HunHír.info

2018. Napisten hava 20. nap, Zajzon napja.

A Balatonnál is tarol Tiborcz István

2018. február 23. 14:56
Hunhír.info

Újabb vállalatot vett a nevére Tiborcz István, így hivatalosan is övé a keszthelyi Balaton-part két híres szállodája, a műemléki besorolású Hullám és a felújítás alatt álló Helikon – írja a Válasz.hu.

Magyar Menedék - Nincs kegyelem

A cikk szerint az elmúlt hónapokban két „tulajdonosrejtegető” cégről (BDPST, Longoria Holding Zrt.) derült ki, hogy Orbán Viktor veje a meghatározó részvényese. A cégbíróságon most iktatott dokumentumokból egyértelművé vált, hogy egy Pannon Tessera Hospitalis Zrt. nevű társaságban ugyancsak meghatározó részvényes a BDPST.

A Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST Zrt. ingatlanvásárlását államközeli bankok óriáshitelei egyengették.

Ez azt jelenti, hogy immár a Tiborcz Istvánhoz kötődő Pannon Tessera Hospitalis cég birtokolja a keszthelyi Balaton-part két híres szállodáját, a műemléki besorolású Hullámot és a felújítás alatt álló, kétszáznál is több szobát kínáló Helikont, valamint az utóbbihoz tartozó teniszcsarnokot, -klubházat és -pályarendszert.

A Válasz.hu megjegyzi, hogy ezeket a vendéglátó–szabadidős egységeket a megújulást követően a Mészáros Lőrinc-féle Hunguest Hotels üzemeltetheti – erre utal legalábbis a portál szerint, hogy tavaly óta a szállodavállalat fióktelepei közt tartják nyilván mind az épületeket, mind a sportlétesítményeket. További adalék a Tiborcz–Mészáros-összjátékra: a tulajdoni lapok szerint a keszthelyi Hullám–Helikon-projekt finanszírozója nem más, mint a felcsúti polgármesterrel szimbiózisban működő B3 Takarék.
i
Az elmúlt három hónap alatt hatalmasat fejlődött a Tiborcz Istvánhoz köthető BDPST-csoport. A cégek impozáns ingatlanokkal rendelkeznek.

A Válasz.hu csokorba szedte, hogy mely jelentős értéket képviselő ingatlanról tudható, hogy Tiborczhoz köthető: a keszthelyi Hullám szálló műemléképület, a szintén keszthelyi Hotel Helikon és a hozzá tartozó teniszkomplexum, a turai kastély, a badacsonyi Ranolder-villa, a Visegrádon épülő luxusszálló a lepencei strand fölött, a Mahart–Weber–Münnich-házak óriástömbje a Pesti Vigadó mellett, az Orbánhegyi telek, és az Andrássy út 43. szám alatti palota első szintje.

mno

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Heraldika - Csáky ImreHeraldika
Könyv - Bolti ár: 9 900 Ft
Internetes ár: 9 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
A dzsihád legyőzése - Dr. Sebastian GorkaA dzsihád legyőzése
Könyv - Bolti ár: 3 199 Ft
Internetes ár: 2 879 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Kolbrin Biblia - Arany LászlóKolbrin Biblia
Könyv - Bolti ár: 9 990 Ft
Internetes ár: 8 990 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A Horthy-korszak külpolitikája 5. - Gulyás LászlóA Horthy-korszak külpolitikája 5.
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat