HunHír.info

2018. Napisten hava 24. nap, Csörsz napja.

Ki engedi Magyarországon „ mozogni „ ezeket a provokátorokat?

2017. szeptember 09. 07:53
Hunhír.info

kem.jpgAz őszi polgári engedetlenségi akciók előkészítésének része lehet a világ számos országában zavargásokat generáló, kormányokat megbuktató Szrgya Popovics budapesti látogatása. A Soros-hálózat számos alkalommal támogatta a szerb aktivistát és szervezeteit, akiknek többek között Szlo­bodan Milosevics szerb államfő megbuktatásában és a háborúba torkolló szíriai zavargásokban is jelentős szerepük volt.

Soros György által pénzelt felforgatóember tartott előadást tegnap a Parlamentnél a tőzsdespekuláns hálózata és az ellenzék által szervezett eseményen. A Soros-aktivisták, köztük Gulyás Márton és Schilling Árpád által emlegetett, Orbán Viktor nemzeti kormányát elmozdítani szándékozó polgári engedetlenségi megmozdulások előkészítésének része lehet Szrgya Popovics Út a forradalomhoz című könyvének népszerűsítése.

Az anarchia és a felforgatás bibliájaként is emlegetett írás szerzője a 2000-es szerb diákmozgalom vezetője volt, majd Soros György támogatásával az államfő, Szlobodan Milosevics megbuktatásában vett részt, és azóta is aktívan közreműködött különböző kormányok megdöntésében. A Los Angeles Times 2001-es cikkének közlése szerint a milliárdos az Otpor (Ellenállás) nevű szervezeten keresztül finanszírozta Popovicsék tevékenységét, így tudtak 60 millió plakátot és szórólapot nyomtatni, politikai hirdetéseket fizetni. Ily módon az Otpor jelentős eszköze volt Soros György balkáni befolyásszerzésének.

Popovics néhány korábbi Otpor-taggal 2003-ban megalapította a CANVAS nevű nem kormányzati szervezetet (NGO), amely egy globális hálózat, kiképző- és oktatóközpont. Popovicsék ezzel a szervezettel több mint ötven országban képeztek ki aktivistákat a hatalmon lévő kormányok megbuktatására. A többi között Iránban, Palesztinában és Ukrajnában is tevékenykedő felforgatóember erőszakmentesnek hirdetett akcióinak némelyike látványosan kudarcot vallott: a The Guardian nevű brit napilap egy 2015-ös cikkében Egyiptomot és Szíriát említi, ahol egymást követő diktatúrákba, illetve véres polgárháborúba torkollott az eleinte sikeresnek tűnő forradalom.

A Maldív-szigeteken nem sokkal az aktivisták megmozdulásait követően a bukott elnök testvére került hatalomra.

A CANVAS módszerére jellemző, hogy politikai akcióik alatt egyfajta bulihangulatot teremtve viccessé, jó mókává próbálják tenni az „ellenállást”, hogy minél több fiatal vegyen részt rajtuk. Emellett a törvényességet nyíltan átlépő, gyakran az erőszak határát súroló, a rendőröket provokáló összecsapásokat szerveznek. Retorikájuk része, hogy törvényesen megválasztott kormányokat próbálnak illegitimnek feltüntetni, ahogyan a tegnap bemutatott könyv alcíme is diktátorok megbuktatására említ módszereket.

Popovics magyarországi megjelenése össz­hangban van azzal az elemzők által meg­figyelt jelenséggel, hogy Soros György – kételkedve a szétesett, zilált baloldali ellenzék hatékonyságában – a liberális hírorgánumok mellett felforgató aktivistacsoportokra támaszkodik majd céljai eléréséhez. Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter legutóbb az ATV-ben beszélt arról, hogy Soros György támogatásával zajlik egy felkészülés a polgári engedetlenségre, ami könnyen erőszakos zavargásokba csaphat át, mint korábban Szerbiában és Macedóniában.

Lázár János a tegnapi Kormányinfón újságírói kérdésre elmondta: a polgári hírszerzés felügyelőjeként nincs tudomása a Soros-hálózat által szervezett lehetséges őszi zavargásokról, mivel hasonló események felderítése az elhárítás hatókörébe tartozik. – A tények ugyanakkor azt mutatják, hogy már több országban idézett elő Soros György államcsődöt és zavargásba torkolló tüntetéshullámokat, de remélem, hazánkban nem kerül sor ilyen megmozdulásokra – fűzte hozzá a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

magyar idők

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

Pannóniai kereszténység - Zakar AndrásPannóniai kereszténység
Könyv - Bolti ár: 2 800 Ft
Internetes ár: 2 520 Ft
10% internetes kedvezménnyel
A lázadás éve - Görgényi Tamás - G. Fodor Gábor - Fűrész Gábor - Ketipisz SztavroszA lázadás éve
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 3 500 Ft
0% internetes kedvezménnyel
Magyarország álomtörténete 1929-1941 - Rácz AndrásMagyarország álomtörténete 1929-1941
Könyv - Bolti ár: 3 500 Ft
Internetes ár: 2 800 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Nyolcszázezer - Bogár IldikóNyolcszázezer
Könyv - Bolti ár: 2 900 Ft
Internetes ár: 2 465 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Az első világháború és a Habsburg Monarchia bukása - Manfried RauchensteinerAz első világháború és a Habsburg Monarchia bukása
Könyv - Bolti ár: 14 400 Ft
Internetes ár: 12 240 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat