Tanácsköztársaságot népszerűsítő könyv is, melynek felelős kiadója: Prőhle Gergely, finanszírozója pedig: a magyar állam.

p.s. hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Hazajáró falinaptár 2018 - HazajáróHazajáró falinaptár 2018
Könyv - Bolti ár: 2 400 Ft
Internetes ár: 2 000 Ft
17% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A magyarság 20.000 éves történelme 4. rész - Hihetetlen MagazinA magyarság 20.000 éves történelme 4. rész
Könyv - Bolti ár: 1 499 Ft
Internetes ár: 1 499 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat