HunHír.info

2019. Fergeteg hava 16. nap, Bendegúz napja.

Novák Előd: Hőseink forognak sírjukban!

2018. január 17. 21:24
Hunhír.info

szovjet-megszallas-500.jpgSzégyen és gyalázat, hogy a Kádár-rezsim államtitkárát, az MSZMP KB-tag Mórocz Lajost a Magyar Honvédség halottjává nyilvánították, s közpénzből, katonai tiszteletadással a Hősök Parcellájába temetik, pedig Wittner Máriával közös javaslatunkra 2013-ban kommunista múltja miatt megvonták a nyugdíjpótlékát ennek az 56-os forradalomban a szovjetek oldalán fegyvert fogó hazaárulónak.

Menedék - Bayer

A Honvédség halottjává nyilvánítás ügyében a honvedelem.hu rövidke hírében kétszer is hivatkoznak a „vonatkozó jogszabályokra”, ezért rögtön utána is néztem, hogy milyen jogszabály-változtatást kéne kezdeményezzek, azonban szó sincs ennek szükségességéről. Ugyanis a honvédek jogállásáról szóló 2012. évi CCV. törvény 139. § (2) bekezdése, s a kegyeleti gondoskodásról szóló 7/2013. (VII. 25.) HM-rendelet sem teszi kötelezővé, automatikussá egy nyugalmazott vezérezredes efféle minősítését. Értem én a szakmai kollegalitást, önmagában szép dolog lenne, de minden hivatás becsületére az válik inkább, ha kivetik maguk közül az oda nem valókat, s nem vég nélkül védik a mundér becsületét, legyen szó politikusbűnözőről vagy pedofil tanárról.

A sokszor tévesen fordított latin szállóige helyesen: halottról igazat vagy semmit. Pláne történelmi személyek esetén nem hallgathatunk, különösen akkor, ha szép csendben való temetés helyett állami pompát biztosítanak. Mórocz Lajos volt hadseregparancsnok (1973-84), honvédelmi államtitkár (1984-90), országgyűlési képviselő tíz évig, s az MSZMP Központi Bizottságának tagja is lett. A minden porcikájával a diktatúra hadseregéhez kötődő hazaáruló a „rendszerváltás” után az MTA honvédelmi bizottságaiban lett „tudós”. Dr. Bokor Imre, a hadtudomány akadémiai doktora azt írta róla: „A Varsói Szerződés Egyesített Fegyveres Erők Főparancsnokának magyar helyettese (Sic!) az a Mórocz Lajos volt, aki (századosként) határtalan bátorságát és kommunista helytállását bizonyította az 56-os forradalom és szabadságharc idején, amikor harckocsijából lőtte a Soroksári úton felállított barikádot és az ott levő, jószerével fegyvertelen forradalmárokat.”

Nyugalmazott vezérezredesként 1985-ben kétszer akkora, 130 négyzetméteres lakást utaltak ki neki a II. kerület elit, kertvárosi részében, mint az amúgy is bőkezű jogszabály lehetővé tette volna, ráadásul a felújításokat is törvénytelenül túlzásba vitték, a költségeket „megalapozatlanul vállalta át a honvédség” – olvashatjuk az ÁSZ egy 1990-es jelentésében.

A „rendszerváltás” jellemző adaléka, hogy fia, Mórocz László a D-209-es ügynökből lett kormányfőnk Miniszterelnöki Hivatala nemzetbiztonsági irodájának vezetője lett...

Mórocz Lajos – Biszku Bélához hasonlóan – nem kellett féljen pl. az 56-os forradalom leverésében végzett cselekményei miatti elszámoltatástól, sőt ugyanúgy kapta luxusnyugdíját is mostani haláláig, pusztán a néhány ezer forintos pótlékát vonták meg (amit kommunista kitüntetései után még pluszban utaltak neki Orbánék), de azt is csak a Jobbik képviselőinek Wittner Máriával közös javaslatára szüntették be, sőt az elszabotált törvény többszöri számonkérése után: http://nepszava.hu/…/1075666-vannak-kommunista-luxusnyugdij… (Erre a Népszava-cikkemre, illetve a mögötte lévő küzdelmemre mint képviselőségem kevés kézzelfogható eredményére büszke vagyok.)

Jellemző Mórocz sokrétű gazemberségére, hogy több jogcímen is megvonható volt tőle a kommunista nyugdíjpótlék…

De még e sovány történelmi igazságtétel után is képesek a Magyar Honvédség halottjává nyilvánítani a szent forradalmunkkal szemben idegen oldalon fegyvert fogó hazaárulót. Jó, hogy honvédként csak hétfőtől vagyok szolgálatban, mert így most szabadon megírhatom véleményem, ahogy lelkiismeretem diktálja.

Kegyeleti szempontokat tiszteletben tartva természetesen nem megyek el tiltakozni a meghirdetett temetésre, mely valószínűleg gyalázatos módon a Hősök Parcellájában zárul, bár a Fiumei Úti Sírkert kérdésemre nem volt hajlandó ezt elárulni. De a Honvédség halottjává nyilvánítottakat oda szokták temetni. A rendelet szerint 773 ezer forintot biztosítanak a temetésre, amiben még nincs is benne a meghirdetett katonai tiszteletadás költsége. Persze főként nem pénzkérdés ez, hanem elvi. Hogyan várunk el áldozatokat a felnövekvő generációktól, ha így viszonyulnak hőseinkhez?

Egy ilyen hazaárulót hogyan temethetnek a Honvédség Különleges Rendeltetésű Ezredének névadója, Bertalan Árpád ejtőernyős őrnagy mellé? Vagy említhetném a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Éremmel (amit csupán huszonkét kiváló magyar tiszt érdemelt ki) kitüntetetteket: legendás hírű magyar rohamtüzértisztet, vitéz nemes Barankay József századost vagy Ágner Gyula hegyivadász főhadnagyot. Hőseink forognak sírjukban!

facebook

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A kultúra diktatúrája - Bayer Zsolt - Szakács ÁrpádA kultúra diktatúrája
Könyv - Bolti ár: 3 490 Ft
Internetes ár: 3 490 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Árpád Kódex
Árpád Kódex
Könyv - Bolti ár: 9 980 Ft
Internetes ár: 8 982 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Göbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel - Andrew CollinsGöbekli Tepe és a Szfinx misztikuma csomag - 2 könyv együtt kedvezménnyel
Könyv - Bolti ár: 10 980 Ft
Internetes ár: 7 990 Ft
27% internetes kedvezménnyel
Találkozás az Istenekkel - Zecharia SitchinTalálkozás az Istenekkel
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Káosz és rend III. - Hajnali sugár - Benkő LászlóKáosz és rend III. - Hajnali sugár
Könyv - Bolti ár: 3 499 Ft
Internetes ár: 2 974 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2019 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat