HunHír.info

2018. Kikelet hava 23. nap, Lengo napja.

Ásotthalmi rendelet: Toroczkai László levelet kapott

2017. december 01. 11:06
Hunhír.info

burkasok-250.jpgLevelet kaptam a kormánymegbízott asszonytól, amelyben felszólít arra, hogy január 5-ig töröljük el az új rendeletünket, mert szerinte az sérti a lelkiismereti és vallásszabadságot - számolt be Facebook-oldalán Toroczkai László, Ásotthalom polgáremestere.

Magyar Menedék - Magyarország álomtörténete

Toroczkai kitér rá: az új rendeletükben egyetlen szóval sem említjük a muszlimokat, sem a burkát, a vonatkozó osztrák törvény szövegét alapul véve csupán azt tiltják, hogy valaki az arcát teljesen eltakarja (vannak a rendeletben kivételek, mint az egészségügyi ok, vagy pl. hagyományőrző rendezvény).

Tény, hogy burkában sem lehet Ásotthalmon sétálni, de Gulyás Márton sem jöhet vissza gyerekeket ijesztgetni Darth Vader-jelmezben, és a rabló sem sétálhat maszkban - szögezte le Toroczkai, majd feltette a kérdést: az ő lelkiismereti jogaikról ír a kormánymegbízott asszony?

Ásotthalom polgármestere közölte: nem enged, a bíróságra hagyja a döntést. Megjegyezte ugyanakkor, hogy "jó lett volna, ha ilyen gyorsan reagált volna a kormány akkor, amikor másfél éven át kértem, hogy védjék meg a határt és építsék meg a kerítést." Mint írta, akkor nem akartak vele foglalkozni, mindig elutasították, majd a kampánystratégák rájöttek, hogy választást lehet nyerni az ötlettel, így végül 2015 nyarán bejelentették a kerítés megépítését.

"Most 6 nappal a képviselő-testületi ülésünk után máris jött az ukáz a kormányhivatalból, hogy töröljük a rendeletet, nehogy megsértsük a muszlimokat (esetleg a rablókat és Gulyás Mártont). Ennyire őszinte a kormány migráció elleni harca. Bár a mi történelmi rendeletünk elsősorban a jövőnek szól, a probléma már ma is valós. Több, Magyarország nyugati részén található kisebb település polgármestere kérte el tőlem a napokban a rendeletünk szövegét, követnék az ásotthalmi példát, mert Nyugat-Európa felől muszlim bevándorlók jelentek meg a településeiken, ingatlanvásárlási szándékkal. De a soproniak is mesélhetnének arról, hogyan tűnnek fel mostanában egyre többször náluk a határ osztrák oldaláról a törökök, arabok, és bizony néha a burka, csador, nikáb is megjelenik már Magyarországon is. Ne gondoljuk, hogy mi - ölbe tett kézzel - megússzuk majd, ha az Európai Unió jelentős része kalifátussá változik" - fogalmazott Toroczkai László.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Kozmosz a magyar mesében - Vámos FerencKozmosz a magyar mesében
Könyv - Bolti ár: 2 990 Ft
Internetes ár: 2 691 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Mély titkú rovással - Friedrich KláraMély titkú rovással
Könyv - Bolti ár: 3 300 Ft
Internetes ár: 2 805 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Mindenki-tudja ország - Szerencsés KárolyMindenki-tudja ország
Könyv - Bolti ár: 3 100 Ft
Internetes ár: 2 635 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész. - Andreas MoritzAz egészség és megfiatalodás időtlen titkai 1. rész.
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 591 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Háborúk, olaj, radikalizmus - Marc FromagerHáborúk, olaj, radikalizmus
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

szavazás

Kire szavaz április 8-án?


Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat