HunHír.info

2018. Enyészet hava 18. nap, Kartal napja.

Balatonfüredig mehetnek villanymozdonyok

2018. június 22. 07:36
Hunhír.info

Eredményes volt az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítására meghirdetett tender – tudta meg a Magyar Hírlap. A beruházást viszont csak akkor lehet megkezdeni, illetve a szükséges kivitelezői szerződést aláírni, ha ezt a kormány is jóváhagyja.

Értesüléseink szerint teljesült a legfontosabb követelmény is, hogy a beruházás költsége nem haladhatja meg a 75 millió eurót, vagyis mostani árfolyamon a 24 milliárd forintot. A 64,5 kilométer hosszú vasútvonalon információink szerint az R-Kord Építőipari Kft. és a Vasútvill Kft. alkotta konzorcium építheti ki a felsővezetéket.

A villamosítási munkák mellett összességében 44,6 kilométer vasúti pályán végeznek a kivitelezők szabályozási munkákat, és négy állomás teljesen átépül.

Polgárdiban, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Alsóörsön megújul az állomás, itt a vágányok mentén 55 centiméter magas peronok létesülnek, hét állomás pedig esőbeállót kap. Ezenkívül néhány állomáson kicserélik azokat a kitérőket, amelyek már nem felelnek meg a forgalmi igényeknek. Ugyanakkor korszerűsödnek az utastájékoztató rendszerek, és az állomások térvilágítása is megújul. A kivitelezési idő harminc hónap, ami magában foglalja a szükséges tervek elkészítését és az engedélyek megszerzését: 2021 elején indulhat meg a villamos vontatás Székesfehérvár és Balatonfüred között. A beruházást az Európai Unió támogatja, és a „Központi régión kívüli városi és elővárosi közlekedés” című alfejezet részeként valósul meg.

A villamos mozdonyok és motorvonatok megjelenésével 10-15 perccel csökken a menetidő Budapest és Balatonfüred között, mivel egyrészt Székesfehérváron nem lesz szükség mozdonycserére, és a villamos járművek jobban gyorsítanak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Balatoni Fejlesztési Tanács azt tartaná előnyösnek, ha a vonalon leginkább motorvonatok közlekednének. Ezeknek a tengelyterhelése alacsonyabb, ami azért fontos, mert a szűk ívekkel tűzdelt pálya egyelőre nem újul meg.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Világhódító államterrorizmus - Összeesküvés elméletek sorozatVilághódító államterrorizmus
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az ember isteni dimenziója - A túlvilági nap - Bíró LajosAz ember isteni dimenziója - A túlvilági nap
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 800 Ft
24% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat