HunHír.info

2019. Fergeteg hava 19. nap, Dsingiz napja.

Mivé lett Németország?

2018. április 20. 22:06
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

nemet-rohamalakulat-500.jpgIrigyelem mindazokat, akik egykor még tudták, mit jelent akár az ellenség, akár az ellenfél tisztelete. Hol van ez ma? Nyomelemekben is hiába keresnők.

Menedék - Pálfi

E nap egy világtörténelmet formáló személyiség születésnapja. Nem írom ide nevét, nem is szólok róla semmit. És nem azért, mert „mit szólnak majd hozzá”. Nem. Igyekszem, árnyaltságra törekedve, meghallgatni mindkét felet. De miért, hogy szinte mindig csak az egyik fél szavát hallja az ember?

Ismétlem, nem kívánok sem személyéről, sem rendszeréről állást foglalni. Csak szeretem, ha meghallgatják ama másik felet is. Hátha nem csak szurokfekete és hófehér szín létezik!

Nos, itt van előttem egy mindössze huszonnégy oldalas füzet. Szerzője a két világháború közti magyar katolikus közélet egyik meghatározó alakja volt. Idézek belőle:

„Hitler Adolf áldozatos, önzetlen hazaszeretetét, bámulatos kitartását és hallatlan munkabírását még az ellenségei sem vonják kétségbe. Az is biztos, hogy a nemzeti szocializmus megszüntette azt a gazdasági és szellemi uralmat, amelyet a zsidóság számarányát messze túlhaladóan élvezett a német nép felett. Elismerést érdemel az a cselekedete is, hogy kiküszöbölte azt a veszedelmet, amelyet a német kommunista párt, valamint a német szociáldemokrácia egész Európára jelentett. Nem lehet tagadni, hogy a nemzeti szocializmus igen nagy mértékben felébresztette a német nép tömegeinek hazafias érzését. Abban az irányban is történtek határozott és követésreméltó intézkedések, hogy az erkölcstelen újságok, regények, filmek és színdarabok ne fertőztessék meg a nép lelkét. Az alsóbb társadalmi rétegek életszínvonalának megjavítása, különösen pedig az ifjúság házasságkötésének elősegítése és a többgyermekes családok védelme szintén állandó gondját képezi a nemzeti szocialista kormányzatnak.”

(Közi-Horváth József: Nemzetiszinű pogányság. Budapest, 1937. Szerző kiadása-Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt. 6. old.)

Ennyi füzetének „A nemzeti szocializmus érdemei” című fejezete. Ezt követően hosszasan bírálja aztán a szóban forgó rendszert. De most talán nem is ez a lényeg, hanem az, hogy szótárában egy történelmi korszakkal kapcsolatban nemcsak bűnök, hanem erények is vannak.

És még valami. Amikor ideidézem Közi-Horváth fentebbi sorait, elhomályosul a szemem. Miért? Mert felmerül a kérdés: mivé lett – 1945 óta – Németország, továbbá, hogy ez kinek, kiknek a számlájára írandó elsősorban?

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Jézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában - Mirza Ghulam AhmadJézus Krisztus Vízöntő Evangéliuma - Jézus Indiában
Könyv - Bolti ár: 8 990 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
11% internetes kedvezménnyel
Horthy naptár 2019 - Vitéz nagybányai Horthy Miklós KormányzóHorthy naptár 2019
Naptár - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A második szabály - In memoriam Olofsson Placid - Beer Miklós - Csókay András - Brückner Ákos Előd - Eperjes Károly - Ézsaiás Erzsébet - Mádl Dalma - Rétvári Bence - Schmidt Mária - Sinkovits Vitay András - Süveges Gergő és még sokan másokA második szabály - In memoriam Olofsson Placid
Könyv - Bolti ár: 2 850 Ft
Internetes ár: 2 423 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A megtalált kapcsolat - Kozsdi TamásA megtalált kapcsolat
Könyv - Bolti ár: 7 990 Ft
Internetes ár: 6 990 Ft
13% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat