Kiemelt hírek

 • Pride: Felszabadul az Andrássy út
  Módosul az idei Budapest Pride felvonulás útvonala. A felvonulást egy rövidebb szakaszon, az Andrássy út kihagyásával tartják meg.
 • A győzelem napja, avagy Európa bukása
  1944-45 végzetes idejét írjuk. A sztalini Szovjetunió félelmetes hadereje a Vörös hadsereg, a véges-végtelen orosz pusztaságról vodkától bűzlő áradatként tör be, tör rá Európára.
 • “Székelyföldért megmozgattuk Európát!”
  Akár múlt időbe is lehet tenni a 2013 óta használt “Székelyföldért megmozgatjuk Európát!” jelszót – jelentette ki Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke pénteken, Sepsiszentgyörgyön a nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének éjfélkor bekövetkező lezárása alkalmából.
 • Lesz Pride vagy nem lesz Pride az Andrássyn? Mindenki örül
  Különbözőképpen értékeli a Mi Hazánk és a Budapest Pride (BP) a Kúria tegnapi döntését a melegvonaglással kapcsolatban. A BP örömittasan azt közölte, hogy a Mi Hazánk homofóbjai nem tudtak gáncsoskodni, Novák Elődék ugyanakkor úgy gondolják: övék lesz az Andrássy út.
 • Kérdőjelek a csíksomlyói búcsú körül
  Kérdéses, hogy az anyaországból érkezhetnek-e zarándokok pünkösd ünnepén Csíksomlyóra.
 • “Az ország helyzete rendkívül súlyos” – 46 éve hunyt el a szentéletű bíboros
  Az 1956-os forradalom után felnőtt több nemzedék számára Mindszenty bíboros személye nagy-nagy kérdőjel volt. Leginkább azért, mert nem tanítottak róla szinte semmit, mivel a Mindszenty személyében a katolikus egyházat (is) kőkeményen üldöző kommunista hatalom a kiszivárogtatott negyed- és félinformációkkal egészen sikeresen keltett ellene gyűlöletet.