HunHír.info

2019. Jégbontó hava 16. nap, Marót napja.

Balatonfüredig mehetnek villanymozdonyok

2018. június 22. 07:36
Hunhír.info

Eredményes volt az észak-balatoni vasútvonal Szabadbattyán és Balatonfüred közötti szakaszának villamosítására meghirdetett tender – tudta meg a Magyar Hírlap. A beruházást viszont csak akkor lehet megkezdeni, illetve a szükséges kivitelezői szerződést aláírni, ha ezt a kormány is jóváhagyja.

Menedék - Pálfi

Értesüléseink szerint teljesült a legfontosabb követelmény is, hogy a beruházás költsége nem haladhatja meg a 75 millió eurót, vagyis mostani árfolyamon a 24 milliárd forintot. A 64,5 kilométer hosszú vasútvonalon információink szerint az R-Kord Építőipari Kft. és a Vasútvill Kft. alkotta konzorcium építheti ki a felsővezetéket.

A villamosítási munkák mellett összességében 44,6 kilométer vasúti pályán végeznek a kivitelezők szabályozási munkákat, és négy állomás teljesen átépül.

Polgárdiban, Balatonkenesén, Balatonfűzfőn és Alsóörsön megújul az állomás, itt a vágányok mentén 55 centiméter magas peronok létesülnek, hét állomás pedig esőbeállót kap. Ezenkívül néhány állomáson kicserélik azokat a kitérőket, amelyek már nem felelnek meg a forgalmi igényeknek. Ugyanakkor korszerűsödnek az utastájékoztató rendszerek, és az állomások térvilágítása is megújul. A kivitelezési idő harminc hónap, ami magában foglalja a szükséges tervek elkészítését és az engedélyek megszerzését: 2021 elején indulhat meg a villamos vontatás Székesfehérvár és Balatonfüred között. A beruházást az Európai Unió támogatja, és a „Központi régión kívüli városi és elővárosi közlekedés” című alfejezet részeként valósul meg.

A villamos mozdonyok és motorvonatok megjelenésével 10-15 perccel csökken a menetidő Budapest és Balatonfüred között, mivel egyrészt Székesfehérváron nem lesz szükség mozdonycserére, és a villamos járművek jobban gyorsítanak.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Balatoni Fejlesztési Tanács azt tartaná előnyösnek, ha a vonalon leginkább motorvonatok közlekednének. Ezeknek a tengelyterhelése alacsonyabb, ami azért fontos, mert a szűk ívekkel tűzdelt pálya egyelőre nem újul meg.

mho

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A székely nemzet atlasza - Faragó ImreA székely nemzet atlasza
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 700 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései - Pálfi KárolyA magyar ősvallás és őstörténet elhallgatott összefüggései
Könyv - Bolti ár: 6 990 Ft
Internetes ár: 5 990 Ft
14% internetes kedvezménnyel
A kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba - Agnes Golenya PurisacaA kék vér gyermekei III. Utazás az aranykorba
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 150 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A nemzeti hadsereg - Zetényi Csukás FerencA nemzeti hadsereg
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 7 191 Ft
10% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat