HunHír.info

2018. Újkenyér hava 19. nap, Huba napja.

„Toroczkaiék gyakorlatilag egy hónapos ultimátumot adtak maguknak és a pártvezetésnek is”

2018. május 22. 12:51
Hunhír.info

toroczkai_laszlo_250.jpgBejelentésével Toroczkai László a Jobbik vezetésének térfelére passzolta a labdát, hiszen az ásotthalmi polgármester Mi magunk nevű platformjáról, és egyáltalán a párton belüli platformokról nem rendelkezik a Jobbik alapszabálya, amelyet akár módosítani is lehet - ha a pártvezetés és a kongresszus rábólint erre.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

Ugyanakkor Kiss Ambrus szerint még így is fennáll a pártszakadás lehetősége: „Toroczkaiék gyakorlatilag egy hónapos ultimátumot adtak egyfelől maguknak, hogy felmérjék, mekkora a támogatottsága ennek a szerveződésnek, másrészt pedig a Jobbik elnökségének, hogy alapszabályba foglalja a platformot. Kiderüljön, mekkora a mozgásterük a Jobbikon belül” - jelentette ki a Policy Agenda elemzője.

Hozzátette, a feltételek adottak egy esetleges későbbi pártszakadáshoz, hiszen a platformba szerveződött politikusokat „könnyebb kivinni a pártból.” Ennek az sem lehet akadálya, hogy nincs öt parlamenti képviselő, aki követné az új platformot, így pedig nem tudnának önálló parlamenti frakciót alakítani. „Láthattunk már ilyet például az MSZP-DK szétváláskor. A Demokratikus Koalíció sem tudott önálló frakciót állítani, politikusai egyszerűen csak kiültek az MSZP-ből.”

Toroczkai kijelentette, az új platform célja, hogy a Jobbik a Fidesz és a baloldal között helyezkedjen el a palettán, visszatérjen a korábbi irányvonalhoz. Ugyanakkor elmondta azt is, nem ért egyet a radikális–néppártos vonal szembeállításával.

Így pedig az elemző szerint nehezen értelmezhetőek a szándékok, hiszen Toroczkai a néppártosodás ellen, ám egy időben a közép felé kormányzásról beszélt. „Vélhetően arra gondolt, hogy a Jobbiknak egy harmadik pólusnak kell lennie, amely sem a Fidesszel, sem a baloldallal nem szövetkezik - holott korábban több kétharmados törvényt is a jobbikosok segítségével fogadtatott el a Fidesz.

Egyébként már Vona Gábor idejében, az útkereséskor az volt a párt egyik problémája, hogy miként különüljön el a kormánypártoktól és a baloldali konglomerátumtól” – tette hozzá Kiss Ambrus.

Bár Toroczkai kijelentette: a jobbikos polgármesterek támogatják, azért a szakértő szerint fontos megemlíteni, hogy mely települések vezetői álltak most Ásotthalom vezetője mellé. „A legnagyobb település Devecser volt. Például Ózd szóba sem került. Ugyanakkor az ismert, hogy a Jobbik regionális igazgatói is támogatják Toroczkai törekvéseit, tehát az kijelenthető, hogy középvezetői szinten népszerű az új platform. A kérdés továbbra is az, hogy ezen felül hányan támogatják a Mi magunkat” – fogalmazott az elemző.

A polgármester egyelőre direktben nem lebegtette meg a pártszakadás lehetőségét, a sajtótájékoztatón elmondta, nyitottak az együttműködésre a Jobbikkal, és elindult a levelezése Sneider Tamás pártelnökkel. Hozzátette, a platform segíteni szeretné a Jobbikot az önkormányzati választásokon. Újságírói kérdésre Toroczkai kijelentette: nem fogja elengedni a pártja kezét.

hírtv.hu

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A negyedik birodalom felemelkedése - Összeesküvés elméletek sorozatA negyedik birodalom felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 1 199 Ft
Internetes ár: 1 199 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket? - Melanie Joy Ph. D.Miért szeretjük a kutyákat, esszük meg a disznókat, és viseljük a teheneket?
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 500 Ft
29% internetes kedvezménnyel
A Mohácsi csata (1526) másképpen - Botlik Richárd - Illik PéterA Mohácsi csata (1526) másképpen
Könyv - Bolti ár: 4 200 Ft
Internetes ár: 3 570 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Ezért Gyűlölnek - Bayer ZsoltEzért Gyűlölnek
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 242 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A tizenharmadik törzs - Arthur KoestlerA tizenharmadik törzs
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat