HunHír.info

2019. Jégbontó hava 17. nap, Zille napja.

Lerombolták templomainkat, kivégezték sok tízezer honfitársunkat a kutya rácok a Délvidéken

2018. május 21. 19:05
Hunhír.info

A mostanság épp szövetségesnek gondolt szerbek nemcsak 40 ezer magyart gyilkoltak le, de igyekeztek még a magyarság (és a németek) épített örökségét is eltüntetni.

A délvidéki magyarság és németség is a saját bőrén tapasztalhatta meg a kommunisták istentelen bestializmusát. A Délhir.info az 1944 után lerombolt katolikus és protestáns templomokról adott közzé egy szomorú listát. A portál szerkesztői a Délvidék régen nevű Facebook-oldalon megjelent adatok és fotók alapján állították össze a listát.

A templomrombolásokat a jugoszláv kommunista hatóságok követték el, és az ún. Sajkás-vidék magyartalanítása mellett többnyire az egykoron németek lakta falvakat sújtották (bár ott is akadtak olyan templomok, katolikusok esetében, ahol a gyülekezet részben magyar volt), mindhárom a mai Vajdaságot alkotó történelmi régióban.

Az eddig fellelt információk szerint a szerb kommunisták több mint 60 templomot romboltak le (néhány közülük már a háború alatt megsemmisült, vagy megsérült, a későbbiekben pedig nem állították helyre).

Így például Bácskában Bácskörtés, Cservenka, Csurog, Futak, Gádor, Káty, Kiskér, Kucora, Mozsor, Ókér, Palánk, Pincéd, Sajkásszentiván, Sóvé, Szeghegy, Szentfülöp, Tiszaistvánfalva, Tiszakálmánfalva templomait rombolták le.

A Bánságban többek között Bégafő, Bégaszentgyörgy, Beresztóc, Csősztelek, Ernőháza, Fejértelep, Ferenchalom, Homokos, Istvánfölde, Katalinfalva, Kevepallós, Lázárföld, Mollyfalva, Nagygáj, Nákófalva, Omlód, Szárcsa vagy Szécsenfalva templomait semmisítették meg.

A szerémségben is hatalmas pusztítást végeztek: Becsmért, Beska, Csalma, Decsk, Kereked, Nyék, Szávaiharos, Szerémszentgergely, Szurcsin, Újbánóc, Újpazova és Zimony templomát rombolták le.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Itt van a kutya elásva! - Bárdosi VilmosItt van a kutya elásva!
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 791 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Atilla Kódex
Atilla Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Erdély társasjáték
Erdély társasjáték
Társasjáték - Bolti ár: 12 000 Ft
Internetes ár: 9 990 Ft
17% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat