HunHír.info

2018. Magvető hava 17. nap, Balajtár napja.

Beregszász ostromára készülnek a szélsőséges ukrán soviniszták

2017. november 10. 10:36
Hunhír.info

jobb-szektor-250.jpgA jelenleg az ukrajnai keleti háborús zónában tartózkodó „büntetőszázadot“ vezényli át a Karpatszka Szics Kárpátalja magyarlakta vidékeire, hogy az egység leszámoljon a „magyar sovinisztákkal“, akik „pénzzel szórják tele a földjüket és hídfőállást építenek ki“ – olvasható különböző honlapokon.

Magyar Menedék - Nemzeti Könyvhét 2018

A Kárpáti Igaz Szó online arról tudósít: a Karpatszka Szics felhívása szerint „Kárpátalján már titkos fegyverkezés folyik és az illegális csapatok évente kétszer a magyar honvédségnél vesznek részt kiképzésen. A magyarok készülődését tétlenül nézi az SZBU. A sovinisztákon kívül senki nem törődik az Ukrajnát fenyegető veszéllyel.“ Ezért a szélsőjobbos nacionalista csoport arra készül, hogy a hétvégén autós felvonulást rendez és Beregszászba is bevonul, hogy leverje a „magyar felkelést”.

A Kárpáti Igaz Szó emlékeztet a Szics-gárdisták korábbi tetteire: „Az átlagemberekben félelmet keltő sötét ruhás, arcukat maszkokkal, sálakkal eltakaró, fekete-piros lobogókat lengető fiatalembereket és lányokat először három éve, a megyeháza ostrománál lehetett látni, amikor a szélsőséges nacionalista szervezet által feltüzelt fiatalok törve-zúzva behatoltak a középületbe“, amelynek ormára kitűzték zászlajukat.

Tavaly márciusban Ungváron vonult fel mintegy száz Szics-aktivista, akik magyarok ellen uszító jelszavakat skandálva járta a város utcáit. A radikális csoport élén Tarasz Deak haladt, és a „késhegyre a magyarokkal” jelszót skandálta, s azzal vádolta Magyarországot, hogy a régió elcsatolására törekszik.

Deak szeptemberben összefogásra szólította a nacionalista erőket az „ukrán Kárpátalja oroszbarát magyar szeparatistákkal szembeni megvédése érdekében“.

Babják Zoltán, Beregszász polgármestere elmondta, ő is az internetről értesült a nacionalisták tervéről, de hivatalos értesítést nem kapott. Tetyana Scsoholeva, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósa azt mondta a portálnak, hogy a Karpatszka Szics békés felvonulásra kért engedélyt a hatóságtól, amely Beregszászban tekintélyes rendőri készültséget rendelt el.

Oleg Kucin, a Karpatszka Szics önkéntes századparancsnoka úgy tájékoztatta a médiát, hogy rendezvénysorozattal a szervezet létrehozásának évfordulója előtt tisztelegnek. Ennek keretében „Ungváron tudományos konferenciát rendeznek a magyar megszállás témakörében, megkoszorúzzák elesett bajtársaik síremlékeit, így azokét a beregszászi magyarokét is, akik életüket áldozták a független Ukrajnáért. Továbbá felkeresik Magyarország diplomáciai külképviseleteit, ahol tiltakozásukat fogják kifejezni egyes magyar megnyilvánulásokkal szemben“- írja a Kárpáti Igaz Szó online.

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Legyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve - Kossuth LajosLegyen tehát harc - Kossuth Lajos füveskönyve
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Történelmünk ősi gyökerei a Pilisben - Herczeg FerencTörténelmünk ősi gyökerei a Pilisben
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Az erdélyi renaissance - Balogh JolánAz erdélyi renaissance
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel
A hunok és magyarok - Fischer Károly AntalA hunok és magyarok
Könyv - Bolti ár: 1 900 Ft
Internetes ár: 1 900 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Csinos Vitéz - Székely népmesék - Kriza JánosCsinos Vitéz - Székely népmesék
Könyv - Bolti ár: 1 990 Ft
Internetes ár: 1 692 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat