HunHír.info

2018. Szelek hava 25. nap, Keán napja.

Óriási alakítás – A baloldali zsidók Izraeltől is elvárnák az Orbán-ellenes rettegést

2017. július 17. 22:11
Hunhír.info

Egyesek nem bírnak belenyugodni, hogy a hivatalos izraeli álláspont szerint sem Magyarország, sem a Soros Györgyről szóló plakátkampány nem antiszemita. A hazai baloldalnak évtizedeken át végső ütőkártyája volt – érvek híján – a jobboldal lenácizása és leantiszemitázása, és feltűnően ragaszkodna ehhez továbbra is.

Magyar Menedék - Könyvhét 2017

Ezért pedig minden követ meg is mozgat a régi nagy csapat, amely egy 28 oldalas üzenetben és egy háromfős küldöttség révén győzködte az izraeli nagykövetet, hogy a saját miniszterelnöke helyett álljon inkább a magyarországi orbánfóbiások mellé.

A küldöttség, azaz Kovács M. Mária történész, Zentai Péter újságíró és Bokor Péter építész tolmácsolta tizenhét közszereplő és magánszemély egységes vágyát Josszi Amrani izraeli nagykövetnek, miszerint a közel-keleti állam tartsa már antiszemitának a magyar kormányt. A plakát és ami mögötte van című szöveget jegyzők között olyan igazi dinoszaurusz-nagyságok szerepelnek, mint Heller Ágnes, a pikszisből kiesett, de aztán oda magát visszatornászó Konrád György, Karsai László, valamint a szkeptikus kvízprofesszor, Vágó István. Mind a tizenheten a saját szavaikkal írták le a magyar, illetve az izraeli miniszterelnöknek, hogy a kormány és személyesen Orbán Viktor a Sorost ábrázoló plakátokkal ismét átlépett egy határt, amelyet amúgy ugyanennek a körnek a véleménye szerint elég sokszor átlépett már 2010 óta.

Ezenfelül sérelmezték a Horthy Miklóst államférfinak nevező Orbán-nyilatkozatot (azzal kevéssé foglalkoznak, hogy a miniszterelnök szavai szerint árnyaltan kell nézni Horthy szerepét), és általában úgy érzik, hogy az antiszemita helyzet fokozódik az országban.

Bízunk Izraelben. Nem hagyhat bennünket magunkra, mint egykoron magukra hagyták a nyugati hatalmak Evianban és honfitársainak Horthy. Legyen béke! Shalom! – így kezdődik a Kovács, Zentai és Bokor által aláírt mű. Ebben azt kérik Netanjahutól, hogy ugyanazzal a felelősségteljes elkötelezettséggel viszonyuljon a galutban élő zsidósághoz, az ő sajátos gondjaikhoz és nehézségeikhez, mint Izrael Államhoz.

Természetesen nem maradhatott ki a magyar miniszterelnök nacionalistázása, xenofóbozása, rasszistázása és antiszemitázása sem egy olyan ügyben, amely éppen azon robbant ki, hogy még Izrael vezetése sem ért ezzel egyet. A magyarországi baloldal kiöregedett holdudvara számára nyilvánvalóan továbbra is elfogadhatatlan, ha bárki másként látja a világot, mint ők.

A háromfős látogatóbizottság a jelek szerint elbűvölte Josszi Amrani nagykövetet, aki támogatásáról biztosította őket, ráadásul megnyugtatta a szuperdemokrata csoport képviselőit, hogy valójában nem is vonatta vissza az izraeli miniszterelnökség a nyilatkozatot, csak kiegészítették a Soros-kampányt elítélő részeket.

Valójában, amikor Netanjahu miniszterelnöki hivatala a sajtóból értesült a szintén általa vezetett külügyminisztérium önjáróan kiadott nyilatkozatáról, akkor a Soros-kampányt elítélő szöveget Sorost bíráló részekkel egészítették ki, illetve általánosan elítélték benne az antiszemitizmust, Magyarországot viszont a baloldal mélységes szívfájdalmára nem említették meg.

A Válasz.hu információi szerint a nagykövet arról is beszélt Zentaiéknak, hogy igazából sokkal kevésbé jó az Orbán-kormány izraeli megítélése, mint ahogy azt a kormány láttatni szeretné. A találkozón természetesen az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséget vezető Köves Slomó rabbi is szálkának bizonyult a látogatók szemében, mint a magyar zsidóságot „fideszesíteni” akaró kör képviselője. Ezek szerint valahol valakik már demokratikusan eldöntötték, hogy a magyar zsidóság csakis baloldali lehet.

pesti srácok

Nemzeti Bulvár

Legfrissebb hírek

Az elmúlt 24 óra hírei

könyv rendelés

A sorsformáló 9+1 hónap - Orosz Katalin - S. Nagy ZitaA sorsformáló 9+1 hónap
Könyv - Bolti ár: 3 360 Ft
Internetes ár: 3 024 Ft
10% internetes kedvezménnyel
Idegen Világrend - Len KastenIdegen Világrend
Könyv - Bolti ár: 4 990 Ft
Internetes ár: 4 491 Ft
10% internetes kedvezménnyel
NGO - Titkos akták - F. William EngdahlNGO - Titkos akták
Könyv - Bolti ár: 3 990 Ft
Internetes ár: 3 199 Ft
20% internetes kedvezménnyel
Maradék magyarok - Sík SándorMaradék magyarok
Könyv - Bolti ár: 2 200 Ft
Internetes ár: 1 870 Ft
15% internetes kedvezménnyel
Abszurditások világa - Bogár LászlóAbszurditások világa
Könyv - Bolti ár: 3 200 Ft
Internetes ár: 2 720 Ft
15% internetes kedvezménnyel

Magyar Menedék Könyvesház

hunhir_tudosito

Mai napra rendelt

...betevő falat:


...népszokás:

Programajánló

  A HunHír barátai

  Legolvasottabb hírek

  HunHír-Tudósító

  Képtárak

  Felhívások

  Közlemények


  Az oldalon található audió, vizuális tartalmak illetve cikkek, és egyéb szövegek a szerkesztők tulajdonát képezik. Kizárólag a szerkesztőség írásos beleegyezésével másolhatók, sokszorosíthatók és terjeszthetők.
  © 2002-2018 Rockszerda
  Kapcsolat * Impresszum * Hirdetési ajánlat