HunHír.info

2018. Magvető hava 19. nap, Villám napja.

Vádat emeltek a „fiatalok ellen”, akik turistákat raboltak ki a Gellért-hegyen

2018. április 26. 11:00
Hunhír.info

ciganybunozes250.jpgA négy "elkövető", köztük egy akkor 16 éves fiatalkorú "fiú" főleg lengyel és kínai turistákat, illetve egy esetben két magyar férfit rabolt ki. Hármukat nem jogerősen végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a bíróság. A vádirat szerint a vádlottak - egy az elkövetés idején 16 éves "fiú", egy 23 éves "férfi", valamint "női társaik", akik közül az egyik akkor 20, a másik 18 éves volt - 2016. szeptember elején előzetesen megállapodtak abban, hogy pénzszerzés érdekében együtt rablásokat követnek el.

Magyar Menedék - Negyedik birodalom

A Budapesti I. és XII. Kerületi Ügyészség Gyermek- és Fiatalkorúak Bűnügyeinek Részlege az ügyben 2017 májusában nyújtott be vádiratot fegyveresen, felfegyverkezve, csoportosan és bűnszövetségben elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlottak - egy az elkövetés idején 16 éves "fiú", egy 23 éves "férfi", valamint "női társaik", akik közül az egyik akkor 20, a másik 18 éves volt - 2016. szeptember elején előzetesen megállapodtak abban, hogy pénzszerzés érdekében együtt rablásokat követnek el.

Helyszínül a Gellért-hegyet választották, tekintettel arra, hogy annak természeti adottságainál fogva, a sziklás, bokros részeken a járókelők kevésbé észlelhetik a támadásokat. Az elkövetéshez a fiatalkorú egy gáz- és riasztópisztolyt, míg férfi társa egy zsebkést vett magához. Abban is megállapodtak, hogy a bűncselekményt a fiatalkorú és férfi társa hajtja végre, míg ezalatt a két nő szerepe a figyelés lesz.

A fenti módon a vádlottak a vád szerint 2016. szeptember 6. és 2016. szeptember 21. napja között - négyük közül változó részvétellel - két kínai, illetve egy lengyel turistát, és két magyar férfit raboltak ki; a náluk lévő fegyverrel, valamint késsel fenyegetve tőlük telefont, fényképezőgépet, készpénzt tulajdonítottak el.

A vádemelés az ügyben eredményes volt, az ügyben elsőfokú marasztaló ítélet született; a kerületi ügyészség vádirata alapján az ügy fiatalkorú vádlottját a Budai Központi Kerületi Bíróság 3 év 8 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére, felnőtt férfi társát 7 év 6 hónap fegyházbüntetésre, míg az idősebb nőt 5 év végrehajtandó, a nála fiatalabbat pedig 1 év 8 hónap végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

DE UGYE NINCS NÁLUNK CIGÁNYBŰNÖZÉS!

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A Globális elme és a civilizáció felemelkedése - Carl Johan Calleman Ph.D.A Globális elme és a civilizáció felemelkedése
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 3 990 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Jaj, de lelkem nem tud felrepülni... - Netye Zoltán PálJaj, de lelkem nem tud felrepülni...
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 542 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából - Jókai Lenke - Magyar AdorjánA csodaszarvas - történelmi képregény az avarok korából
Könyv - Bolti ár: 1 600 Ft
Internetes ár: 1 600 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Kuruc világ I. - Vadrózsa és kard - Nemere IstvánKuruc világ I. - Vadrózsa és kard
Könyv - Bolti ár: 2 999 Ft
Internetes ár: 2 549 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat